Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Oksetatar med rødbede, peberrod og urter

Oksetatar med rødbede, peberrod og urter

Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013.

Nytår_tatar-2

Oksetatar, rødbede, peberrod og urter

5 fra 1 stemme
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 500 gr okseinderlår
  • ½ rugbrød
  • 2 æggeblommer
  • 2 rødbeder eller andre beder, hvis muligt
  • 2 dl sukker
  • 2 dl lagereddike
  • Evt. lidt peberkorn og laurbærblade.
  • En god portion urter f.eks.kørvel, brøndkarse, dild eller karse

Peberrodsmayo

  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Lidt salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 3 dl smagsneutral olie fx. raps eller vindruekerne
  • 1 stykke peberrod

Sådan gør du

Æggeblommesne

  • Frys æggeblommerne ned i god tid - de skal være gennemfrosne, når du skal servere.

Sprødt Rugbrød

  • Skær ultratynde flager af rugbrødet
  • Bag dem sprøde i ovnen ved ca.100 grader

Lynsyltet rødbede

  • Skær en rødbede så den har to parelelle sider, og snit rødbede-klodsen i meget tynde bånd.
  • Kog syltelagen op af sukker, lagereddike og evt. krydderier.
  • Hæld den varme syltelage over rødbedebåndene

Rødbede-crudité

  • Gentag processen med at skære ultratynde rødbedebånd.
  • Smid dem i iskoldt vand til servering

Peberrodsmayo

  • I en høj tyndt beholder tilsættes samtlige ingredienser, pånær peberrod og blendes til mayoen er færdig.
  • Herefter fintrives frisk peberrod i mayoen til en passende styrke.

Tatar

  • Hak kødet i hånden eller med det grove jern på kødhakkeren

Anretning

  • Anret tatar, rødbeder, krydderurter, rugbrød og peberrodsmayo på tallerkenen.
  • Afslut med at rive de frosne æggeblommer ud over retten.

Evt.

  • Du kan evt. pimpe retten en smule med noget af det første stenbidderrog, som allerede er at købe nu!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Nytår_tatar_1

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Anders

    Hvor mange er opskriften til?

    Måske jeg er helt tabt, men fanger ikke rigtigt det med de parallelle sider og tynde bånd. På billedet ligner det da skiver ?

    • Hej Anders,

      Som forret 4 personer – som hovedret vil jeg sige 2 sultne mænd!

      Og ang. Rødbederne har du helt ret! Billede og tekst ang. rødbederne svarer ikke helt overens. Du kan gå begge veje, så gør hvad du tror vil se bedst ud!

  2. Henrik Christensen

    hvor mange er opskriften til??

Smid en kommentar

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering