Gastromand.dk | 14. December 2017

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Svinekoteletter, pærer, rødløg, basilikum

Familiefaren

Det er næsten dansk nationalret – ”koteletter i fad”, men den kan altså godt blive en smule kedeligt. Price-brødrene har en fremragende variation, som er faldet i god jord hos undertegnede. Indrømmet, jeg var en smule skeptisk overfor pærerne, da frugter i varm mad sjældent er mig. Jeg må dog indrømme at det holder i denne sammenhæng og giver svinet en lækker sødlig smag.

Så er der gris i grønt...

Pris

ca. 70 kr. (øko-gris er dyrt :-))

Svinekoteletter, pærer, rødløg, basilikum
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 4 store svinekoteletter
  • 4 faste pærer
  • 4-6 rødløg
  • 1 bundt basilikum
  • 10 fed hvidløg
  • En sjat hvidvin (kan undlades)
  • Olivenolie
  • Salt/peber/sukker
Tilberedning
  1. Kom salt og peber på koteletterne. Skær pærerne I mindre både – skær kernehus fra. Skrællen må gerne blive på.
  2. Del løgene i ”både”, pil hvidløg og giv det et let klask med en bred kniv samt en halv håndfuld basilikum skåret i strimler. Læg det hele i en passende bradepande.
  3. Drys salt, peber og sukker samt en pæn sjat olie og evt. hvidvin over.
  4. Varm ovnen op til 220 grader og smid bradepanden ind. Mens brunes koteletterne af for høj varme på en pande i olie. Det tager ca. 4 minutter.
  5. Nå de er færdige lægges de ovenpå pærerne og løgene.
  6. Efter ca. 16-18 minutter skulle de være færdige. Koteletterne skal naturligvis være færdige, men pærerne skal have lidt bid. Skær det sidste basilikum i strimler og drys over
Noter og anretning
Læg pærer, rødløg og hvidløg nederst og en kotelet ovenpå. Server evt. en grøn salat, gerne med hvidvinseddike – lidt syre mod de søde pærer gør godt og groft brød giver det sidste.

Tak til Brødrene Price for inspiration.

Velbekomme!

Er du ligesom os helt pjattet med svin, hvorfor så ikke oprette dig som brugerabonnere på indlæg eller følge os på Facebook eller Twitter!

Kommentarer

  1. Den dér Price-ret er også min brors favorit! God weekend, gastrodrenge! :)

  2. Tak Anne,

    Og dejligt, at andre mænd synes godt om den, det skal jo nødig hedde, at vi holder af frugt i vores svine-retter – men det giver altså en lækker sødme. Takker og i lige måde :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: