Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

4 Comments

En baconlovers dessert: Æg & Bacon is

En baconlovers dessert: Æg & Bacon is
Gastromand

Throwback! Et relativt populært koncept som ofte ses på nettet! Typisk er det #TBT som skal forstås som “Trow Back Thursday” – at dette så faktisk bliver til lørdag er i bund og grund ligegyldigt – jeg er sikker på, du er med!

Et par uger inden nytårsaften var jeg så heldig, at de gæster jeg havde fået fornøjelse af, at spise hos havde fået den geniale ide, at vi skulle trække lod om hvem der skulle lave hvilke retter. Vi var 4 voksne; ergo skulle der laves forret, mellemret, hovedret og dessert – ydermere skulle der laves 4 snacks – så én til hver. Du tror nok det er løgn, men jeg trækker krafteddermame desserten (undskyld jeg bander) men det er altså okay her! Hvis du har fulgt os gennem længere tid så ved du, at dessert ikke er vores og navnlig ikke min spidskompetence! Vi er bare ikke geniale til dessert. Men nu er det engang sådan, at det er spillets regler, så jeg måtte jo bide i det sure æble.

Are you a sinner? Æg & Bacon-is

Ingen vurderinger endnu
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Alt skal være økologisk - så er det på plads
  • 200 gram sukker
  • 4 æggeblommer
  • 3 dl fløde
  • 3 dl mælk
  • 1 pakke bacon

Sådan gør du

  • Steg dit bacon sprødt, læg det på fedtsugende papir og stil det til side
  • Knus dit bacon helt fint og tilsæt det i mælk/fløde og lad det trække i 12 timer.
  • Pisk sukker og æggeblommer til en heftig æggesnaps! Den skal være helt glat for forvent mindst 10 minutter.
  • Varm mælk og fløde op til kogepunktet - det sekund det bobler tager du det af varmen.
  • Nu tilsætter du lidt af massen til æggene og rører det godt sammen, det skal kun være ½ dl.
  • Herefter tilsætter du ½ dl mere og rører yderligere.
  • Så hælder du hele æggemassen over i gryden med mælk/fløden og lader det koge op igen. Men langsomt og forsigtigt.
  • Herefter er det klar til fryseren.
  • Denne is er relativ tilgivende når det kommer til krystalisering, men hvis du ikke har en ismaskine, så rører du lige hver 30 min indtil den er frossen.
  • Du kan godt slippe med ca. 5-6 gange hvis du har en god fryser.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Bacon…

Mere Bacon…

Og lidt mere Bacon!

Hvis du tilfældigvis har lagt mærke til at der er meget bacon i dette indlæg, så er det intet tilfælde – det er nemlig en tribute til bacon. Dette indlæg understreger det lidt slidte ordsprog om, at “bacon kan spises morgen, middag og aften”. Selv om det er brugt en del gange var det alligevel nøglen til succes for denne dessert.

Og nu hvor vi er igang – hvad med en Bacon-Kogebog også?

Nå ja – knust bacon naturligvis!

Ægge-snaps For The World!

Det er fucking Rich det her!

En lille disclaimer her til sidst: Hvis du har dårligt hjerte eller bare lider af arvelige hjerte-kar-sygdomme så skal du måske springe over, eller måske nøjes med at smage. Selskabet var meget tilfredse og der var ro i lejeren efter desserten var serveret.

I dare you…

Stik os en kommentar

Comments

  1. Henrik

    Jeg står og skal lave en herefrokost, indspireret af Gastromands kogebog. I den anledning vil jeg afslutte med Bacon ń eggs is. Har du nogen forslag hvad der vil være godt at drikke til den finale?

    Vh Livsnyderen

  2. Susanne

    Halløjsa.
    Den her opskrift er lige den jeg får brug for her mellem jul og nytår, tak. 😁
    Jeg er dog en smule forvirret over punkt 4 & 5, jeg ved ikke helt hvordan det skal tolkes?
    Mvh Susanne

    • Dejligt Susanne – jeg har lige rettet lidt – hvis det ikke giver mening så siger du bare til… :-)

Submit a Comment

Opskrift Vurdering