Gastromand.dk | 18. November 2017

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Sensommer Burger a la Heston Blumenthal

Sensommer Burger a la Heston Blumenthal
Familiefaren

Nogle gange kommer vores inspiration fra alt muligt forskelligt, denne gang skulle der faktisk ikke mere end et billede på Instagram til. Denne gang var det den gode Heston Blumenthal som postede en burger til weekenden, som næsten var for lækker til at springe over…

Vi kan godt afsløre, at der er freestylet lidt og at det med garanti ikke er som Heston selv lavede den, men ikke desto mindre så blev den god! Lad os lige starte med Instagram billedet, som startede hele balladen.

Det var vores udgangspunkt og egentlig ret godt. Jeg valgte at bruge sommer spidskål som blev lynsyltet og vendt i en god cremefraiche og lave en bana cauda på ansjos og hvidløg, som jeg engang lavede ud fra en Jamie Oliver kogebog – det lyder som en sjov blanding ikke? Måske – men fuck det er god! Den blev toppet med et par gode skiver ost og en god grillet bøf af okse og lidt svin.

Lyn-syltet kål…

Meat…

Bana Cauda her med ansjos og hvidløg – umiddelbart var det mit bedste bud…

Hestons Summer Burger
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: British
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Bøffer
  • 500 gram hakket okse - 200 gram hakket svin
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • En kuglegrill
Bana Cauda
  • 6 fedhvidløg
  • 4 ansjovsfilet
  • 1½ dl sødmælk
  • ½-1 dl oliven olie
Syltet Spidskål
  • ½ spidskål
  • ½ dl hvid eddike
  • ½ dl god creme fraiche
  • Salt og peber
Brioche boller - se link i indlægget.
Tilberedning
Bøffer
  1. Bland det hele grundigt sammen og varm grillen op.
  2. Steg bøfferne rosa.
Bana Cauda
  1. Varm alt på nær olie op og lade det koge i 10 min i en lille kasserolle.
  2. Blend det hele sammen og lad det køle af.
  3. Tilsæt nu olie imens du pisker det sammen til det tykner - jo mere olie jo tykkere bliver det.
Syltet Spidskål
  1. Riv kålet på et rivejern.
  2. Tilsæt eddike, salt og peber og lad det trække 30-60 min i køleskabet
  3. Tilsæt creme fraiche
Brioche boller - se link i indlægget.

 

Nogen glæder sig meget til burgere…

Klar til grillen…

Lidt bøffer på grillen har aldrig skadet…

Brioche boller…

Du kan se vores opskrift på brioche boller her, hvor Eksilsønderjyden har lavet dem i en “tatarburger“. Hvis du ikke lige magter at lave dem selv, så køber du de bedste du kan opdrive – det kan også godt tilgives – her er de faktisk fra Meny og ret gode.

Hestons Burger freestylet ala Gastromand!

There U have it!

Nej det er ikke er perfekt match, men en spontan beslutning om at lave en temmelig awesome burger! Jeg valgte at smide nogle jalapenos i, da jeg følte jeg manglede noget stærkt, for mig gjorde det den endnu bedre. Prøv selv..

Pssssst: Hvis du synes grill-knivene fra Gense er fede er der faktisk 30 % i denne weekend – brug rabatkoden “Gastromand”…

Kommentarer

  1. Daniel

    Psst grillknivene fra gense er rigtig fede.
    Men rabatkoden virker ikke :(

    • Hej Daniel – det holder da ikke, måske er den udløbet! Jeg tjekker lige op! Og ja, det er de faktisk :-)

      • Hej Daniel – så er der tryllet lidt :) Virker 24 timer endnu!

  2. Nikolaj

    Altid godt at lave noget “a la”, især når det er den gode Heston, som man forsøger at følge..

    Dog en skam, at du ikke tilføjede det syltet agurk til bøfferne.. Det ville jeg gerne have hørt lidt om, rent smagsmæssigt..

    Men hey, så må jeg jo bare selv prøve det ;o)

    Det lyder som en spændende tilføjelse, og lidt mere børnevenligt end tilføjelse af jalapeno, som tidligere er forsøgt med succes til en herremiddag.

    • Der var ret meget syre kålen, men lidt syltede agurker kunne bestemt være et godt bud! Og ja, du skal da lave den “Ala Nikolaj” for nej at sige man gør det som Heston ville sgu være overdrevet! Elsker jalapenos – hvis ikke der netop havde været børn med, så skulle de bestemt i!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: