Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. oktober 2023

Scroll to top

Top

2 kommentarer

VIN UDEN PIS: Roséer er lyserøde, druerne blå…

VIN UDEN PIS: Roséer er lyserøde, druerne blå…
Vinhjernen

Toogtyve flasker rosé. En enkelt havde prop, men resten venter på din grundige gennemlæsning. Det er herligt, når vi indimellem lokker forhandlerne til stortest. Især med rosé, nu hvor vi venter på de sidste vaccinationer og lidt lunere sommersol. Så kan verden endeligt begynde at ligne sig selv en anelse.

Læs også: VIN UDEN PIS: Overraskende vinder i Den store Rosé-test

Og spektret er bredt denne gang. Faktisk kan der nok ikke bliver større afstand mellem top og bund end i denne test. Så må du selv finde ud af hvordan det spændte af.

Læs også: 24 timers Rosé-gin – med kun 3 ingredienser

Ligeledes er det dejligt at se så mange vinlande repræsenteret. Frankrig, Spanien, Tyskland, Østrig, Italien, Sydafrika og Australien. Og der er både gamle kendinge og nye, spændende kombattanter. Måske er det faktisk bar nu, jeg skal klappe kaje, så du kan komme i gang med at læse vinanmeldelser og brænde vinbudget af. God fornøjelse.

Kæmpe rosé-tema

Jakob Schneider Spätburgunder Rosé Trocken 2020

Pris: 89,95 v. 6 (119,-)

Forhandler: Jysk Vin

Kraftig og krydret næse med jammy touch af røde bær. Medium fyldig mund med let sødme. Behagelig rosé, der ikke kræver andet end sval temperatur og store slurke. 

 


Rosé South Africa 2020

Pris: 35,-

Forhandler: LIDL

Let og frugttyggegummiduftende næse. Ganske let mund med svag sødme. Bestemt drikkelig pga. sødmen, men kunne lige så godt være en alkopop med bærsmag.

 


Pinot Grigio delle Venezie

Pris: 39,-

Forhandler: LIDL

Så er vi i Italien. Meget sart og lys i farven. Diskret og tilforladelig næse. Tør og let mund med fin syre. Vin i den ultralette ende og formentlig bedst uden mad.

 


Minkowitsch Rosé de Noir 2018

Pris: 109,-

Forhandler: Sprit&Co

Rosé på druen zweigelt og fra Østrig. Blid næse med ditto duft af modne jordbær. Rank, spicy mund med markant bid af bitterhed i finalen. Drik til salat med rosastegt fjerkrælever.

 


La Reserve Saint Dominique 2020 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 69,95 v. 6 (85,-)

Forhandler: Jysk Vin

Fra Rhône-dalen kommer denne vin med ret parfumeret og lækker, næsten earl grey-krydret næse. Munden er tør og med god fylde. Her er en vin med pondus nok til mad, fx en løgtærte. Meget vin for pengene

 


Masia Salat Organic Cava Brut Rosé

Pris: 99,-

Forhandler: Sprit&Co

Halløj! Næse med ægte jordbærduft og toast. Mund med livlig mousse og spicy fylde. Tør roséboble, der kalder på saftig hønsefugl fra grill og en god salat.

 


Les Cinq Rameux 2019

Pris: 65,-

Forhandler: LIDL

Et fornuftigt rosébud fra LIDL. Diskret og indbydende næse. Slank og letkrydret vin med bid. Provencerosé i den lette, men velfungerende ende.

 


Lehner Lukas Rosé de Noir 2018

Pris: 99,-

Forhandler: Sprit&Co

Mere Østrig, her på halv zweigelt, halv pinot noir og de klæder hinanden. Krydret næse med ribs og krudtduft. Dejlig juicy og harmonisk mund med god fylde og blid syre, der strammer finalen nydeligt op.

 


Robert Weil Rosé Junior unique 2020

Pris: 89,95 v.6 (109,-)

Forhandler: Jysk Vin

Fra Tyskland kommer en jordbærduftende(ægte) og behagelig næse af moden frugt. Saftig og syredrevet mund. Dejlig vin med en del tyngde. Lavet på spätburgunder og merlot.

 


Louis Jadot Coteaux Bourguignons 2020

Pris: 99,- (149,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

En gammel favorit her på kanelen, der også leverer denne gang. Velduftende næse med urter og rågummi. Fyldig, knastør og meget dejlig mund. Klassisk fransk og elegant rosé

 


Althea Rosaperla Rosé

Pris: 159,-

Forhandler: Sprit&Co

Altså, det her smager sgu godt. Nærmest ingen næse, men fin mousse, tør og behagelig mund og en afslutning, der siger ”Tag en tår mere”. Giv mig en lystbådehavn  i middelhavssol og nogle grillede kæmperejer, så skal du se sommer!

 


Sipp Mack Rosé d’Alsace 2020

Pris: 89.95 v.6 (129,-)

Forhandler: Jysk Vin

Næse af knækket hyld. Tæt og spicy mund med subtil sødme. Fyldig rosé der nok kan håndtere en hønsefugl, tartelet eller tærte.

 


Zinfandel Rosé 2019

Pris: 45,-

Forhandler: LIDL

Meget parfumeret og småsyntetisk næse af jordbær. Ret sød mund, der er ganske kort. Ikke væmmelig, men heller ikke en vinoplevelse. Uvinlig?

 


Shiraz Rosé Australia 2019

Pris: 39,-

Forhandler: LIDL

Vi er stadig på laveste hylde. Underlig, smådirty næse. Hospitalssaftevands-agtig mund med vandet sødme. Bare dårlig.

 


Casa Benasal by Pago Casa Gran 2019

Pris: 99,-

Forhandler: Sprit&Co

Ødsel næse, der oser af nyslået grøftekant og hindbær. Blød og venlig mund med let sødme. Behagelig, nuvel, men jeg savner lidt mere vinøst ”aha” for pengene fra det spanske bidrag i Valencia.

 


Le Secret de Léoube 2020

Pris: 199,- (normalpris 249,-)

Forhandler: Kjær&Sommefeldt

Provence er roséernes højborg. Dejlig, letkrydret og charmerende næse. Læskende og juicy mund i fin balance. Glimrende og spicy rosé af høj kvalitet. Den koster, men vi er også på Rytteriet-niveau.

 


Pink Glasses Garnacha

Pris: 99,-

Forhandler: Sprit&Co

Funky flaske og vin med innovativ korkprop, der kan åbnes med hænderne. Vinen er spansk og lavet på garnacha og dufter af Kongen af Danmark og fersken. Munden er stram, fennikelkrydret og behagelig. Og mere seriøs end sit afslappede ydre. Fin vin.


Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes 2020

Pris: 189,- (normalpris 235)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Længere nordpå, nu i Loire. Let medicinsk og hindbærduftende næse. Fyldig og harmonisk mund med sitrende syre og spicy finish. Glimrende og spændende vin.


Makal Rosado Garnacha Rioja 2020

Pris: 79,-

Forhandler: Sprit&Co

Ganske indbydende næse med kridt og sommerblomster. Sart, læskende og mineralsk mund. Glimrende vin, også til prisen. Der er revanche til Spanien.


Domaine de Bendel Côtes de Provence 2019

Pris: 129,-

Forhandler: Sprit&Co

Elegant og let, urtekrydret næse. Knastør, læskende mund i fin balance. ”Provence Light”, men yderst behagelig.


Champagne A. Robert Alliances No. 16 [BEDST I TEST]

Pris: 349,-

Forhandler: Sprit&Co

Tung, harmonisk og herlig næse af brøddej, hindbær og æble. Spændstig mund med god fylde og uhhmmmmm eftersmag. Kom så, sommer. Skrid så, corona.  Nu vil vi hygge.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jen

    Min favorit billig rose er collombel fra erik sørnsen. 75kr, 65kr ved køb af 6, så er sommeren redet

Smid en kommentar