10 Comments
Cheeseburger & Bacon-Onion Jam
Er du lidt lækkersultet og tænker lidt ekstra kalorier ikke skader, så er dette et pift til den klassiske cheeseburger opskrift.
Så hermed får du Cheeseburgeren med Chili-Bacon’n’Onion Jam.
PRØV OGSÅ: Den perfekte Cheeseburger
Antal: 2
Ingredienser
- 2 stk burgerboller (brioche er et godt valg)
- 400 gram hakket oksekød (gerne med omkring 12% fedt – men du bestemmer selv)
- 4 skiver af din favorit ost til hver burger cheddar og gruyere er god bud
Chili – Bacon'n'Onion Jam
- 250 gram bacon som du henter ved slagteren!
- 250 gram løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk chili (hvis ikke du er til chili, så lad være)
- 1 dl rødvinseddike
- 2-3 spsk sirup
- Salt og friskkværnet peber
VARIATION 1: Mayo/pickles (easy tatarsauce)
- 1 lille løg
- 1 lille bundt hakket persille
- 4 spsk hjemmerørt mayo eller Hellmanns!
- 3 store drueagurker
VARIATION 2: Sennepsmayo
- 4 spsk hjemmerørt mayo eller Hellmanns!
- 1 spsk grovkornet sennep
- 1 spsk hakkede drueagurker
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Bacon and Onion Jam
- Skær dit bacon ud i ca. 2×1 cm eller strimler (det betyder ikke så meget)
- Varm en pande op og steg det gyldent og indtil det har smidt næsten alt fedt.
- Skrue ned til middelsvag varme.
- Tilsæt så fint hakket løg, hvidløg og chili og rør det hele godt sammen.
- Lad det steg med nogle minutter
- Tilsæt eddike og sirup og lad det simre videre – gerne en lille time ved svag varme. Hold øje med konsistensen og det må ikke brænde på.
Mayo/pickles (easy tatarsauce)
- Skær drueagurkerne ud, høg løg og persille
- Bland det hele med mayoen – lad det trække indtil du skal spise
Bøfferne
- Form to gode bøffer og giv dem en god omgang salt og peber
- Steg dem til de er medium/rare – gerne på grill
Osten
- Osten kan du lægge på bøfferne tilsidst mens de steger – ellers kan du smide det på en sli-let pande og lad det smelte ved svag varme.
Burgeren
- Så skal der samles.
- Varm bollerne (hehe)
- Giv den en god klat mayo på over og under bolle – enten variation 1 eller 2
- Hvis du lyster, tilføj en bund af salat
- På med bøffen
- På med osten, hvis du har smeltet den på pande.
- På med en god klat chili-bacon-onion – og du skal ikke være nærig med det
- Eat, æd, enjoy!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Enjoy!
Stik os en kommentar-
Godt nok blevet lidt en sølle blog efterhånden, og når der så kommer noget “nyt”, ja så er det genbrug af en 3 år gammel artikel/opskrift.
-
Vandvittig umami bombe! 😍 -
Hvor længe kan marmeladen holde sig eller skal den være varm
-
Super lækkert. Den skal familien godt nok tvangsfodres i weekenden. Dejlig og Amerikansk Shiny -
Greasy! -
Fuck me side-ways det ser lækkert ud!! Det skal jeg prøve meget snart…
Comments