Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. oktober 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Danmarks Bedste Festivalburger: Perfekt punktum til Tønder Festival

Danmarks Bedste Festivalburger: Perfekt punktum til Tønder Festival
Webmasteren

Gennemsnitsalderen er ca. 3 gange højere end på sommeren øvrige store festivaller, men Tønder Festival har en helt særlig plads hos den sønderjyske 2/4 af Gastromand og der var ikke noget vi hellere så end at titlen “Danmarks bedste Festivalburger” røg til Tønder.

Eksilsønderjyden havde sørget for passende opvarmning og booket bord på den nyåbnede restaurant ROS, der allerede har fanget Whiteguides opmærksomhed. Og det skulle vise sig at være med god grund, for Tønder har endelig fået sig en restaurant der kan og vil servere ordentlig mad lavet på lækre lokale råvarer!

 

Restaurant Ros er rykket ind i et af Spikergades smukke gamle huse...

Restaurant Ros er rykket ind i et af Spikergades smukke gamle huse…

 

Bakskuld og burgere i rosévejr

Lørdag stod den så på tømmermændspleje med sækkepibe og violin i 25 graders varme – med andre ord: Tønder Festival når det er bedst!

Snaaaaaaap

Snaaaaaaap

Som vi har dokumenteret her på bloggen over de sidste år, har de danske festivallers madscene gennemgået noget af en revolution og Tønder Festival er ingen undtagelse. Du finder alle festivalklassikerne tilsat lidt sønderjysk kolorit i form af bl.a. solæg og bakskuld, som er saltet, tørret og røget issing! Den mexicanske foodtruck forstod vi til gengæld aldrig hvad lavede på festivallen.

Bakskuld er perfekt festivalmad! #tønderfestival #tf15

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Men det var jo burgerne vi kom efter og efter at have hugget et par solæg med snaps i os og uden at kigge på hinanden gik vi målrettet efter den burger vi har spist så mange gange (om natten) og som i vores verden ikke hedder andet en Festivalburger. En meget simpel sag beståend af en lækker blød bolle, lidt salat, hvid dressing (hvidløg?) og det der skiller den ud fra alle andre burgere vi har smagt på turen rundt i landet, nemlig en smuk og saftig svinekotelet… Eller det var i hvert fald sådan vi huskede den. Vi må nok bare erkende at den klassiske Tønder Festival Burger skal spises om natten og ikke om dagen.

En Royal burger fra Schackenborg Slotskro

Nå vi måtte videre og blev draget af smukke unge mennesker i stilfuldt kokketøj (hvor tit ser du lige det på en musikfestival?). De lignede sgu nogen der havde noget at byde på. Og det de havde at byde på var en Gourmet Burger med bøf af kød fra Grambogård – det er altid en god start! Desværre var bøffen ikke friskstegt og var derfor blevet overtilberedt og var gennemstegt. Vi forstod heller ikke 100% de grillede skiver squash, til gengæld var de syltede rødløg suveræne og det samme var de tilhørende fritter og aioli! Marie og HKH Joachim var i øvrigt på pladsen, mon ikke de også fik sig et eksemplar af den royale burger?

 

Det perfekte punktum

Tønder Festival er en festival der spreder sig over hele byen og vinder af titlen Tønder Festivals bedste burger skulle da også findes uden for pladsen hos føromtalte Restaurant Ros, der udover at køre restaurant indendørs, langede 500 burgere over disken pr. dag udendørs. En imponerende præstation – specielt når man tager burgerens kvalitet i betragtning. Forholdsvis simpel i sit udtryk, men hvor hvert element bidrog til et smukt helhedsbillede – fuldt hus!

 

Hermed fik vi sat det perfekte punktum for måneders jagt på Danmarks bedste Festivalburger og tilbage er kun at finde den samlede vinder – stay tuned!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar