Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Weekendtesten: K√ėD!

Weekendtesten: K√ėD!
Fynboen

Hvis du er flittig l√¶ser p√• Gastromand, er du ikke i tvivl om, at vi er glade for k√łd. Blandt de mest popul√¶re opskrifter p√• bloggen er:¬†Heston Blumenthal 24 timers b√łf,¬†Pulled Pork Burger og¬†Perfekt langtidsstegt and. S√• naturligt nok er vi ekstra interesserede, n√•r der dukker en kogebog op, som s√¶tter k√łd i fokus.

Titlen og forsiden siger alt. Det handler om k√łd. Jeg kan ikke undg√• at have lidt h√łje forventninger, n√•r jeg sidder med denne bog i h√¶nderne. En flot l√¶kker b√łf med h√•ndtag pryder forsiden, og mine t√¶nder l√łber allerede i vand. Og s√• synes jeg oveni det at det er hysterisk morsomt, at den ene forfatter hedder Jens Slagter – come on, s√• bliver det da ikke mere cool.

Enhver vegetars mareridt.

Udseende og f√łrsteh√•ndsindtryk

K√ėD er inddelt i de 5 forskellige k√łdtyper: Svin, Okse, Kalv, Lam og fjerkr√¶. S√• der er noget at v√¶lge imellem gennem de 230 sider. Inden vi n√•r til selve opskrifterne, er der nogle korte, informative afsnit om alt fra udstyr til frysning og modning. Det er korte men pr√¶cise beskrivelser og vi bliver hurtigt klogere p√• k√łd.

T-Bone, vi er forelskede.

Selve st√łrrelsen p√• bogen passer p√• de fleste hylder og k√łkkenborde, og det er jo altid praktisk.

Opbygning, struktur og indhold

Indholdsfortegnelsen.

Som jeg lige n√¶vnte kort, er bogen delt op i forskellige dyr. Derudover er der fokus p√• de forskellige dele af dyret, og hvad det kan bruges til, og naturligvis l√¶kre opskrifter/retter, k√łdet kan indg√• i.

I tilfælde af at du var i tvivl :-)

Opskrifterne sp√¶nder fra simreretter til hurtige retter, og tilbeh√łret til k√łdet er ogs√• afvekslende og interessant. Desuden er der flere klassiske retter, hvor nogle virker helt plain, og andre har f√•et et lille twist. Og s√• er der til sidst ogs√• retter af udsk√¶ringer, de fleste nok sj√¶ldent st√łder p√• – et godt eksempel er f.eks. grillstegt pluma … hvorn√•r har du sidst f√•et det?

Oversigt over de forskellige udskæringer.

Sv√¶rhedsgraden skifter lidt i l√łbet af bogen, men jeg vurderer, at bogen kan benyttes af de fleste – bare du er glad for k√łd.

Billeder

Rigtig mange af billederne er taget p√• en m√łrk baggrund, og det giver dem et helt s√¶rligt look. Det kan m√•ske synes lidt ensformigt igennem hele bogen, men det fungerer nu alligevel meget godt, og som k√łdelsker giver det en lyst til at springe ud foran kogepladen og gi’ den gas (eller induktion, om du vil ;-)).

Flat iron. Ikke lige en hverdagsudskæring.

Mmmmmhhhh…

Retterne er flot præsenteret, og det er nemt at afkode, hvad der er hvad. Illustrationerne af hvor hvilke udskæringer sidder på dyret fungerer også fint. De er super enkle og med igen en kort og enkel beskrivelse. Rigtig fint som opslagsværk.

L√łber din mund ogs√• i vand nu?

Mon ikke denne snart er ret aktuel?

Dommen

Alt bliver bedre med panering.

Jeg synes egentlig, mine forventninger bliver ret godt m√łdt. Jeg bliver lovet k√łd i alle afskygninger, og det indfries. S√¶rligt fokus p√• at vise de lidt mere anderledes og utraditionelle udsk√¶ringer, samt hvordan vi undg√•r madspild, tiltaler mig meget. Desuden synes jeg, at der er et godt mix af klassikere og nye eller m√•ske lidt mere ukendte opskrifter.

Er det pålæg med et par kartofler? :-p

Bogen er helt klart for k√łdelskeren. Den er et perfekt opslagsv√¶rk til, n√•r du har glemt hvad en nyretap er, eller hvad du skal bruge en l√•rtunge til. Bogen indeholder dog “kun” opskrifter og information omkring svin, okse, kalv, lam og fjerkr√¶, og jeg kan godt savne lidt mere eksotiske k√łdtyper. Det er dog ogs√• en af de eneste negative ting, jeg har at n√¶vne. Derfor ender vi p√• 5 ud af 6 gastrom√¶nd.

 

Fakta:
Forfatter: Jens Slagter, Helle Br√łnnum Carlsen
Fotograf: Martin Dyrl√łv
Vejl. pris: 329,95,-
Sideantal: 230
Forlag: FADL 

Kommentarer

  1. Rasmus Faurholt

    Come on.. det er jo ikke hysterisk sjovt. Slagter Jens har ligget p√• Kultorvet i mange mange √•r. Han d√łde for√łvrigt i slutningen af sidste √•r mens han var p√• job i sin butik. G√łr nu jeres research…

    • Hej Rasmus,

      Tak for kommenatren Рjeg synes nu den er meget sjov. Bogen udkom også sidste år Rasmus og blev naturligvis lavet flere måneder op til Рdet tager jo lidt tid Рså vi har skam styr på det :-)

Smid en kommentar