Gastromand.dk | 17. August 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

Weekendtesten: SÆSON

Weekendtesten: SÆSON
Fynboen

SĂ„ skal vi til det igen, nemlig kigge pĂ„ endnu en kogebog. Temaet er sĂŠsonmad, og selvom det mĂ„ske er set fĂžr, sĂ„ kan denne bog jo sagtens gemme pĂ„ guldkorn, som jeg ikke er stĂždt pĂ„ fĂžr – vi fĂ„r se…

Sidst jeg stÞdte pÄ en kogebog med Helle BrÞnnum Carlsen som medforfatter var bogen KØD, og hvor denne pÄ forsiden ret tydeligt illustrerede hvad det handlede om, mÄ man sige at vi denne gang ser noget stikmodsat med lÊkre grÞntsager pÄ forsiden af denne bog. Det ser i hvert fald indbydende og lovende ud.

Enkel overskrift og indbydende forside

Udseende og fÞrstehÄndsindtryk

Bogen virker solid og lÊkker at rÞre ved og som sagt ser forsiden indbydende ud. Ved fÞrste Þjekast virker det som om at bogen ikke gemmer pÄ nogen retter med kÞd, men det er dog ikke tilfÊldet. Bogen gemmer pÄ 100 vidt forskellige retter, som spÊnder sig henover de 4 Ärstider og gemmer sig pÄ de lidt over 250 sider.

LÊg mÊrke til baggrunden. Den gÄr igen pÄ ret mange billeder.

StÞrrelsen er praktisk og det er altsÄ rart nÄr den skal stÄ i en holder pÄ kÞkkenbordet.

Opbygning, struktur og indhold

Overskuelig og nem at gÄ til.

NÄr man kaster et blik pÄ indholdsfortegnelsen er det nemt at danne sig et overblik. Bogen er som nÊvnt inddelt i de 4 Ärstider, og det er jo egentlig ret praktisk, hvis man skal finde en god opskrift pÄ et givent tidspunkt pÄ Äret.

Svampe i sĂŠson er virkelig undervurderet.

Igennem bogen er der flere uddybende afsnit omkring sÊrlige ingredienser eller rÄvarer. Den slags er mÄske ikke relevant for alle, men jeg synes nu altid det er dejligt at man kan fordybe sig i en rÄvare, og blive inspireret og klogere.

De smÄ afsnit inde mellem opskrifterne fungerer fint.

Billeder

Billederne er godt taget og viser nogle flotte retter, som ogsÄ ser appetitlige ud. En Êrgerlig ting er mÄske at man ret ofte har brugt samme underlag/baggrund til pÄ fotografierne. Det gÞr at der ikke er ret stor afveksling i billederne, og det synes jeg er en skam.

Denne ret blev ikke testet, men det kommer den helt sikkert til.

Hvem elsker ikke en god hakkedreng?

Simpelt? mÄske, men velsmagende uden tvivl.

Ærter om sommeren – det holder!

Dommen

Hvis man gÄr og savner inspiration til hvilke rÄvarer som er i sÊson, sÄ synes jeg denne kogebog godt kan vÊre interessant. Der er desuden nogle spÊndende smagssammensÊtninger som man kan lege med i kÞkkenet, og den slags er jo altid sjovt. Bogen er en god opsang til at gribe hvad der er i sÊson og omfavne netop de rÄvarer.

Dog synes jeg “opskriften” pĂ„ denne bog er set mange gange fĂžr, og dermed tilfĂžrer den ikke noget sĂŠrlig nyt, hvis man har en stĂžrre samling af lignende temaer. Det kombineret med flotte men relativ ensformige billeder lĂžfter ikke SÆSON til en topkarakter. KĂžb den hvis du er pjattet med sĂŠsonmad og gerne vil dyrke det endnu mere.

3/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Fakta:
Forfatter: Helle BrĂžnnum Carlsen, Louise Beck BrĂžnnum
Fotograf: Line Klein Studio
Vejl. pris: 299,-
Sideantal: 257
Forlag: FADL 

Kommentarer

  1. Även som svensk matentusiast tycker jag att boken kan vara anvĂ€ndbar. Framförallt tycker jag det Ă€r roligt att man har lagt ner sĂ„ mycket arbete pĂ„ bildmaterialet.

Smid en kommentar