Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Hvad i alverden er en Bøfsandwich-Battle?

Hvad i alverden er en Bøfsandwich-Battle?
Ingeniøren

Let’s get ready to rumble!

De lunkne typer fra De Brune Riddere har netop afholdt Bøfsandwich-Battle #2 i Kødbyen i København, men hvad i alverden er det, de går og roder med?

Danmarks Bedste Bøfsandwich bliver kåret hvert år, men vi vil også gerne se, hvordan de dygtige bøfsandwichkokke præsterer under pres! Kommer der blod nok til hovedet, eller klasker det hele sammen i en gang tynd sovs?

På fredag d. 31. august i forbindelse med Late Night i Ølgod er der næste runde Bøfsandwich Battle, men SIG NU HVAD DET DREJER SIG OM???

Brun Battle

For at sætte de dygtige bøfsandwichsnedkere under pres har vi lavet et nyt koncept, hvor de bliver sat op, head to head. Johns Hotdog Deli i Kødbyen har lagt asfalt til de to første battles, hvor nogle af branchens titaner har duelleret.

Der bliver solgt billetter, hvori der indgår en bøfsandwich fra hver kok, og så er det ellers at se, hvem der klarer sig bedst på dagen. Der er blevet langet 80-100 bøfsandwiches pr person over disken hver gang i løbet af 4-5 timer. Hårdt arbejde, der sætter både forsyningskæde og kok under pres. En bøfsandwich er en af de sværere retter at ramme perfekt, fordi der skal så mange ingredienser i på kort tid. Heldigvis kommer det hele under den brune bruser til sidst, så alle smagsindtrykkene samles.

Overraskende udebanesejr i Bøfsandwich Battle #2.

Dysten forløb i et aggressivt miljø af “din mor”-jokes og nedsættende kommentarer om hinandens kropsfacon, og det var i det hele taget en skøn oplevelse at se to erfarne kokke lave god mad og have overskud til provokationerne. Gæsterne stemmer løbende, men der bliver først talt stemmer op til sidst. Der er to afstemninger; gæsternes og dommernes.

Denne gang løb Daniel fra den nyåbnede Morfars Take Away fra Århus af med sejren over hjemmebanefavoritten, Umut fra Guldgrillen og Guldkroen på Nørrebro. Resultatet var ventet med spænding, da de fleste nok forventede en sejr til favoritten. Gæsterne ville det dog anderledes, og facit var overbevisende.

I de to battles har der været en fra København oppe imod en fra det jyske kontinent. De jyske varianter har været nogle ordentlige klepperter, som det kræver mod at gå op imod. De københavnske har været mere elegante og trimmede, men det er heldigvis smagen, det kommer an på!

Snæver hjemmebanesejr i Bøfsandwich Battle #1.

Den første Bøfsandwich Battle fandt ligeledes sted hos Johns Hotdog Deli i Kødbyen. Her var indehaveren oppe imod Thomas fra Pagoden i Ølgod. Erfarne bøfsandwichtroldmænd med stor erfaring og masser af nomineringer og præmieringer bag sig. Resultatet blev en sejr med én enkelt stemme efter over 150 bøfsandwiches til John, og nu venter der en rematch på fredag til Late Night i Ølgod!

De Brune Riddere

De Brune Riddere har siden 2012 kåret Danmarks Bedste Bøfsandwich. Vi rejser land og rige rundt for at finde den bedste brune slambert, og konkurrencen løber fra år til år. Der kåres en vinder for indeværende år, og efter nytår begynder det mahognifarvede cirkus forfra. Det foregår uanmeldt og tilfældigt, så man kan være heldig eller uheldig, når man besøger et sted.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar