Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. april 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

WEEKENDTESTEN: Brauns Power Blender 7

WEEKENDTESTEN: Brauns Power Blender 7
Gastromand

Det er januar og det betyder detox – eller noget! På Gastromand har vi været nogle svin med vores kroppe og har indtaget alt for meget fed lækker julemad og skyllet det ned med skøn vin og champagne. Men nu er det slut – i hvert fald i et par dage.

I den forbindelse smider vi lige en lille test af en blender med oveni hatten. Det er nemlig sådan, at jeg har leget med Brauns Power Blender 7 de sidste måneder og testen toppede absolut da jeg tømte Føtex for alverdens frossen, frisk frugt og grøntsager – flere som jeg faktisk aldrig havde set før i mit liv. Men inden da kigger vi lige på blenderen.

Braun PowerBlend7…

Udseende og førstehåndsindtryk

Vi har med en kompakt lille blender at gøre her. Den er tung hvilket skyldes den kraftige motor på 1000 watt. Den har en stor kende på 1,6 liter og der medfølger to stk. “on the go” kopper som du kan have din smoothies. Denne ide er faktisk ret god. Den har 5 hastigheder og “pulse” funktion.

Dine muligheder…

Kvalitet og design

Glas, hærdet plastik og en god omkring gummi er hvad Braun PowerBlend 7 består af. Den virker robust og virkelig holdbar. Design er som altid subjektivt – jeg kan godt lide, at Blenderen netop ikke er rundt men firkantet hvilket giver et mere maskulint udtryk.

Testen

Nu skulle der jo detoxes så det meste af en måned har jeg lavet friske smoothies til min 3 piger, som gladeligt har hjulpet til. Det blev også til nogle smoothies om aftenen, som godt nok fik lidt ekstra ingredienser som jeg har valgt at undlade her – men billeder er rimelig afslørende. Videre blev der også tilføjet en del sirup hvilket måske heller ikke var helt efter planen, men fakta er bare, at en smoothie med jordbær, hindbær og banan bliver bedre med 4 cl vodka og 2 cl hjemmelavet sukkersirup…

Ignorer venligst Vodka flasken i baggrunden – det var en fejl – vi svæger!

Tilbage til blenderen. Braun PowerBlend 7 fungerer ret godt. Den er brølstærk og får hurtigt klaret opgaven. Jeg har blendet alt hvad du overhovedet kan komme i tanke om af frossen frugter, grøntsager og isterninger og alt klarer den. Selv store jordbær som kan være noget af en opgave bliver fint blendet. En test som du altid kan udsætte din blender for er frisk grønkål. Det er svært at få blendet helt igennem, da det kræver utrolig høj hastighed og et godt flow i blenderen. Denne klarede Braun faktisk også – det var ikke helt så perfekt til The Boss fra Sage eller Thermomix kunne gøre det – men vi snakker altså også en maskine til en langt lavere pris og lader du denne blender køre 4-5 minutter så får den det faktisk klaret næsten 100 % – så denne test blev bestået.

Grøntkål, spinat, banan…

Noget som undrer mig en smule er de forskellige indstillinger – der er fra 1-5 hvor du kan vælge at “røre” på to niveaer, “piske”, “suppe” og “smoothies” men for mig at se så øger den faktisk bare hastigheden? Det er muligt, at jeg misser noget og ikke lige har forstået det, men umiddelbart ser jeg ikke den store forskel og når en mand eller Gastromand for den sags skyld laver mad, så bliver alt jo  lavet på højeste niveau, sådan er det bare! Det er dog en detalje i forhold til helheden og reelt ikke noget kritikpunkt.

5 hastigheder, som jeg ikke helt kunne blive klog på…

Smoothie2Go”

Ideen med at have et par “To-Go” glas med synes jeg rigtig godt om. De er vildt praktiske og nemme at fylde og tage med. Jeg har brugt dem nogle gange når min tøser var liiiiiidt langsomme til at gøre sig færdige om morgenen.

“To-Go” kopperne…

Du har også mulighed for at montere disse “To-Go” glas direkte på blenderen og så lave din smoothies heri. Det kræver så lige du afmonterer kniven efterfølgende. Ideen er faktisk meget god da du kan lave et helt præcist fyldt glas og ikke står men en lille rest tilbage.

Min yngste datter Smilla….

Ærtesuppe

Udover smoothies så har der også været plads til at lave andet. En god hurtig ret er ærtesuppe, som du kan lave meget hurtigt og utrolig nemt er altid spændende at teste. Du hakker et lille løg, to fed hvidløg som du svitser af i jomfru oliven. Så tilsætter du 1 liter god hønsefond og 350 gram frosne ærter, to store håndfulde spinat og en lille håndfuld mynte – blend the shit out of it og smag til med salt, peber og citron. Tilsæt gerne en god cremefraiche eller hytteost.

Klar til 2 minutter på fuld speed…

Ærtesuppe med pisket cremefraiche – bestået…

Rengøring

“Same procedure as last time James” – alt dog med undtagelse af knivene kan du smide i opvaskemaskinen hvilket er super fint. Det er ret nemt at afmontere knivene fra blenderen, så på dette område lever den helt fint op til mine forventninger.

Dommen

Braun PowerBlend 7 gør det rigtig godt. Det er en blender som placerer sig godt i midten af det store udvalg der findes. Den er kraft, nem at håndtere og har de ekstra glas med som trækker op. Prisen ligger på ca. 1400 kr. hvis du er heldig og det er faktisk helt fair – jeg troede først prisen var på næsten 2000 kr. hvor jeg ville have brokket mig lidt, men 1400 kr. er en rigtig fin pris for denne kvalitet. Den mangler lidt “Gastromand-faktor” og så undrer det mig stadigvæk lidt med betjeningen, dog kan jeg se, at flere af konkurrenterne har næsten samme setup, så måske er det i virkeligheden bare mig? Either way, så ligger lidt over 4 stjerner, så vi vælger lige at blende den sidste stjerne så vi rammer 4,5. Denne blender er til dig, som kommer til at blende en del og allerede fra starten gerne vil give lidt ekstra for kvalitet og holdbarhed. God januarkur og husk at undlade vodkaen og rommen, hvis du virkelig vil detoxe – nok har jeg læst, at en detox kan give hovedpine, men vidste ikke det var så voldsomt!

Du finder mere om Braun PowerBlend 7 hos Kitchen One som i øvrigt også sælger den billigst.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Marie

  Super sej blender… men ja lidt spøjst med indstillingerne. Kan den tåle varme ting?

  Et par ting:For det første er jeg pænt sikker på at brugen af “Detox”, som ud over ikke at fungere, automatisk indrager mande kortet ;)
  Det andet når du køber de forsne bær til smoothies, husk at koge dem først. Mens der er et mærke der kan bruges “as is” er de fleste ikke sikre at spise uden tilberedning, desværre. Ved godt ikke har så meget med blenderen at gøre, men det ville være så ærgeligt hvis du eller dine børn blev syge.

  • Hej Marie – det gik fint med suppe, så det må være et klart ja…

   Jeg kender godt Fødevarestyrelsens anbefaling og set det skriveri der var om det – men hele fidusen ved at lave en smoothie bliver en kende bøvlet, så jeg bruger økologisk hvor det er muligt og vover pelsen – var det ikke også primært gamle og folk med sarte maver som skulle undgå de rå bær?

Smid en kommentar