Michelin gider stadig ikke Fyn og Nordjylland: Disse restauranter skulle have haft en stjerne
Hypen har aldrig været større. Aldrig har der været så mange danske Michelin-restauranter og alligevel virker guiden ude af trit med virkeligheden som aldrig før.
Al snak, gætterier, rygter og spekulationer er slut.
Kokke, tjenere, restaurantejere, anmeldere, bloggere, journalister – ja stort set alt hvad der kan kravle og gå har holdt vejret. Ville der kommer flere, end de 22 Michelin-restauranter? Svaret var ja!
4 nye danske Michelin-restauranter blev det til foruden en ekstra stjerne til the one and only Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro. Med NOMA’s 2 mistede stjerne, pga. lukningen, ender vi, i Danmark, på 25 stjerner alt i alt, hvilket naturligvis er utrolig flot taget vores størrelse i betragtning.
Michelin-dækkene er simpelthen ikke blevet slidt tilstrækkeligt i 2016!
Men ingen fest uden lidt malurt i bægeret. Og selvom rygterne var løbet i forvejen, indfinder malurten sig i form af det faktum at Michelins inspektører tydeligvis ikke har lagt vejen forbi Fyn eller Nordjylland, hvor Falsled, Restaurant Lieffroy og Ruths Hotel, Vendia og Villa Vest med rette kan føle sig overset!
Det samme kan Treetop i Vejle, Tabu i Aalborg, Mielcke & Hurtigkarl (igen igen),og Rasmus Munks Alchemist – begge i København! Med andre ord: Michelin-dækkene er ikke blevet slidt tilstrækkeligt i 2016!
Sidst men ikke mindst kunne folkene på Søllerød Kro, AOC og Frederikshøj med rette, men forgæves, have drømt søde drømme om en ekstra stjerne – maybe next year!
Følgende danske restauranter er blevet tildelt Michelin-stjerner
3 stjerner
Geranium
2 stjerner
Henne Kirkeby Kro – ny!
AOC
1 stjerne
København
108 – ny!
Marchal
Kadeau
Clou
Kokkeriet
Den Røde Cottage
Era Ora
Kiin Kiin
Relæ
Søllerød Kro
STUD!O
Kong Hans
Formel B
Aarhus
Domestic – ny!
Frederikshøj
Gastromé
Substans
Provinsem
Slotskøkkenet, Dragsholm Slot – ny!
Ti Trin Ned – ny!
Frederiksminde
Kadeau Bornholm
Stik os en kommentar
-
Hvis Michelin guiderne skal køre mere rundt i Danmark – jeg syntes da de skulle tage forbi Falsled Kro – så vil jeg da opfordre alle til at købe guiden som enten bog eller app. Jo mere omsætning i vores lille land på guiden, jo mere interesse fra Michelin. De er jo et kommercielt foretagne der har mange udgifter når de selv betaler for deres egen mad og ikke giver sig til kende før efter måltidet. I skarp kontrast til de mange bloggere der lader sig invitere og bespise gratis af de restauranter de så senere “helt upartisk” kræver Michelinstjerner til.
Comments