Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Hvad sagde du!? Vin fra Uruguay? Traversa leverer topvin til ingen penge

Hvad sagde du!? Vin fra Uruguay? Traversa leverer topvin til ingen penge

Vi drikker vin every day på Gastromand – det er pisse lækkert, spændende og betyder, at vi kommer til at smage en pokkers masse forskellige – det er bestemt ikke hver dag at en smagning resulterer i, at vi farer til tasterne for at skrive et indlæg – men lige præcis denne sending kom fuldstændig bag på os – Uruguay kan åbenbart lave vin?

Vinen kommer fra et prestigefyldt vinhus, som Supervin har i deres sortiment – okay okay okay! Ro på – igen er vi lidt lost her og nu handler det ikke om, at vi er vinsnobber, men det er sgu da meget sjovt, at et land som Uruguay har et “prestigefyld vinhus” – men hvorfor ikke? De har klimaet til det og hvis de har fået styr på dyrkning og produktion, så burde det jo være rimelige straight forward.

Viña Salort…

Viña Salort er familieejet og har fokus på bæredygtighed og kvalitet – allerede her er vi godt på vej. De laver en række forskellige vin, på Syrah, Tannat, Chardonnay, Carbernet Sauvignon. Jeg vil godt erkende, at jeg måtte google “Tannat” druen og fik hjælp på Vinlab før jeg var helt med – Det er en fransk druesort med oprindelse i Pyrenæerne og berømmelse fra Cahors. Som har fundet sit andet hjem i Uruguay, hvor den ofte bruges i deres vine – det passer jo meget godt.

“Havde jeg betalt det dobbelte ville jeg stadigvæk sige – køb!”

Traversa Chardonnay 2017 Når jeg får vin som den slags til test foretrækker jeg at servere det for andre og helst “blindt” eller i hvert fald hvor jeg lige stikker et glas i hånden på gæsterne og beder om deres ærlig mening. Det gjorde jeg også her, hvor jeg tilbød et venner at smage – de fik fornøjelsen af deres at begge de hvide på 100 % Chardonnay, som koster og hold nu fast! 59,95 kr. hvis du tager 6 stk! Det er helt off!

Bedste vin til prisen nogensinde…

For det smager nemlig vildt godt – jeg hader virker udtrykket “meget vin for pengene” for det er så nemt at bruge – men her passer det, faktisk burde det være “ekstremt meget vin for pengene!“. Det er 100 % sikkert den perfekte vin til sommeren – masser af sødme og duft af eksotiske frugter, som ananas, mango og fersken – den har en lille smule fad og så endda syre for at skabe balance! Den har været på tilbud til 45 kr. og så er det helt off – om så jeg havde betalt det dobbelte så var det stadigvæk et godt køb! Godt gået.

“Top-Vinen”

Det er lidt sjovt at skrive “Top-Vin” når den koster 89,95 kr. hvis du tager 6 stk. – men det er altså deres top – eller én af dem, vinen hedder nemlig det samme, så du skal bare adskillige dem på druerne :-)

Deres “top-vin” til 89,95 kr. hvis du tager 6 stk… Det er vanvid…

 

“Traversa – Oversøisk Bordeaux?”

Hvis vi et øjeblik kigger på hvordan Uruguay rent klimamæssigt er sammensat, så minder det faktisk en kende om visse områder i Europa og endda også Frankrig – nu skal vi passe på med at drage direkte paralleller for det er to vidt forskellige verdener og et godt eksempel på New World og Old World. Begge har dog et fugtigt og tempereret klima nær floder og hav og begge har vinen hvor vi har en krydret næse, rank struktur med balance mellem volume og syre. Da jeg sendte denne til blindsmagning inden en tidlig sommerfest på jobbet gættede flere faktisk på Frankrig – og ja, jeg ved godt at det er gæt – men ingen gættede på oversøisk. Jeg har lavet et simpelt overblik til jer her:

Oversøisk Bordeaux?

Syrah-Tannat Reserva 2015: Duft af hindbær, peber, mørk bitter chokolade. Den har tanniner og syre til at holde fedmen i balance – jeg ville drikke denne til en grillet bøf. Prisen er 89,95 kr. for 6 flasker.

Traversa Carbernet Franc 2016: Duft af kirsebær, tørv, cedertræ. Mere elegant en Syrah-Tannat og mere syreholdig – jeg ville drikke denne til sommerbuk eller grillmad. Prisen er 59,95 kr. for 6 flasker.

Gode gamle Franc…

Traversa Carbernet Sauvignon 2016: Duft af grøn peber, tobak, kaffe og en kende “flæsk” – igen lidt ala Bordeaux uden at være det! Cremet i munden – god syre i afslutningen – jeg ville drikke denne til cote du boeuf. Prisen er 59,95 kr. for 6 flasker.

Traversa Tannat 2016: Duft af brombær, lakrids og vanilje. Denne har også tanniner og skal have lidt luft før den kommer til sin ret. Herefter masser af krydderi og smag af røde bær – jeg ville også drikke denne til vildt hvor der også er syre i – fx fra bær. Prisen er 59,95 kr. for 6 flasker.

“Tannat” – fransk drue – positiv overraskende!

Du finder hele udvalget af Traversa hos Supervin til meget billige penge. Nu fik jeg kun lov at smage nogle af deres “topvine” denne gang – da de fleste var deres “husvin” – jamen for pokker hvad skal jeg kalde det når den dyre koster 89,95 og den billige koster 59,95 – men I forstår. Jeg vil vildt gerne prøve flere, men det er der råd for, da jeg har bestilt resten, som ankommer inden længe – skål og velkommen til Uruguay på Gastromand!

Hvilken vin har overrasket dig aller mest nogensinde? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Søren

    Fik også smagt Syrah-Tannat. Rigtigt lækker vin, tak for tippet. Vil næsten sige syrah i stil med hvad man finder i Nord-Rhone.
    Dog synes jeg det varede noget længe før vinen åbnede sig. Dekanterede den to gange men måtte alligevel have den til at stå en time før den virkeligt gav pote. Derpå blev den til gengæld meget lækker.

    Mvh

Smid en kommentar