Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. januar 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Jægerindens Dådyrfilet med jordskokkemos

Jægerindens Dådyrfilet med jordskokkemos
Serveret med ovnbagt rosenkål

Festlighederne er ovre, men den lækre mad forbliver!

December er indbegrebet at god mad – hvor der oftest ikke spares på herlighederne. Derfor er et klassisk nytårsfortsæt, at vi gerne vil spise sundere. Sund mad behøver bestemt ikke at være kedeligt, tværtimod. Her kommer et bud på en VILDT simpel, smagsfund og sund opskrift. 

Psst! Er du ikke fan af rosenkål, så prøv at server med eksempelvis spidskål. Og skal den have mere af herlighederne, så tilføj da fløde og steg i mere smør. 

DÅDYR FILET MED JORDSKOKKEMOS

Serveret med ovnbagt rosenkål
5 fra 1 stemme
Ret: Aftensmad, vildtmad
Keyword: vildtkød
Antal: 4 personer
Forfatter: Jægerinden

Ingredienser

  • Dådyr filet
  • 2 kg jordskokker
  • 800 g rosenkål
  • ½ citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • dl olivenolie
  • 25 g smør
  • frisk revet parmesan
  • salt
  • peber
  • evt. fløde/mælk til jordskokkemos

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 ℃.
  • Skræl jordskokkerne, sæt dem i en gryde med vand – vent med at koge dem. 
  • Mix marinaden til både kødet og rosenkålen. 1,5 dl. olivenolie, 2 fed presset hvidløg, salt og peber.
  • Afpuds dyre filet, placer på en tallerken og hæld halvdelen af marinaden over kødet. Sæt til side.
  • Rengør rosenkålen, skær enden af dem, halver dem og læg dem i en skål. Hæld den resterende marinade i, og mix godt. Pres saften fra en halv citron i. Sæt i et ovnfast fad og bag i ovnen i 35 min. Efter 20 min. drysses parmesanen udover rosenkålen og bages videre i 15 min. 
  • Sæt jordskokkerne over at koge så snart rosenkålen er sat i ovnen. 
  • Varm en pande på høj varme med 25 g. smør. Steg dyre fileten 1 min. på hver side, indtil den har fået farve. Sørg for løbende at hæld stegesaften/smørret over kødet.
  • Sæt i et ovnfast fad og ind i ovnen i 8 min. eller indtil den har en kernetemperatur på 53 ℃. Stegetiden afhænger meget af størrelsen på fileten, samt hvordan ovnen varmer. Så er det første gang, anbefaler jeg at benytte et stegetermometer.
  • Tag kødet ud af ovnen, pak det ind i stanniol og et viskestykke. Lad det hvilke i 10 min. 
  • Tilbage til jordskokkemosen. Fløde, mælk eller vand? Fløde giver den mest cremede mos, men den kan sagtens laves på ½ dl af kogevandet. Skal du have fløde i, så hælder du alt væden fra. Skal det være på vand lader du ½ dl. kogevand blive tilbage i gryden.
  • Blend jordskokkemosen fin. Er den for grov tilføjes en smule væske lidt ad gangen til den rette konsistens opnås. Smag til med salt, peber og evt. ½ tsk. muskatnød. 
  • Anret tallerkenen med et par skiver kød på bund af jordskokkemos og sprøde ovnbagte rosenkål på siden.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Dådyr filet med jordskokkemos, VELBEKOMME!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar