Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. december 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, salat og spidskål

Eksilsønderjyden

Så er det endnu engang tid til en opskrift med noget svin! Og så med vores yndlingsudskæring nakkefiletten.

Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, salat og spidskål

1 nakkefilet skåret igennem på langs, ca. 1 kg
kødsnor
salt og peber
1 spsk olie
1 persillerod
2 skalotteløg
1 kvist rosmarin
2 laurbærblade
3 cm frisk ingefær
½ hvidløg
½-1 grøn chili
1½-2 dl hvidvin
1 spsk olie

Salat med grillede kartofler og friske hvidløg
500 g små kartofler
evt. løvstikke
1 spsk olie
4-8 nye hvidløg med top
½ spsk grov sennep eller dijonsennep
½ spsk lys eller mørk balsamico
½ spsk brun farin
2-5 spsk olivenolie
Salat, fx rød asiensalat, mamenia eller rucola

Del nakkefiletten igennem på langs, så der bliver to ens lange stykker på størrelse med en tyk mørbrad.

Snør kødet, så det kan skæres i ensartede runde skiver ved servering.

Krydr kødet med salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tilsæt persillerod og løg i skiver samt rosmarin, laurbærblade, et stykke skrællet ingefær på størrelse med en valnød skåret midt igennem, ½ gennemskåret hvidløg og chili skåret igennem på langs evt. med kerner. Vend det rundt i olien i gryden og tilsæt vin. Lad noget af vinen fordampe, inden der hældes vand ved, så det står 1/3 op om kødet. Læg låg på. Tilbered kødet ved svag varme til det er mørt – ca. 1 time. Vend det jævnligt.
Lad kødet køle ned. Gem det i køleskab evt. til næste dag.
Fjern kødsnoren. Skær en tynd skive af enderne af kødet, så snitfladen bliver lige. Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver og smør dem med lidt olie. Grill skiverne på en varm grill til kødet har fået grillstriber og er blevet gennemvarmt.

Salat
Kog kartoflerne knapt møre i saltet vand, evt. med løvstikke.
Skær kartoflerne igennem og vend dem i lidt olie. Grill kartoflerne.
Grill de hele hvidløg med top.
Rør dressingen af sennep, balsamico, farin, olie og ½ spsk vand og smag til med salt og peber.
Vend til sidst salat, kartofler og hvidløg i dressingen.

Rabarberchutney

Se opskriften på rabarberchutney her

Spidskål

Du finder opskriften på spidskålen her

“Eneste” ændringer jeg lavede var at jeg braisserede i Ale No.16 istedet for hvidvin, samt at jeg braisserede ved heeeelt svag varme i 4-5 timer.

Kommentarer

  1. A

    …Og jeg kan lige tilføje at kødet blev SUUUPER lækkert!

Smid en kommentar