Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. december 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Gastromand til Bocuse d’Or: Tunnel of Love

Gastromand til Bocuse d’Or: Tunnel of Love
Gastromand

Når der skal koordineres, så viser franskemændene sig altså – overraskende nok – næsten som sine tyske naboer. Igår, hvor vi ankom til Lyon, skulle vi efter en god rundtur i Lyons Old Town en tur gennem “The Tunnel Of Love”, som jeg har valgt at kalde den.

En 1,7 km. lang tunnel i midten af byen, som man lige lørdag og søndag har valgt at spærre af for trafik. Som du nok kan regne ud, giver det lidt udfordringer for dem i biler og skaber lidt kaos-lignende tilstande, men det skal da ikke afholde Lyon fra at hylde gourmetmaden og varme op til Bocuse d’Or.

En lettere utålmodig flok, som er ved at bukke under for den franske indeffektivitet...

En lettere utålmodig flok, som er ved at bukke under for den franske ineffektivitet…

Verdens nye møntenhed? Bocusedor-Euro...

Verdens nye møntenhed? Bocuse d’Euro…

Highjacked!

Highjacked!

Jeg kunne ikke lade være med at føle mig lidt underlig til mode, på den ene side var det vildt spændende at se alle specialiteterne lige fra pølse, ost, suppe, burgere, østers og fisk til salt, slik, chokolade, mixet godt og grundigt med hipster DJ’s, klassisk musik, uhyggelig videoer med grædende klovne og til sidst til enetaler fra fine folk i jakkesæt, med unge smukke kvinder stående ved deres side.

Familiefaren har mødt sin overmand...

Familiefaren har mødt sin overmand…

Flamberet banen...

Flamberet banen…

Masser af god stemning...

Masser af god stemning…

Masser af med - her kammuslinger, men smage det måtte vi sgu ikke...

Masser af med – her kammuslinger, men smage det måtte vi sgu ikke…

For mig beskrives det bedst som én stor fest, for det er præcis hvad Lyon er i denne uge! Flere gange brød folk ud i spontan jubel når der blev flamberet eller afholdt taler – det var som om, at alt var samlet i denne tunnel og verden udenfor altså bare måtte vente!

3 liter til mig tak!

3 liter til mig tak!

Valrhona heaven...

Valrhona heaven…

Og ja, det bliver verdens bedste varm chokolade...

Og ja, det bliver verdens bedste varm chokolade…

Vi fik udleveret en håndfuld “mønter” som skulle give os mulighed for at smage lidt større portioner end franskmændenes standarder, som jo er langt under hvad vi danskere indtager! Men enten var det gratis eller også så var maden ikke klar. Jeg kunne ikke lade være med at holde af den her rolige tilgang der var til det hele – selv om der stod en horde af folk på 20 mand, som ængsteligt og direkte desperat forsøgte at betale for de lækre retter, ja så tog kokkene sig masser af tid til at tale med hver enkelt forbipassende gæst! Et eller andet sted, så er det sgu da også meget fedt – alting behøver ikke være opgjort i tid. Det er mine næste dage i hvert fald ikke. Men man er jo nordjyde, så jeg hastede videre til Valrhona, som ivrigt delte ud af deres chokolade og varme drikke – for pokker det er vanedannende!

Stay tuned!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar