3 kommentarer
Stik os en kommentar
Oksetatar med rødbede, peberrod og urter
- Eksilsønderjyden
- Den 27. december 2019
- https://gastromand.dk
Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013.
Oksetatar, rødbede, peberrod og urter
5 fra 1 stemme
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
- 500 gr okseinderlår
- ½ rugbrød
- 2 æggeblommer
- 2 rødbeder eller andre beder, hvis muligt
- 2 dl sukker
- 2 dl lagereddike
- Evt. lidt peberkorn og laurbærblade.
- En god portion urter f.eks.kørvel, brøndkarse, dild eller karse
Peberrodsmayo
- 3 æggeblommer
- ½ tsk. dijon sennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- Lidt salt
- Lidt friskkværnet peber
- 3 dl smagsneutral olie fx. raps eller vindruekerne
- 1 stykke peberrod
Sådan gør du
Æggeblommesne
- Frys æggeblommerne ned i god tid - de skal være gennemfrosne, når du skal servere.
Sprødt Rugbrød
- Skær ultratynde flager af rugbrødet
- Bag dem sprøde i ovnen ved ca.100 grader
Lynsyltet rødbede
- Skær en rødbede så den har to parelelle sider, og snit rødbede-klodsen i meget tynde bånd.
- Kog syltelagen op af sukker, lagereddike og evt. krydderier.
- Hæld den varme syltelage over rødbedebåndene
Rødbede-crudité
- Gentag processen med at skære ultratynde rødbedebånd.
- Smid dem i iskoldt vand til servering
Peberrodsmayo
- I en høj tyndt beholder tilsættes samtlige ingredienser, pånær peberrod og blendes til mayoen er færdig.
- Herefter fintrives frisk peberrod i mayoen til en passende styrke.
Tatar
- Hak kødet i hånden eller med det grove jern på kødhakkeren
Anretning
- Anret tatar, rødbeder, krydderurter, rugbrød og peberrodsmayo på tallerkenen.
- Afslut med at rive de frosne æggeblommer ud over retten.
Evt.
- Du kan evt. pimpe retten en smule med noget af det første stenbidderrog, som allerede er at købe nu!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Relaterede indlæg
Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis... 17. oktober 2009 | Webmasteren
Nytårssnack: Æbleskiver med sorthummer, svampe og bearnaise... 26. december 2023 | Eksilsønderjyden
-
januar 2, 2016
AndersHvor mange er opskriften til?
Måske jeg er helt tabt, men fanger ikke rigtigt det med de parallelle sider og tynde bånd. På billedet ligner det da skiver ?
-
januar 2, 2016
Hej Anders,
Som forret 4 personer – som hovedret vil jeg sige 2 sultne mænd!
Og ang. Rødbederne har du helt ret! Billede og tekst ang. rødbederne svarer ikke helt overens. Du kan gå begge veje, så gør hvad du tror vil se bedst ud!
-
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer