Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. december 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

Weekendtesten: SÆSON

Weekendtesten: SÆSON
Fynboen

Så skal vi til det igen, nemlig kigge på endnu en kogebog. Temaet er sæsonmad, og selvom det måske er set før, så kan denne bog jo sagtens gemme på guldkorn, som jeg ikke er stødt på før – vi får se…

Sidst jeg stødte på en kogebog med Helle Brønnum Carlsen som medforfatter var bogen KØD, og hvor denne på forsiden ret tydeligt illustrerede hvad det handlede om, må man sige at vi denne gang ser noget stikmodsat med lækre grøntsager på forsiden af denne bog. Det ser i hvert fald indbydende og lovende ud.

Enkel overskrift og indbydende forside

Udseende og førstehåndsindtryk

Bogen virker solid og lækker at røre ved og som sagt ser forsiden indbydende ud. Ved første øjekast virker det som om at bogen ikke gemmer på nogen retter med kød, men det er dog ikke tilfældet. Bogen gemmer på 100 vidt forskellige retter, som spænder sig henover de 4 årstider og gemmer sig på de lidt over 250 sider.

Læg mærke til baggrunden. Den går igen på ret mange billeder.

Størrelsen er praktisk og det er altså rart når den skal stå i en holder på køkkenbordet.

Opbygning, struktur og indhold

Overskuelig og nem at gå til.

Når man kaster et blik på indholdsfortegnelsen er det nemt at danne sig et overblik. Bogen er som nævnt inddelt i de 4 årstider, og det er jo egentlig ret praktisk, hvis man skal finde en god opskrift på et givent tidspunkt på året.

Svampe i sæson er virkelig undervurderet.

Igennem bogen er der flere uddybende afsnit omkring særlige ingredienser eller råvarer. Den slags er måske ikke relevant for alle, men jeg synes nu altid det er dejligt at man kan fordybe sig i en råvare, og blive inspireret og klogere.

De små afsnit inde mellem opskrifterne fungerer fint.

Billeder

Billederne er godt taget og viser nogle flotte retter, som også ser appetitlige ud. En ærgerlig ting er måske at man ret ofte har brugt samme underlag/baggrund til på fotografierne. Det gør at der ikke er ret stor afveksling i billederne, og det synes jeg er en skam.

Denne ret blev ikke testet, men det kommer den helt sikkert til.

Hvem elsker ikke en god hakkedreng?

Simpelt? måske, men velsmagende uden tvivl.

Ærter om sommeren – det holder!

Dommen

Hvis man går og savner inspiration til hvilke råvarer som er i sæson, så synes jeg denne kogebog godt kan være interessant. Der er desuden nogle spændende smagssammensætninger som man kan lege med i køkkenet, og den slags er jo altid sjovt. Bogen er en god opsang til at gribe hvad der er i sæson og omfavne netop de råvarer.

Dog synes jeg “opskriften” på denne bog er set mange gange før, og dermed tilfører den ikke noget særlig nyt, hvis man har en større samling af lignende temaer. Det kombineret med flotte men relativ ensformige billeder løfter ikke SÆSON til en topkarakter. Køb den hvis du er pjattet med sæsonmad og gerne vil dyrke det endnu mere.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Fakta:
Forfatter: Helle Brønnum Carlsen, Louise Beck Brønnum
Fotograf: Line Klein Studio
Vejl. pris: 299,-
Sideantal: 257
Forlag: FADL 

Kommentarer

  1. Även som svensk matentusiast tycker jag att boken kan vara användbar. Framförallt tycker jag det är roligt att man har lagt ner så mycket arbete på bildmaterialet.

Smid en kommentar