Gastromand.dk | 25. October 2014

Til toppen

Top

66 Kommentarer

Hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!

Hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!
avatar

Coleslaw er ikke guds gave til gastronomien, men lavet rigtigt er det den helt rigtige følgesvend til grillmad som eksempelvis porchetta eller naturligvis en Pulled Pork Burger!

 

Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter 

Prøv også coleslawen til de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål <– Du vil ikke fortryde det! 

4.8 from 5 reviews
Hjemmelavet Coleslaw
Forfatter: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål, alt efter årstid!
  • 4-6 gulerødder
Marinade
  • 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • friskkværnet peber
Coleslaw dressing
  • 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
  • 2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. sukker
Tilberedning
  1. Snit hvidkålen fint
  2. Riv gulerødder på et rivejern
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør marinaden sammen
  5. Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
  6. Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
  7. Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  8. Hæld marinaden fra kålblandingen
  9. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.

 

Jeg er normalt ikke den store fan af Coleslaw, men denne udgave tilrettet efter en opskrift fundet på grillguru.dk har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede og fik store roser af gæsterne!

Prøv også: Spidskål à la coleslaw

Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!

 

Kommentarer

  1. Anja

    Hvis man laver den dagen i forvejen skal den så blive liggende i marinaden og så blandes med dressingen umiddelbart inden serveringen – eller skal den blandes med dressingen og så stå i køleskabet til næste dag hvor den skal serveres?

    • Hej Anja,

      Jeg har haft stor succes med at lade den ligge længe i marinaden. Jeg ville personligt ikke blande den sammen med dressingen før lige inden serveringen.

  2. Dan

    Jeg laver det lige igen(igen), det smager for lækkert!:)

  3. Nadia

    Bedste opskrift ever!!!

  4. Er det no go at bruge lagereddike?

    • Hej Michelle.

      Det er bestemt ikke et no go i min verden! :)

  5. Gitte Nielsen

    Wau det lyder for lækkert det vil jeg da prøve.

  6. Hanne Steen

    Hvorfor blev min så VÅD, hvad gjorde jeg forkert ??

    • Thorbjørn

      Du har nok glemt at hælde marinaden fra. (Trin 8.)

  7. diana

    Den er suuuper lækker

  8. Lotte

    Bedste coleslaw ever!!! – er normalt heller ikke meget for den fedtet-sødlige “salat”, men den her variant hitter stort :-)

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'