Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. januar 2021

Scroll to top

Top

En kommentar

Risengrød – uden stress

Risengrød – uden stress
Aarhusianeren

Risengrød er og bliver en indbegrebet af jul – og en ret der hører sig til i alle børnefamilier. Lav altid rigeligt, så der også kan blive lidt til nissen på loftet :)

Her har vi forsøgt at lave en opskrift på risengrød, hvor du ikke skal stresse over om det hele brænder på og bliver ødelagt. Samtidig skal du ikke stå og passe og pleje den under hele tilberedningen, kun lige mens risen og mælken koges op – herefter klarer ovnen det sidste.

PRØV OGSÅ: Risalamande med kirsebærsauce – julens dessert!

Risengrød

6 personer
5 fra 3 stemmer
Ret: Dessert
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Risengrød

  • 300 g økologiske grødris
  • 2 liter økologisk sødmælk – eller mælk med naturlig fedtindhold
  • 1 vaniljestang – køb den bedste du kan finde (kan udelades)
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk god salt

Toppings

  • x spsk sukker (samme antal som kanel)
  • x tsk stødt kanel (samme antal som sukker)
  • SMØR! (det skal en stor smørklat på toppen)

Sådan gør du

Risengrød

  • Skyl risen grundigt i en sigte i koldt vand.
  • Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv.
  • Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukker, så kornene skilles ad.
  • Forvarm en din ovn på 200 grader.
  • Kog risen forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde (den skal kunne tåle at komme i ovnen)
  • Tilsæt salten
  • Rør rundt hele tiden – smide gerne et termometer i, så du kan følge med hvornår du skal ekstra opmærksom.
  • Tilsæt den tomme vaniljestang, vaniljekornene og resten af sukkeret.
  • VIGTIG: Nu slukker du den forvarmede ovn
  • Sæt låg på gryden og stil den i ovnen i 40 minutter.
  • Grydens indhold er stadig meget flydende, men rolig, den bliver mere fast.
  • Tag gryden ud, tag vaniljestangen op og rør risengrøden let rundt

Servering

  • Bland kanel-sukkeret i forholdet en spiseskefuld sukker til en teskefuld stødt kanel, som bestemer selv mængden – og det kommer sig ikke så nøje.
  • Server risengrøden med et godt drys kanelsukker og en stor smørklat på toppen.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering