Burger: Ostebomben med friteret chili-cheese “bøf”
Guys n’ Galls! Sig pænt goddag til det seneste medlem af Gastromands voksende burger-familie – den dejligt kalorierige fætter med navnet Ostebomben.
Dette pragteksemplar blev skabt på baggrund af en tanke, der har luret i baghovedet siden en tømmermændsdag blev klaret med et par cheeseburgere og en omgang chili-cheese tops.; Cheeseburger er godt…chili-cheese tops er godt…en burger med en møghund af en chili-cheese top må da være dobbelt godt, right!
Vi var så godt tilfredse, at den fik plads blandt de 10 burgere, som blev udvalgt til Hellmann’s Burger Battle, hvor vi er på jagt efter Danmarks bedste burger. Og vi synes da sådan set at du skal kigge forbi for at stemme på din favorit-kreation og samtidig vinde en tur til New York.
Og så får I naturligvis lige opskriften på Ostebomben!
Som sidste gang starter vi med bollen, da den er en ganske essentiel del af en god burger. Til Feinschmeckeren brugte vi en brioche-bolle, men til ostebomben går vi i stedet efter de amerikanske potato-rolls, hvis hemmelighed er kartoffelmosen, som giver en dejlig fluffy og saftig bolle.
Ingredienser
- 2½ dl lunken sødmælk
- 15 gr gær
- 2½ dl lind kartoffelmos stuetemperatur
- 150 gr blødt smør
- 50 gr sukker
- 1 spsk honning
- 1½ tsk salt
- 1 knsp kardemomme
- 2 æg +1 til pensling
- 500 gr Tipo 00 mel
- 150-200 gr alm. hvedemel
- Evt. Sesamfrø
Sådan gør du
- Opløs gæret i den lunkne mælk.
- Tilsæt de resterende ingredienser pånær mel og rør det godt sammen. Sørg for at der ikke er nogen klumper i din kartoffelmos (pres den evt gennem en si).
- Tilsæt mel mens du rører dejen grundigt.
- Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter og lad den herefter hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse (ca. 1½time)
- Rul dejen til boller (ca. 30 hamburgerboller ell. 15-20 burgerboller) og lad bollerne efterhæve i ca 30 min.
- Pensl med et piske æg og drys evt. med sesamfrø.
- Bag i en 200 grader varm ovn i ca 15 min.
Udover bollen, skal vi også lige have taget et grundigt kig på denne burgers stjerne: chili-cheese bøffen:
Ingredienser
- 400 gr revet Cheddar stuetemperatur
- 1-2 finthakkede grønne chilier eller efter smag
- 2 æg
- Rasp
- Olie til fritering.
Sådan gør du
- Smelt osten over vandbad.
- Bland de hakkede chili-stykker med osten, og hæld den i et fad beklædt med husholdningsfilm.
- Stil fadet i fryseren i ca 30 min.
- Brug en udstikker i passende størrelse til at stikke osteskiverne ud, hvorefter du dobbeltpanerer i æg og rasp.
- Herefter friteres i ikke alt for varm olie (ca. 140-150 grader) til bøfferne er gyldne.
Efter disse indledende øvelser er vi nu klar til at samle det simple men velsmagende mesterværk:
Ingredienser
- 4 Potato Rolls
- 4 Paneret chili-cheese bøf
- 4 Hakkebøf
- Frissé-salat
- Mayo – lav den selv eller køb en ordentlig f.eks. Hellman’s
- Syltede agurker
- Tomat
- Løg
- Sennep
- Ketchup
Sådan gør du
- Smør bollen med rigeligt mayo og sennep.
- Top med salat, ostebøf, hakkebøf, agurker, tomat, løg og ketchup.
Hvilken af de 10 burgere har du stemt på? Og hvilken mangler du opskriften til?
Stik os en kommentar-
Hej
Når I skriver kartoffelmos, er det så bare kogte, mosede kartofler? Eller tilsætter I også mælk, salt og peber i mosen? -
Som gastronomiske eksperter på netop chili cheese-området vil vi af ren kærlighed til disse små, friturestegte osteklumper gerne hylde denne burger ved navn “Ostebomben”. Dog bliver vi nødt til i denne sammenhæng at henvise til vores blog “Chili Cheese Food”, hvor man kan finde yderligere inspiration til implementering af chili cheese tops i hverdagskøkkenet. For vores mantra lyver ikke: “chili cheese tops er livets krydderi”!
-
Spændende variation med osten i burgeren – dét kan vi li’! :-)
-
Opskrift på kartoffelmos:
Det lyder banalt, men jeg har en forkærlighed for at bruge rigeligt med smør i min kartoffelmos (giver en bedre smag, men er næppe sundt) og mindre mælk.Gør tradeoff mellem smør/mælk nogen forskel i denne sammenhæng?
-
Kan man gå på kompromis med kartoffelmosen? eller bliver jeg kølhalet bare for at spørge :)
-
Det er jo alt for lækkert!
Comments