Gastromand Adventskonkurrence #4, Moët & Chandon Impérial + 6 champagneglas
Så er der ikke længe til juleaften, og du er garanteret i fuld gang med forberedelserne og har travlt. Dog skal du ikke snydes for den sidste konkurrence, som vi faktisk synes er meget fed, hvis vi nu selv skal sige det – og det skal vi jo! Du kan vinde en flaske Moët & Chandon Impérial i flot gaveæske med 6 tilhørende Holmegaard champagneglas fra serien Future. Bestemt ikke dumt, for så har du jo det på plads inden nytår ikke?
For at deltage i denne konkurrence skal du blot trykke “synes godt om” og fortælle os, hvilket måltid du ville vælge at lave, hvis du kun måtte lave et eneste – altså det absolutte favoritmåltid – så slip fantasien løs og skyd i kommentarfeltet.
Så er der vist bare tilbage at sige glædelig jul…
Stik os en kommentar-
hmm må blive en ribeye med hjemmelavet rødvinssovs.
-
Jeg ville lave et par favoritter der ikke nødvendigvis udgør et harmonisk måltid men det er hver for sig er yndlingsretter: Borch rødbedesuppe, gl.daws oksesteg, chokolademousse :)
-
Retten er ligegyldig, det vigtigste ville være det indbudte selskab, familie og de nærmeste venner. Menuen kunne så for sig være pizza eller pasta!
Hvis kun fantasien satte grænser ville jeg byde på en omgang all-you-can-eat spareribs gerne af vildsvin nedlagt ved bedste vens riffel;) – serveret med alle de gængse side-dishes og god belgisk eller britisk øl på fad.!
God jul alle sammen & pas på hinanden ind i det nye år.
-
Det må blive en Coq Au Vin!
-
Så skulle det være T-bone og hjemmelavet bearnaise. Meget klassisk og almindeligt, men for dælen det er godt. Fede glas!
-
Oksemørbrad med flødekartofler
-
Stegt flæsk (tilbehøret er ikke så vigtigt, men måske lidt salat). Dertil en flaske champagne, fra Fleury måske, en flaske rødvin fra Tour st. Michel årgang 2007 og til afslutning en trockenberenauslese fra en sø i østrig. Og ja, det hele ville være til mig, og kun mig :)
-
Grillet hvidløgsmarineret tiger-rejer og kammuslinger med massere af aioli.
Burger, hvor eneste grøntsagsindslag er pickles, rødløg og ketchup, istedet er det BBQ, hakket, bacon og cheddar der fylder op.
Vanilje is med blødende chokoladekage.
Det hele sluttes af med kaffe og en old-fashion.
Hvad der sker herefter kan jo så faktisk være lidt ligemeget.
-
Tror det ville være chili con carne, med chokolade, og ,hakket og skåret oksekød.
Så er min dag gjort ! -
Det ændrer sig sikkert når jeg kommer hjem. Men efter et par måneder i Kina uden et af mine absolutte favoritmåltider er der ingen tvivl om, at hvis jeg kun kunne lave et måltid mere – ja, så ville det blive stegt flæsk med persillesovs.
Og jeg glæder mig som et lille barn til, at jeg skal kaste mig over det i vildskab den 2. februar! -
Classic american ribs. Nuff said! ;)
-
Rijstaffel, bestående af:
Rendang Daging – Oksekød braiseret i karry/kokos sauce til det falder fra hinanden, hvorpå saucen koges bort. Smag i så mange lag, at man holder op med at tælle.
Opskrift findes på http://www.facebook.com/SundMadAdobo. Svinekød braiseret i soya, citron, hvidløg m.m. og kogt ind til det karameliserer.
Opskrift findes på http://www.facebook.com/SundMadSatay – Marineret kyllingefilet på spid, grillet og serveret med peanut sauce…
Selvfølgelig serveret med masser af små skåle med tilbehør i form af saucer, dip, grøntsager, søde og salte snacks, salater og gode ris :-)
-
Brændende kærlighed
En blød og lækker kartoffelmos med masser af smør, sprøde bacontern og bløde løg samt hjemmesyltet rødbeder
Har for første gang prøvet at tørsalte og ryge mit eget bacon, det kan klart anbefales!! Det er ren kærlighed!!
Lige hvad vi trænger til i den kolde tidGod appetit og glædelig jul
-
Uha, den var svær! Det er jo næsten umuligt at vælge noget specifikt. Men jeg prøver:
Forret skulle være en go’ gang stjerneskud deluxe (måske i stil med Wassim Hallals udgave) med dansk sort hummer, fjordrejer, caviar, masser af friske danske urter og asparges, osv.
Hovedret skulle være en klassisk tournedos rossini med hele svineriet..
Herefter skal der selvfølgelig en go’ gang ost med lidt lækkert tilbehør.. Desserten skulle være en gang go’ mørk chokolade (f.eks. i form af en fondant) med hjemmerørt vaniljeis. Dertil masser af friske danske sommerbær.
Glædelig jul :)
-
Hertil skal der selvfølgelig vintage champagnemenu til ;)
-
-
Hvis jeg alligevel skulle sætte træskoen, ville jeg vove pelsen og lave en tatarmad med en rigtig rå æggeblomme, og slutte af med at lave stor portion æggesnaps, bum!!
-
Østers-østers-østers!
-
Tournedos Rossini!!
-
Årstiden taget i betragtning ville jeg lave confit de canard, tilberedt med frisk timian, puy linser, gulerødder og pastinakker
Kommentarer