Gastromand.dk | 22. October 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, salat og spidskål

Så er det endnu engang tid til en opskrift med noget svin! Og så med vores yndlingsudskæring nakkefiletten.

Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, salat og spidskål

1 nakkefilet skåret igennem på langs, ca. 1 kg
k√łdsnor
salt og peber
1 spsk olie
1 persillerod
2 skalottel√łg
1 kvist rosmarin
2 laurbærblade
3 cm frisk ingefær
¬Ĺ hvidl√łg
¬Ĺ-1 gr√łn chili
1¬Ĺ-2 dl hvidvin
1 spsk olie

Salat med grillede kartofler og friske hvidl√łg
500 g små kartofler
evt. l√łvstikke
1 spsk olie
4-8 nye hvidl√łg med top
¬Ĺ spsk grov sennep eller dijonsennep
¬Ĺ spsk lys eller m√łrk balsamico
¬Ĺ spsk brun farin
2-5 spsk olivenolie
Salat, fx r√łd asiensalat, mamenia eller rucola

Del nakkefiletten igennem p√• langs, s√• der bliver to ens lange stykker p√• st√łrrelse med en tyk m√łrbrad.

Sn√łr k√łdet, s√• det kan sk√¶res i ensartede runde skiver ved servering.

Krydr k√łdet med salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun hurtigt k√łdet p√• alle sider. Tils√¶t persillerod og l√łg i skiver samt rosmarin, laurb√¶rblade, et stykke skr√¶llet ingef√¶r p√• st√łrrelse med en valn√łd sk√•ret midt igennem, ¬Ĺ gennemsk√•ret hvidl√łg og chili sk√•ret igennem p√• langs evt. med kerner. Vend det rundt i olien i gryden og tils√¶t vin. Lad noget af vinen fordampe, inden der h√¶ldes vand ved, s√• det st√•r 1/3 op om k√łdet. L√¶g l√•g p√•. Tilbered k√łdet ved svag varme til det er m√łrt – ca. 1 time. Vend det j√¶vnligt.
Lad k√łdet k√łle ned. Gem det i k√łleskab evt. til n√¶ste dag.
Fjern k√łdsnoren. Sk√¶r en tynd skive af enderne af k√łdet, s√• snitfladen bliver lige. Sk√¶r k√łdet i 2-3 cm tykke skiver og sm√łr dem med lidt olie. Grill skiverne p√• en varm grill til k√łdet har f√•et grillstriber og er blevet gennemvarmt.

Salat
Kog kartoflerne knapt m√łre i saltet vand, evt. med l√łvstikke.
Skær kartoflerne igennem og vend dem i lidt olie. Grill kartoflerne.
Grill de hele hvidl√łg med top.
R√łr dressingen af sennep, balsamico, farin, olie og ¬Ĺ spsk vand og smag til med salt og peber.
Vend til sidst salat, kartofler og hvidl√łg i dressingen.

Rabarberchutney

Se opskriften på rabarberchutney her

Spidskål

Du finder opskriften på spidskålen her

“Eneste” √¶ndringer jeg lavede var at jeg braisserede i Ale No.16 istedet for hvidvin, samt at jeg braisserede ved heeeelt svag varme i 4-5 timer.

Kommentarer

  1. A

    …Og jeg kan lige tilf√łje at k√łdet blev SUUUPER l√¶kkert!

Smid en kommentar