Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. september 2019

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Sensommer Burger a la Heston Blumenthal

Sensommer Burger a la Heston Blumenthal
Gastromand

Nogle gange kommer vores inspiration fra alt muligt forskelligt, denne gang skulle der faktisk ikke mere end et billede på Instagram til. Denne gang var det den gode Heston Blumenthal som postede en burger til weekenden, som næsten var for lækker til at springe over…

Vi kan godt afsløre, at der er freestylet lidt og at det med garanti ikke er som Heston selv lavede den, men ikke desto mindre så blev den god! Lad os lige starte med Instagram billedet, som startede hele balladen.

Det var vores udgangspunkt og egentlig ret godt. Jeg valgte at bruge sommer spidskål som blev lynsyltet og vendt i en god cremefraiche og lave en bana cauda på ansjos og hvidløg, som jeg engang lavede ud fra en Jamie Oliver kogebog – det lyder som en sjov blanding ikke? Måske – men fuck det er god! Den blev toppet med et par gode skiver ost og en god grillet bøf af okse og lidt svin.

Lyn-syltet kål…

Meat…

Bana Cauda her med ansjos og hvidløg – umiddelbart var det mit bedste bud…

Hestons Summer Burger

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Hovedret
Køkken: British
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøffer

  • 500 gram hakket okse - 200 gram hakket svin
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • En kuglegrill

Bana Cauda

  • 6 fedhvidløg
  • 4 ansjovsfilet
  • dl sødmælk
  • ½-1 dl oliven olie

Syltet Spidskål

  • ½ spidskål
  • ½ dl hvid eddike
  • ½ dl god creme fraiche
  • Salt og peber

Brioche boller - se link i indlægget.

    Sådan gør du

    Bøffer

    • Bland det hele grundigt sammen og varm grillen op.
    • Steg bøfferne rosa.

    Bana Cauda

    • Varm alt på nær olie op og lade det koge i 10 min i en lille kasserolle.
    • Blend det hele sammen og lad det køle af.
    • Tilsæt nu olie imens du pisker det sammen til det tykner - jo mere olie jo tykkere bliver det.

    Syltet Spidskål

    • Riv kålet på et rivejern.
    • Tilsæt eddike, salt og peber og lad det trække 30-60 min i køleskabet
    • Tilsæt creme fraiche

    Brioche boller - se link i indlægget.

      Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

       

      Nogen glæder sig meget til burgere…

      Klar til grillen…

      Lidt bøffer på grillen har aldrig skadet…

      Brioche boller…

      Du kan se vores opskrift på brioche boller her, hvor Eksilsønderjyden har lavet dem i en “tatarburger“. Hvis du ikke lige magter at lave dem selv, så køber du de bedste du kan opdrive – det kan også godt tilgives – her er de faktisk fra Meny og ret gode.

      Hestons Burger freestylet ala Gastromand!

      There U have it!

      Nej det er ikke er perfekt match, men en spontan beslutning om at lave en temmelig awesome burger! Jeg valgte at smide nogle jalapenos i, da jeg følte jeg manglede noget stærkt, for mig gjorde det den endnu bedre. Prøv selv..

      Pssssst: Hvis du synes grill-knivene fra Gense er fede er der faktisk 30 % i denne weekend – brug rabatkoden “Gastromand”…

      Stik os en kommentar

      Kommentarer

      1. Daniel

        Psst grillknivene fra gense er rigtig fede.
        Men rabatkoden virker ikke :(

        • Hej Daniel – det holder da ikke, måske er den udløbet! Jeg tjekker lige op! Og ja, det er de faktisk :-)

          • Hej Daniel – så er der tryllet lidt :) Virker 24 timer endnu!

      2. Nikolaj

        Altid godt at lave noget “a la”, især når det er den gode Heston, som man forsøger at følge..

        Dog en skam, at du ikke tilføjede det syltet agurk til bøfferne.. Det ville jeg gerne have hørt lidt om, rent smagsmæssigt..

        Men hey, så må jeg jo bare selv prøve det ;o)

        Det lyder som en spændende tilføjelse, og lidt mere børnevenligt end tilføjelse af jalapeno, som tidligere er forsøgt med succes til en herremiddag.

        • Der var ret meget syre kålen, men lidt syltede agurker kunne bestemt være et godt bud! Og ja, du skal da lave den “Ala Nikolaj” for nej at sige man gør det som Heston ville sgu være overdrevet! Elsker jalapenos – hvis ikke der netop havde været børn med, så skulle de bestemt i!

      Smid en kommentar