Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Hvad i alverden er en Bøfsandwich-Battle?

Hvad i alverden er en Bøfsandwich-Battle?
Ingeniøren

Let’s get ready to rumble!

De lunkne typer fra De Brune Riddere har netop afholdt Bøfsandwich-Battle #2 i Kødbyen i København, men hvad i alverden er det, de gür og roder med?

Danmarks Bedste Bøfsandwich bliver küret hvert ür, men vi vil ogsü gerne se, hvordan de dygtige bøfsandwichkokke prÌsterer under pres! Kommer der blod nok til hovedet, eller klasker det hele sammen i en gang tynd sovs?

Pü fredag d. 31. august i forbindelse med Late Night i Ølgod er der nÌste runde Bøfsandwich Battle, men SIG NU HVAD DET DREJER SIG OM???

Brun Battle

For at sÌtte de dygtige bøfsandwichsnedkere under pres har vi lavet et nyt koncept, hvor de bliver sat op, head to head. Johns Hotdog Deli i Kødbyen har lagt asfalt til de to første battles, hvor nogle af branchens titaner har duelleret.

Der bliver solgt billetter, hvori der indgür en bøfsandwich fra hver kok, og sü er det ellers at se, hvem der klarer sig bedst pü dagen. Der er blevet langet 80-100 bøfsandwiches pr person over disken hver gang i løbet af 4-5 timer. Hürdt arbejde, der sÌtter büde forsyningskÌde og kok under pres. En bøfsandwich er en af de svÌrere retter at ramme perfekt, fordi der skal sü mange ingredienser i pü kort tid. Heldigvis kommer det hele under den brune bruser til sidst, sü alle smagsindtrykkene samles.

Overraskende udebanesejr i Bøfsandwich Battle #2.

Dysten forløb i et aggressivt miljø af “din mor”-jokes og nedsĂŚttende kommentarer om hinandens kropsfacon, og det var i det hele taget en skøn oplevelse at se to erfarne kokke lave god mad og have overskud til provokationerne. GĂŚsterne stemmer løbende, men der bliver først talt stemmer op til sidst. Der er to afstemninger; gĂŚsternes og dommernes.

Denne gang løb Daniel fra den nyåbnede Morfars Take Away fra Århus af med sejren over hjemmebanefavoritten, Umut fra Guldgrillen og Guldkroen på Nørrebro. Resultatet var ventet med spænding, da de fleste nok forventede en sejr til favoritten. Gæsterne ville det dog anderledes, og facit var overbevisende.

I de to battles har der vÌret en fra København oppe imod en fra det jyske kontinent. De jyske varianter har vÌret nogle ordentlige klepperter, som det krÌver mod at gü op imod. De københavnske har vÌret mere elegante og trimmede, men det er heldigvis smagen, det kommer an pü!

SnÌver hjemmebanesejr i Bøfsandwich Battle #1.

Den første Bøfsandwich Battle fandt ligeledes sted hos Johns Hotdog Deli i Kødbyen. Her var indehaveren oppe imod Thomas fra Pagoden i Ølgod. Erfarne bøfsandwichtroldmÌnd med stor erfaring og masser af nomineringer og prÌmieringer bag sig. Resultatet blev en sejr med Ên enkelt stemme efter over 150 bøfsandwiches til John, og nu venter der en rematch pü fredag til Late Night i Ølgod!

De Brune Riddere

De Brune Riddere har siden 2012 küret Danmarks Bedste Bøfsandwich. Vi rejser land og rige rundt for at finde den bedste brune slambert, og konkurrencen løber fra ür til ür. Der küres en vinder for indevÌrende ür, og efter nytür begynder det mahognifarvede cirkus forfra. Det foregür uanmeldt og tilfÌldigt, sü man kan vÌre heldig eller uheldig, nür man besøger et sted.

Smid en kommentar