Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2024

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Hyggeweekend i Flensborg

Hyggeweekend i Flensborg
Fynboen

Hvis du har læst med tidligere, så er du med på, at jeg i juli var et smut forbi Flensborg. Turen startede med en frokost og romsmagning, som du kan læse mere om her

Efter en fin lille minismagning finder vi os til rette på vores værelse. Der er ikke så længe til, at vi skal have aftensmad, så jeg nupper lige en lokal øl fra minibaren. Det er et ret lækkert hotel, som ligger ned til havnen og få minutters gang fra gågaden. Indretningen er rimelig maritim, hvilket jo er et tema, der passer fint til beliggenheden.

Hotel Hafen Flensborg ligger lige ned til vandet.

Vores værelse er et af de større af slagsen, men det skal jeg bestemt ikke klage over, og min kæreste er som altid pænt begejstret over at se et badekar (den slags har vi ikke derhjemme).

Billede venligst udlånt af Hotel Hafen (vi havde rodet værelset til inden vi nåede at tage billeder)

Idyl i Flensborg

Udover hotellet er virkelig lækkert, så har det også en perfekt beliggenhed – tæt på den hyggelige havn og samtidig også tæt på gågaden. Flensborg byder på masser af hyggelige steder og forretninger. Byen er ikke vildt stor og derfor til at overskue. Det er sådan en god blanding af tysk og dansk.

Flensborg byder blandt andet på en hyggelig gågade.

Ægte Kodak moment.

Der gemmer sig rom mange steder i Flensborg.

Gourmet på hotellet

På vores hotel ligger der også en restaurant, som hedder Columbus, og her skal aftenens middag indtages. Det er ikke et kæmpe sted, og indretningen går igen i tråd med det maritime tema, som præger hotellet.

Vi bliver hurtigt vist hen til et bord og giver os til at studere menukortet. Som vanlig beslutter vi os for at prøve lidt af hvert, og så kan man jo altid smage lidt ved hinanden. Desuden beder vi om at få noget vin, der passer til. Restaurantens vinudvalg er egentlig okay, men det er altid sjovere at se hvordan et spisested formår at sammensætte vin med mad. I dette tilfælde kan jeg afsløre, at de egentlig klarer det ganske hæderligt. De vine, vi får serveret under middagen, passer rigtig fint til de forskellige retter.

Til forret får jeg tatar som møder en carpaccio. Så her er vi ude i kød med kød på. Ganske fin ret og tataren er godt marineret og giver en god smag til resten af tallerknen, som i øvrigt er supergrim – men hver sin smag selvfølgelig.

Asparges og æg er altid et godt match.

Min kæreste får aspargesret med friteret æg. Vi er ikke blown away, men vi skraber bestemt heller ikke bunden.

Gris og selleri er som skabt for hinanden.

Vi fortsætter til hovedretten, og min kæreste bestiller en ret med kylling, og jeg får en gang gris på flere måder. For mig er hovedretterne de mest velsmagende og klart de mest gennemarbejde, vi får i løbet af aftenen. Begge retter er virkelig gode.

Stor velsmagende hovedret.

Desserten fik os desværre ikke helt op at ringe.

Vi slutter med en dessert, og her er der plads til forbedring. Jeg synes Restaurant Columbus har mange gode takter, men dessert virker ikke som spidskompetencen. Det kan selvfølgelig forbedres på sigt.

Jeg synes, der er masser af positive ting at nævne omkring Restaurant Columbus. Betjeningen er vel nok ikke den mest erfarne, men personalet er imødekommende, og hjælpsomme – den slags tæller i min bog. Desuden har de nogle hæderlige vine på kortet, og selvom vi ikke kom op og ringe over alle retterne, så var værdi for pengene i hvert fald til at få øje på.

Vi afslutter aftenen i Flensborgs lidt begrænsede natteliv på jagt efter en rigtig cocktailbar. Vi gik lidt forkert, men der var VM i foldbold og adskillelige, hæderlige cocktails på det sted, vi endte ved. Man ved, man er “in for a treat”, når man får en cocktail serveret i et glas formet som et kranium.

Søndag er en dårlig shoppingdag

Næste morgen skal vi desværre tjekke ud, men jeg tænker da, at jeg lige skal på en lille tur til Dansk Vinlager m.fl. for at kigge på lidt nye sager til vinkælderen. Desværre er søndag åbenbart lukkedag for flere specialbutikker og grænsesteder. Så jeg må nøjes med en tur i de normale grænsebutikker og så fylde bilen op der. Det blev en lidt kedeligere shoppingtur end jeg havde håbet på – omend en del billigere. Så note til næste gang: Handl om lørdagen – ikke om søndagen.

Har du gode tips til Flensborg, så smid en kommentar.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Mette

  Hvilket værelse boede I på på hotellet? Ift at der var badekar.

  • Fynboen

   Hej Mette

   Jeg tror det hed et Fregatværelse, eller noget i den stil.

   Hilsen
   Daniel

 2. Nickolai R.

  Det 5 stjernede hotel Alte Meierhof mellem Glücksburg og Flensburg er bestemt også et besøg værd – og ikke midst deres 3 in house restauranter – hvoraf den ene har 2 michelin stjerner.

 3. Fynboen

  Hej Pia

  Tak for tippet. Det må prøves næste gang.

 4. Pia Jørgensen

  Flensborgs bedste restauranter som absolut være de italienske . Den ene Odore del mare , som ligger ved Sonnwick . Så så der er lige Ristorante Italia , som ligger i Robbe og Berkins haller , sammen med museet for classic boats . God fornøjelse

 5. Marchen

  Godt sted til en pils eller cocktail: McMelson’s Old English Pub som ligger lige ved Hafenspitze er byens bedste pub!! Altid hyggeligt og til særlige lejligheder (ROM-regatta, Halloween og St. Patrick’s f.eks) bliver der virkelig gjort noget ud af det! (Husk cash – de tager ikke kort)
  Spisesteder:
  Börsenkeller (på Große Str. lige ved Nordermarkt) er et ok spisested, hyggelig indretning (jeg kan ikke se om hvælvingerne er fake eller ej – en stor fad til den, der kan afsløre sandheden) med alle de sædvanlige tyske retter på kortet. Rigelige portioner og godt til prisen.
  Hafenküche lige ved Skibsfartmuseet, som ligger i forbindelse med det nye sømands(og vandre-)hjem (i den gamle Am Stördebecker, der har været lukket i årevis) er god for et godt grin, hvis man bestiller deres labskovs … den er “deconstructed”, og så siger jeg ikke mere! Men forholdsvis billigt sted.

  Columbus på Hotel Hafen er ikke blandt mine favoritter; Det er dyrt og ikke altid så godt, som prisen ellers kunne give indtryk af. På det nuværende kort har de i øvrigt kludret i en af deres gennemgående retter, nemlig oste-alternativet til dessert: de skriver, at ostene serveres med figensennep og abrikoschutney (det er abrikosennep og figenchutney). Men i det mindste skifter kortet med årstiderne; På kortet er for tiden langtidssimrede kalvekæber – dem ville jeg rigtig gerne have prøvet, men der var noget i, jeg er allergisk overfor. Min Mor sagde, at de manglede noget så basalt som salt og peber, og derfor smagte af ingenting, men møre var de. Man må forresten gerne have hunde med på restauranten – de har endda vandskåle til dem. Hotellet er i det hele taget hunde-venligt; Der er altid både vand og godbidder i lobbyen 😊

 6. Lars Jespersen

  https://www.gnomenkeller.de er et hyggeligt sted der er et besøg værd, god mad og vin.
  Og tyskerne er generelt ikke så langt fremme med 24/7-shopping som vi er i DK.

Smid en kommentar