Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. marts 2021

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Forloren hare med råvildt

farsbrød med vildtkød
Ingeniøren
En variant af det klassiske farsbrød med hakket vildt og stukket med bacon
farsbrød med vildtkød

Farsbrød er en velkendt klassiker. Den store frikadelle, bagt i ovnen og viklet ind i rigelige mængder bacon. Ikke et øje er tørt. Forestil dig den med hakket vildtkød og rigeligt med bacon 😍

Jeg var så heldig at få foræret en pæn portion hakket rådyr fra vores gode veninde, Jægerinden. Det er magert, så for at forhindre at det blev for tørt, tilberedte jeg det hele på én gang.

Farsbrød kan vikles ind i bacon, men jeg valgte at stikke det med store stykker røget bacon i stedet. Jeg havde et pænt stykke af en sortbroget, dansk landrace fra Birthesminde, så det passede lige til mit farsbrødprojekt.

Røget bacon fra Birthesminde – den bedste kvalitet gris med en anstændig mængde fedt 😁

Du kan typisk få bedre kvalitet bacon eller flæsk, hvis du køber hele stykker og skærer selv. Ud over et fint pindsvineudseende, så få du også masser af knas fra bacon-stifterne.

Sådan en bandit serveres bedst med rigelige mængder brun sovs. Inden farsbrødet røg i ovnen, hældte jeg en kvart piske rundt om den. Det blev varmet godt igennem, imens det absorberede alt saften fra kødet. Det hælder du fra, giver det eventueltlidt mere mælk og så jævner du det med en smørbolle, når stegen er taget ud igen. Den kan laves helt simpelt – eller helt indviklet!

Og så er familien og/eller din mave glad!

farsbrød med vildtkød

Forloren hare med vildt

En variant af det klassiske farsbrød med hakket vildt og stukket med bacon
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 2 timer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Keyword: farsbrød, forloren hare, meatloaf, råvildt

Ingredienser

  • 500 g hakket vildt
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 100 g rasp
  • Salt & peber
  • Muskatnød
  • 100 g røget bacon af ordentlig kvalitet – her er det fra Birthesminde
  • Evt en kvart piske til sovsen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader, hvis du ikke har tid til at lade farsen hvile. Ellers venter du lige en halv time.
  • Bland det hakkede kød først med salt, peber og muskatnød og derefter rasp. Det giver kødet mulighed for at binde krydderierne bedre.
  • Riv løgene og bland dem i kødet. De kan også bare hakkes fint, men så får man hurtigt for store løgtern, der ikke gør noget godt.
  • Bland æggene i til sidst og blend det hele godt sammen.
  • Smør et ovnfast fad i bunden og form farsen i midten som en pølse.
  • Vildtkød er typisk magert, så stik den gerne med stifter af røget bacon eller lignende. Det kan undværes, men smagen bliver helt forrygende.
    Du kan også beklæde farsbrødet med bacon, men det giver bare ikke samme resultat som at stikke den.
  • Fars har godt af at hvile, så giv det gerne en halv time til at sætte sig, før det ryger i ovnen.
  • Farsbrød er glad for brun sovs og kartofler. Der løber saft fra under stegeprocessen, så hvis du vil lave en god sovs, kan du hælde en kvart piske rundt om farsbrødet. Den jævnes med en smørbolle, efter du har taget farsbrødet ud af ovnen.
  • Bag det i ovnen i cirka 45 minutter. Det skal være 70 grader i kernen. Lad det hvile i et kvarter, før du skærer det op.
    farsbrød med vildtkød
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering