Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Gastromandens ønskeseddel 2014

Gastromandens ønskeseddel 2014

Juleaften rykker faretruende tæt på og som sædvanligt, er det lige så let at finde på julegaveønsker, som det er at holde sig ædru til et arrangement med fri bar!

Men fortvivl ej. Gastromændende kommer dig til undsætning…alt du nu skal gøre, er at sende et link til kæresten, konen eller forældrene! Værsgo!

Den avancerede bong

Hvis du har læst en smule med hér på Gastromand, kan du ikke have undgået at falde over den motoriserede bong, som er en af vores absolut mest brugte gadgets. Den lille ”amatør”-version som vi selv er storforbugere af kan findes til et par hundrede kroner, men skal du virkelig give den gas med røgen, er der ingen tvivl om, at du skal have fingrene i den fine røgpistol fra Polyscience.

POLYSCIENCE RØGPISTOL –  699,00 hos sousvide.dk
Polyscience røgpistol

Det perfekte stegetermometer

Et stegetermometer er en damn rar ting at have…hvis lortet virker ordentligt! Der findes usandsynligt mange elendige stegetermometre derude (right, Weber?), så gør dig selv og dine medspisere selv den tjeneste, at ønske dig et ordentligt et af slagsen. Mavericks ET-732 er måske ikke specielt pænt, men det er møg-funktionelt og har høstet roser fra mange gastro- og grillentusiater. Blandt de bedste ting, kan nævnes at ET-732 har to prober; en til kødet og en til at måle temperaturen i ovnen eller grillen.

ET-732 REMOTE GRILL THERMOMETER 499,00 hos woodsmoke.dk
mavericket7320

Trykkogeren

Det er først for ganske nyligt, at trykkogerens genialitet er gået op for os. Men det skal der rådes bod på og derfor arbejder vi i øjeblikket på en række opskrifter til trykkogeren, som rammer Gastromand i løbet af kort tid. Så skal du være klar-parat til at afprøve vores opskrifter, må du hellere få sådan en fætter på ønskesedlen. Ikea har en ganske fornuftig en af slagsen, men skal du have top of the pop, skal du have fat i WMF Perfect Plus.

WMF PERFECT PLUS -1290,00 hos tretti.dk
WMF Perfect Plus

Dolken

Der er sgu ikke meget, som slår en virkelig lækker kniv. Det mest brugte stykke udstyr i køkkenet, skal naturligvis være toplækkert! Så er du ikke allerede ejer af et par gode knive, SKAL dette øverst på din ønskeseddel. Knive fås i et hav udformninger og kvaliteter, så der findes noget for enhver pengepung. Skal der en anbefaling på bordet, er undertegnede voldsomt glad for sine Shun Premier knive fra den japanske producent KAI.

KAI SHUN PREMIER KNIVSÆT – 3.399,00 hos Foodgear.dk
kai-shun-premier

Sous Vide stangen

Har du endnu ikke leget med sous vide og synes du, at det store sous vide kar er lidt svært at få plads til i køkkenet, er dette den helt rigtige ting for dig. Anova Precision Cooker kan bruges i dine eksisterende grydesamling og fylder intet i skabet. Derudover kan du styre den via en app til din smart phone – simple and easy!! Det er desværre lige sent nok at bestille den, hvis den skal lande under træet juleaften, men når den dumper ind gennem brevsprækken i starten af det nye år, bliver januar lidt nemmere at komme igennem!

ANOVA PRECISION COOKER – $179,00 hos anovaculinary.com
anova-precision-cooker

Til Barskabet

En go flaske spiritus er der sgu aldrig nogen der er gået galt i byen med…eller..! Anyway…en flaske under juletræet er en skide god gave, som enhver gastromand vil sætte pris på. Nu findes der jo en del forskellige spiritus-typer, men hér får du to bud som du aldrig vil gå helt galt i byen med!
Først en sindssygt lækker Ron Quorhum 30, som vores blogger-kollega Romhatten.dk belønnede med hele 98 ud af 100 point. Rommen får selskab af en efterhånden legendarisk gin, i form af Monkey 47.

RON QUORHUM 30 – 599,00 hos rombo.dk       MONKEY 47 – 350,00 hos vildmedvin.dk
Quorhum_30-Money_47

One Book to Rule Them All

Der er vidst ikke den store grund til, at fortælle jer så meget om denne lille sag – det har vi gjort så rigeligt!

Anyway…hvis den endnu ikke har fundet vej til din hylde eller til ønskesedlen, er der kun én ting at gøre!

GASTROMAND-KOGEBOGEN – 249,95 hos saxo.com
Kogebogsbanner2

Inspirér dine med-gastromænd! Hvad står på din ønskeseddel i år?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jan

  Er der en 2015 version af ønskesedlen på vej? :)

 2. Hej Anders
  Nu kan jeg selvfølgelig godt se, at det er længe siden du stilte spørgsmålet, men jeg vil alligevel gerne svare på det.

  Min erfaring er, at skærebrætter af træ er bedst. Det kommer i begge tilfælde an på kvaliteten af skærebrættet, men ved billige plasticbrætter har jeg oplevet, at små flager af plast falder af og ned i maden, hvilket ikke er så lækkert! ;)
  Men hvis vi nu antager, at begge skærebrætter er i høj kvalitet, vil jeg stadig anbefale den af træ, fordi den slider mindre på kniven.

  Håber det kunne bruges
  Thorbjørn

 3. Anders S.

  Hej
  Lige et spørgsmål til knive. Har I nogen erfaring med om knive best bevarer skarpheden på plast eller træ skærebræt. Måske dumt spørgsmål men alligevel :-)

Smid en kommentar