Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker
Dette er ganske enkelt en klassiker dagen efter, du har lavet en god omgang flæskesteg med det hele. Men her får du opskriften lige på.
Her får du Gastromands Flæskestegssandwich – lavet på en lille øko gris, råsyltet agurkesalat, hjemmekogt rødkål og ikke mindst en heftig hjemmerørt mayonnaise – så er vi ligesom tilbage på sporet ik’?!
Er du så heldig at have en rest brun sovs tilovers, så skal den naturligvis hældes over.
PRØV OGSÅ: Bøfsandwich med SOVS
Ingredienser
Flæskesteg
- 1 god stor Flæskesteg på et par kg du kan også sagtens brug ribbensteg hvis du vil – gerne øko eller fritgående.
- Salt/peber.
Råsyltet agurk
- 1 agurk
- Et lille bund dild eller lignende jeg brugte faktisk citronmelisse
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. hele peber korn
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- Vineddike – ca. 1 dl.
Rødkål
- 1 lille rødkålshoved
- 1 spsk. ande/gåsefedt hvis ikke så smør
- 2 dl æblemost
- 1 dl æblecider
- 2 allehånde knust groft
- 2 laurbærblade
- 1 kanelstang
- ½ tsk kommen
- 2-3 spsk. sukker
Sådan gør du
Flæskesteg
- Hvis den ikke er ridset, så ridser du stegen og giver den rigelig med salt og peber, mere salt end du tror.
- Tænd ovnen på 130 grader og smæk svinet ind – giv den nu 6-7 timer hvilket passer hvis det vejer mellem 1-2 kg – de sidste 10 min giver du den 225 grader evt. på grill eller varmluft – men hold øje med den! Så skal sværen nok blive sprød.
Råsyltet agurk
- Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern og tilsæt alt andet i et glas som kan lukkes lufttæt, pluk krydderurten, så frigiver du mere smag. Fyld på med vineddike til glasset er halvfyldt.
- Smid det hele på køl et par timer, så det når at trække smag.
Rødkål
- Hak rødkålen i strimler, det behøver ikke være småt, bare du hakker/skærer det tyndt.
- Varm en gryde op og smelt andefedtet
- Smid rødkålen i og lad det stege i ca. 4-5 minutter til kålen er faldet lidt sammen.
- Tilsæt de resterende ingredienser..
- Lad det hele koge ved svag varme med låg i 2 timer.
Tricket med denne ret er tid, tid og atter tid! Grisen skal langtidssteges i 6-7 timer, hvorfor du har masser af tid til at lave alt det andet lækre tilbehør. Og da selve burgeren er rimelig enkel, så brug de bedste råvarer du kan finde – thats the secret;-)
Lav en hjemmerør mayonnaise hjemmerørt mayonnaise – jeg valgte at smide noget grovkornet sennep i for at kive lidt ekstra modspil til den fede flæskesteg.
Du skal ikke være bange for at tage stegen ud og lade den hvile lidt, hvis du skal bruge ovnen til noget andet – det bliver den kun bedre af. Ej heller det at den får for længe – så længe den er fed nok. Målet er, at fedtet og fibrene nedbrydes, som når du laver pulled pork.
Skulle du tilfældigvis have tømmermænd, så er her kuren! Jeg ved selvfølgelig godt, at det kan være lidt svært at magte den slags, hvis man er presset pga. tømmermænd og måske endda bagstiv, men så lav da lige al tilbehøret dagen i forvejen, så du bare skal smide svinet ind, når du kommer hjem fra byen…
Velbekomme!
Jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at vide, hvad din favoritburger er?!
Stik os en kommentar-
Som en tidligere har spurgt om men vist ikke fået svar på. Der skal ikke noget væske til at sylte de agurker?
-
Der står både vand og vineddike i opskriften?
-
Hej Kasper… det er korrekt, du kan godt lave med ren eddike hvis du vil…
-
-
Jeg kan heller ikke se hverken vand eller vineddike i ingredienslisten eller fremgangsmåden. Jeg prøver med en sjat hvidvinseddike :)-
Hej Bo,
Beklager – der skal bare vineddike på – fyld ca. halvt op i glasset. Det kommer en del væske fra agurkerne…
-
-
Vineddike Bettina :-) Lidt sent svar…
-
-
Jeg har en rest flæskesteg fra juleaften på 400 g. Skal jeg bare tage den, som den er, eller vil den have godt at du par timer ved 120-130 har grader?
-
Hej Martin, beklager det sene svar! Den var sgu svær – jeg ville nok være den op – nu har du sikkert spist – så lad mig endelige høre hvad det endte med?
-
-
Enlighten me, please! Når du skrive æblecider – er det så æblecider (med brus) eller æblecidereddike?
-
Hey Måffar – uden brus – bare eddike :-)
-
-
Kan rødkålen laves nu, altså 10 dage før den skal bruges juleaften?
-
Hej Mie – det er lidt risky – jeg ville nok sige du skal ned på en uge før…
-
Jeg har tænkt mig at lave denne steg imorgen. Men skal der ikke vand i fadet? (Skal lave flæskestegsburger)
Og bør den ikke blive pakket ind i enten en stegepose eller lidt sølvpapir, så den ikke taber saft?
-
-
Hej Gastromand, jeg har netop hevet en kamsteg ud af fryseren på 5-6 kg. – hvor længe og på hvor mange grader vil du mene jeg skal give den i morgen?-
Hej Malou – du skal nok op på 140 grader og 7 timer – er der meget fedt på? For det skal der helst være – ellers kan det godt blive tørt. Hvis den er mager, vil jeg nok gå efter 130 grader i 5 timer – den jeg havde var øko og havde en del fedt det betyder at den kan tage flere timer…
-
-
Jeg vil følge denne opskrift på svinet til jul. Grundet kombinationen af mange julegæster (og dermed også meget mad: 2 ænder på hver 3 kg og ca 2 kg kamsteg) og min mors lille (eller nok bare almindelig størrelse) ovn, tænker jeg at stege svinet hjemme og så tage den med op til min mor om aftenen. Nu melder spørgsmålet sig så: kan svinet godt tåle at hvile en time, for så at komme i ovnen for fuld smæk? Vil jo gerne have sprøde sværd.
Eller skal jeg tage sværdet af fra start og så lave dem ved siden af?
Sarah
-
Mjaa… jeg vil nok satse og prøve at lade det så, lige umiddelbart så kan den stå længe, dog skal ovnen være godt varm 220 grader når du smækker den ind… og det er også svaret på din nederste kommentar – undskyld vi er lidt langsomme for tiden, der er gået juleevents i den :-)
-
-
Det er fint med de lidt alternative opskrifter – vældigt forfriskende. Det ville dog være rart selv i vores teknologiske verden med en printerudgave ved opskrifterne, især hvis man skal have børn med i arbejdet.
-
Hej Marianne – i selve opskriften, er der en knap til formålet :-) Længere oppe…
-
-
Et helt umiddelbart begynder spørgsmål – ligger du stegen på bagepapir som vist på dit billede ?
-
Hej Husmor – beklager det sene svar vi har lidt travlt med kogebogen :-) det er bestemt ikke begynder-spørgsmål og ja det gjorde jeg!
-
-
Det vil jeg prøve at stege svinet ved 130 grader .
-
Selv om det skulle passe med 1-2 timer ved 130grader, er der så ikke en kernetemperatur man skal gå efter stadigvæk? Hvis ens ovn ikke har varmluft eller grill, er der så et trick til at få skidtet sprødt? Kan man tage stegen ud af ovnen, varme den op til 250 grader og så stille stegen op øverst i 10min eller vil det ikke give et særlig godt resultat?
-
Hej Dennis – mjaa… både og – men den slags kød her, så er det jo “low and slow” vi går efter, så efter 2 timer er vi ikke nået langt, så den skal have mange timer – og ja, eneste umiddelbare trick er nemlig, at give ovnen fuld ild og så smide den ind, som du nævner, dog kunne man måske også stege den op på en pande, hvis du har en som er stor nok, så skal det bare være meget langsomt – det er jo dybest set samme metode…
-
-
Mangler der ikke noget væske til de Råsyltet agurk? fx eddike? :/ -
Hvilken udskæring er kødet ? jeg synes ikke det ligner kamsteg ?-
Jo bestemt Kenneth – men andre udskæringer går også an…
-
ok, jeg tænkte bare at en kamsteg ofte ikke er fed nok til langtidsstegning
-
Det er lidt svært at se på billedet, men denne havde et enormt fedt lag mellem svær og kød, på billedet ser den godt nok meget mager ud, men der var meget, så fedtet er jo så langsomt smeltet og løbet ned i køddet hvor det har givet smag – uha, det var altså tæt på verdensklasse. Men nu har ret – den skal have noget fedt. Min var så også ude og hvile nogle gange, så den blev faktisk delvist intervalstegt.
-
-
-
Hvad bruger du som bolle på billederne? Den ser super lækker ud.
-
Et lille trick som jeg har lært af Eksilsønderjyden som lige skulle afprøve – det er de boller som ligner det amerikanske slags mest muligt herhjemme – dog af den grove slags – der er såmænd bare krydderboller :-) Og ja, det fungerer altså rigtig godt – men næste gang vælger jeg nok lige at bage dem selv – se opskriften her: http://gastromand.dk/hjemmelavet-burger-burgerboller-bof/
-
-
Tving mig ikke til at vælge med Pulled Pork (incl. baked beans, coleslaw og vinegar sauce), Bacon/cheese burger, Bøfsandwich med sovs og Flæskestegsburger!-
Et fuldstændig umuligt valg Lars – men et eller andet sted så har Pulled Pork en speciel plads i alle Gastromænds hjerter, der er noget tilfredsstillende ved at tilberede grisen over en hel dag, gå og smide kul på, lave forberedelser og så til sidst bare nyde hele molevitten – det er sgu stort! Men lad os da endelig høre hvad du ender med?
-
Jamen så må det blive PP burgeren. Som du selv beskriver det er der meget arbejde med den. Det er som at have barn mens den er på grillen. Jeg har kun prøvet at lave den på en alm. Weber grill, så jeg var oppe flere gange om natten som urolige første gangs forældre for at se om det lille pus havde det for varmt eller koldt. Men den slår kun de andre med en meget lille margen!
-
-
-
Uha det er godt, bliver mega sulten lige nu.Det er svært at konkurrere med sådan en flæskestegs burger.
-
Den var fandme god Søren, det kan altså godt betale sig, at give lidt mere for en økologisk gris (selv om det er noget hippie-hejs) som os Gastromænd ikke forstår os på :-) Hvad skal du selv lave i aften?
-
Kommentarer