Halloween Special: The Horror Burger!
Inden længe rammer en af de hurtigste voksende traditioner i Danmark os – det er nemlig tid til skeletter, hekse, edderkopper, flagermus, uhygge og masser af gys – det er tid til at fejre Halloween! På Gastromand har vi længe spekuleret over hvordan en “Halloween Burger” mon ser ud? Nu er det lykkes os at lave én af de bedste burgere vi nogensinde har lavet! Start screaming!!!
Halloween falder på den 31/10 oktober og i Danmark embracer vi den mere end nogensinde.
Muligvis skyldes det, at fejringen her sker med græskar-mænd udskåret som lygter og gennemførte temaer med gys og skræk for alle der tør nærme sig! Eller måske skyldes det bare, at traditionen stammer fra USA hvor alting bare er større og vildere og vinden blæser i vores retning?
Halloween gør sig desuden også godt i både film og serier, hvor flere handler om højtiden. USA er naturligvis det land, hvor det er absolut størst, men resten af verden og navnlig Danmark følger hurtigt trop! For bare nogle få år siden var Halloween næsten usynlig hvor den i dag er kæmpe stor. På Gastromand slår vi et slag for, at den skal kombineres med mad!
Denne burger er i virkelighenden ret nem at lave. Du kan lave græskar chutney’en flere dage i forvejen og bollerne kan du godt bage dagen før – herefter er det walk in the park. Medmindre du altså lige som mig også lige skulle pynte op og lege med billig Halloween pynt hele aftenen.
Ingredienser
Burgerboller
- 2 dl sødmælk
- 1 dl vand
- 15 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 150 g groft mel – fx fuldkorn eller grahamsmel
- 350 g. hvedemel ca
- 1 hel flaske sort farve
Burger
- 500 gram hakket oksekød men mindst 10% fedt
- 6 stykker bacon
- 2 røde chili
- 6 stykker chili ost fra gouda
- Syltede agurker
- Mayo – rør din egen eller brug Hellmans
- Ketchup – yes yes yes – det samme – ellers Heniz og ja vi mente det og ja du må gerne lave din egen – så er du endnu sejere :-)
- 2 stykker crips salat
Sådan gør du
Burgerboller
- Hvis du har en røremaskine og det har du forhåbentlig, så brug den :-)
- Rør gæren ud lunkent vand og mælk som du opvarmer til ca. 30 grader – tilsæt sukker og lad det røre i 3-4 minutter.
- Tilsæt olie og æg.
- Tilsæt skiftevis ca. 100 gram mel og så et skud farve og bliv ved indtil der ikke er mere.
- Det tager noget tid og du skal måske bruge mere mel – helt op til 75-100 gram mere. Jeg kan kun beklage, men bagning er ikke så præcist som alt andet. Jeg måtte selv bruge en del ekstra.
- Når dejen er lind og ikke klisterer for meget så lad den hæve i 60 min.
- Form nu 8 boller på ca. 150 gram eller en god håndfuld (du ved hvad vi mener :-))
- Lad dem efterhæve i 30 min.
- Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i omkring 18-20 minutter..
Burger
- Steg dit bacon sprødt og stil det til side.
- Form bøfferne og giv dem en god omgang salt og peber.
- Steg dem i det overskydende baconfedt. Imens har du lidt travlt:
- Skær de syltede agurker i tynde skiver.
- Skær chilierne ud og fjerne stok og kerner.
- Flamber dem nu med en gasbrænder – hvis du har én – eller så smid dem på en tør pande og grill dem et par minutter.
- Skyl salaten.
- Skær 2-3 gode stykker ost og læg det på panden når du vender bøfferne, lad det smelte.
- Så er det byggetid.
- Skær bollerne over og smør dem med mayo, læg så salat på og nu bøffen.
- Så en god omgang græskar chutney, syltede agurker, chili og bacon – slut af med ketchup!
- Dinner time!
Se opskriften på græskar chutney her.
Sage Bakery Boss
De fleste af jer ved godt, at navnlig jeg er ret glad for Heston Blumenthals produkter. Jeg har testet flere af dem, faktisk en ret stor del – The Boss, The Smart Waffle og The Smart Grill Pro bare for at nævne nogle af dem, men aldrig The Bakery Boss som er hans røremaskine. Testen er i fuld gang og én af opskrifterne blev disse temmelig blærede sorte burgerboller!
Imens I venter på testen af The Bakery Boss, så får I lige et link til den hos Kitchen One hvor den kan fås til 4999 kr, hvilket er billigste pris på nettet.
Der skal bruges sygt meget farve – faktisk en hel flaske som du kan købe i Føtex. Du kan også få noget pasta som skulle farve, men det fungerer ikke. Denne løsning er klart bedst – eneste ulempe er, at væsken også udvander så mængden af mel skal justeres.
Boller smager naturligvis ikke anderledes end normalt, og de bliver faktisk vildt bløde og lækre indeni – jeg er normalt en skovl til at bage, men denne gang lykkes det faktisk.
The Horror Burger!
Smid et par gode øl til og nyd burgeren, den bliver temmelig awesome – og mætter med garanti, ellers så kunne der laves nogle “devil-frites” med ost og chili over, det ville passe perfekt.
Happy Halloween og lad os høre hvad du synes om højtiden? Er det noget opreklameret fis eller er det bare (u)hygge og fedt?
Stik os en kommentar-
Elsker halloween
Men er somregel altid rodet ind i noget halloween Horror og når aldrig selv at lave ret meget hjemme
Men der er altså noget smukt når man får fuldvoksne mænd til at skrige som små tøser.I år brugte jeg alle mine ledige weekender på haunted park ved Middelfart og jeg udfordre jer gerne til at komme til næste år og gå igennem vores uhyggelige områder uden at skrige.
-
Hej Nille,
Jeg må indrømme at jeg også elsker det – også selv om det er lidt opreklameret – men stammer jo egentlig fra Allerhelgens Aftens så vidt jeg er belært og det er jo ganske fint!
Hvorfor ligger der ikke sådan en park oppe ved Nordjylland? Det ville elske da!
-
-
Nøj, denne burger skal prøves i morgen aften. :P Ser uhyggelig lækker ud. :-)
-
Meget uhyggelig!
-
-
Meget smuk burger! Elsker Halloween ♥
-
@Jette: “Halloween” er faktisk oprindeligt en nordeuropæisk festdag. Sakset fra Wikipedia: “Ordet halloween er en sammentrækning af All Hallow’s Eve i Skotsk, da det er aftenen før “All Hallows’ Day” (allehelgensdag). Helligdagen var en dag med hedenske traditioner og festligheder i en række nordeuropæiske lande…”@Gastroamand: Sej opskrift som klart skal prøves her i weekenden. I kunne måske godt synliggøre linket til den omtalte græskar chutney – der gik noget tid før jeg spottede det på siden :-) Og den er heller ikke nævnt når burgeren skal samles…
-
Opreklameret og en efterligning af USA. Hvornår flytter vi juleaften til den 25. om morgenen? Jeg synes vi skal holde fast i vore egne traditioner. Det andet er for kommercielt.
Comments