Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. december 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Food On Film – take 9: Chefs Chocolate Salty Balls

Food On Film – take 9: Chefs Chocolate Salty Balls
Gastromand

“Two tablespoons of cinnamon and two or three egg whites – A half a stick of butter melted
Stick it all in a bowl baby, stir it with a wooden spoon – Mix in a cup of flour, you’ll be in heaven soon…!”

Vi har lagt godt fra land med vores “Food On Film” og har været godt omkring. Sidst var det “Lady And The Tramp” og en udsøgt spaghetti and meatballs, som var en kæmpe succes hos mine piger. Den seneste er med garanti et mega hit hos både børn og voksne! Inden vi starter så lad os lige høre Isaac Hayes trykke den af! “Suck on my balls!”

 

 

Noget af det jeg elsker aller mest når disse indlæg skal laves, er når de faktisk ikke findes. Denne er et godt eksempel – der er ikke rigtig nogen som har lavet en fornuftig opskrift af Chefs Chocolate Salty Balls – i hvert fald ikke med måleforhold som passer til vores køkken og målestok. Derfor blev der sjusset og gættet en del gennem denne opskrift – om det præcis er sådan Chef laver dem (og nej de brændte ikke på) ved jeg ikke – men det er fandme et godt seriøst bud!

 

Food On Film take 8: Chef Chocolate Salty Balls

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 Wooden Spoon
  • 175 gram smør lidt mere end "half a stick"
  • 300 gram sukker
  • 2 store tsk vanilla pasta
  • ½ dl Cognac
  • 200 gram mel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 300 gram mørk chokolade
  • 100 gram kakaopulver
  • 3 store æg
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Varm en lille kasserolle op og smelt smør og sukker
  • Tilsæt Cognac og vanilie bean pasta
  • Lad det koge op til smørret er smeltet
  • Tilsæt chokoladen and give that spoon a lick!
  • Pisk ægene sammen
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen (mel, kanel, bagepylver, sukker og kakaopulver)
  • Lad smør/sukker/vanilie/cognac massen køle af i 15 min
  • Tilsæt det tørre lidt efter lidt og slut af med æggene
  • Det er faktisk ikke nødvendigt, men Chef vil gerne have du smørrer en bradepande godt - så det gør du!
  • Varm ovnen op til 200 grader (Chef vil have den lagt varmere men det duer ikke!)
  • Bag den i 20-25 min hvor den er overdækket med staniol.
  • Når den er færdig skal du vente ca. 15 min til den er så afkølet du kan arbejde med den med dine hænder, form nu kagen til "Balls" hvor du ruller dem i hånden så runde som muligt.
  • Det er lidt svært, men det kan sagtens lade sig gøre.
  • Drys dem med salt og lad dem køle lidt af.
  • Du skal ikke sætte dem på køl men opbevar dem ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Husk for Guds skyld at bruge en “wooden-spoon”…

Mere eller mindre alt hvad du skal bruge for at lave The Chocolate Salty Balls…

Hvis du undrer dig over træskeen, så er det efter Chefs ønske – du skal bruge en “Wooden Spoon” for at opskriften lykkes (næsten sandt) så hvis du ikke har en, så bliver du nødt til at investere!

Køn er den ikke, men bare vent!

Den kan være svært, men forsøg at rulle dem så ensartet som muligt…

Det gode ved denne opskrift er, at der er så meget smør og sukker i, at du relativt nemt kan forme dem til “Balls”.

Godt med salt på…

Capture This…

Jeg har jo hørt fra kritikere, at jeg bander for meget i disse indlæg, men for helvede – når det er så godt som det her, så bliver man sgu da nødt til det ikke? Beklager alle sammen! Jeg håber I giver denne et forsøg – det er virkelig en sjov ret at lave – husk nu at spille Chef i baggrunden ikke?

–> Se mange flere Food on Film…

Er du i øvrigt også South Park fan?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kenneth

    I sangen synges der “preheat the oven to 350” der menes 350 grader fahrenheit som svarer til ca. 180 grader celsius.

    • Du har ret Kenneth – du må lige justere lidt ned hvis du skal i gang – men 200 grader fungerer faktisk også helt fint – ovenstående er i hvert fald testet!

  2. Christian Kirkedal

    Det er altid mere autentisk at bage på slump – og sjusser er også godt :), så jeg er stor fan af fremgangsmåden.

    Jeg er ikke den store South Park-ekspert, men er “bagepylver” en Chef-specialitet? (punkt 6 i tilberedningen) ;)

    • Chef sjukker lidt igennem sangen og noget måtte lige justeres for det lykkes :-) Uden bagepulver hæver den slet ikke i ovnen, så det første mislykkes faktisk – og jeps! I Nordjylland sjusser vi meget! :-)

Smid en kommentar

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering