Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. september 2020

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Fest på morgenbordet: Brombærsyltetøj med rom

Fest på morgenbordet: Brombærsyltetøj med rom
Ingeniøren
I sensommeren vælter det frem med vilde brombær alle steder, og det er synd at lade dem gå til spilde!

I sensommeren vrimler det frem med vilde brombær overalt, så det er synd og skam, hvis man ikke får gjort noget ved dem.

Ud over selvfølgelig bare at spise dem direkte fra busken, så er en af mine foretrukne anvendelser at lave syltetøj af dem.

Og det skader ikke, hvis det lige får et sjask rom. Det kan udelades. Men det vil være synd 😁

Brombærsyltetøj med rom

I sensommeren vælter det frem med vilde brombær alle steder, og det er synd at lade dem gå til spilde!
4.34 fra 3 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: brombær, syltetøj

Ingredienser

  • 500 g brombær skynd dig ud og pluk dem før din nabo!
  • 500 g hvidt sukker
  • 2 spsk rom den bedste du vil ofre på din syltetøj
  • Saften fra en halv citron
  • 1 tsk smør

Udstyr

  • Gryde
  • Grydeske
  • Syltetøjsglas af en slags

Sådan gør du

  • Kog en kedel vand, hæld det i syltetøjsglasset, luk det, vend bunden i vejret på det og stil det i vasken.
    Pas på, at du ikke skolder dig selv!
  • Sæt en lille skål eller underkop i køleskabet til senere.
  • Fjern de værste grene og edderkopper fra brombærrene.
  • Hæld brombærrene ned i gryden og mas dem grundigt med en grydeske. Det er vigtigt at få gang i saften, inden de bliver kogt.
  • Hæld sukkeret over de maste brombær og bland det godt rundt. Det begynder hurtigt at blive opløst på grund af saften fra bærrene.
  • Tilsæt citronsaft og rom. Hvis dit mundvand ikke er gået fuldstændigt amok på grund af duften, skal du have kalibreret din næse 😁
  • Lad den liflige bærsuppe stå i et kvarters tid, så bærrene kan smide alt væsken.
  • Tilsæt smør og tænd for blusset under gryden. Lad gryden stå på medium varme.
    Det gælder om ikke bare at koge amok på syltetøjet, fordi sukkeret kan hurtigt karamellisere og blive til sirup.
  • Efter cirka et kvarters tid, tager du en teske og drypper lidt syltetøj på den afkølede skål/underkop. Efter et halvt minut skal den gerne have sat sig til den ønskede konsistens.
    Hvis ikke, giver du gryden fem minutter mere og prøver igen.
  • Når du har opnået den ønskede konsistens, slukker du for gryden og flytter den fra blusset.
  • Tøm syltetøjsglasset for vand og hæld en lille sjat rom ned i glasset. Luk glasset og slyng det rundt, så du får vasket alle sider og låg med rommen.
  • Nu kan du hælde den varme syltetøj ned i glasset. Bare lad rommen blive – den gør ingen fortræd 😁
  • Luk glasset og lad det køle af ved stuetemperatur.
  • Giv det lige en dags tid i køleskabet, inden du kaster dig over det, så det kan få lov til at sætte sig.
  • Velbekomme! Det ryger hurtigt!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Thomas

    Hvilken funktion har smørret?
    Vh
    Thomas

    • Ingeniøren

      Det forhindrer en masse skum. Den var smuttet :)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering