Pasta med sol og sommertomater
I denne ret er det tomaterne som skal skabe helheden, og nu hvor vi nærmer os sommeren, og har været forholdsvis heldige med vejret her i Pinsen, er der virkelig god grund til at overveje denne ret. Hvis den ikke er helt maskulin nok, så kan du tredobbelte mængden af smør, olie og parmesan og tilsætte noget bacon eller kylling…
Ingredienser
- 700 gram øko cherry tomater gerne i forskellige farver
- 500 g pasta jeg brugte skruer gem lidt vand fra pastaen
- 50 g smør
- En lille håndfuld parmesan en stor hvis du er Gastromand
- En håndfuld basilikum
- En håndfuld oregano
- 1 bund forårsløg
- 1 løg
- 1 hvidløg
- En sjat hvidvin
- 5 spsk. god balsamico
- 2 spsk. oliven olie
Sådan gør du
- Skær løget i skiver og halver disse. Skær hvidløget i skiver, svits det i oliven ved middelvarme i en pande (gerne en wokpande hvis du har en)
- Skær tomaterne i kvarte og steg dem med når løgene er faldet lidt sammen
- Tilsæt balsamico og hvidvin og skru ned til svag varme
- Sæt pastaen over
- Nu lader du det simre i ca. 10 minutter
- Skær forårsløget i skiver på størrelse med en lille lillefinger, hak krydderurterne og steg det med i et par minutter
- Tilsæt smør!
- Hvis det bliver for tørt så tilsæt lidt pastavand
- Bland nu pastaen sammen med tomatblandingen
Noter
Tak til Jamie for inspiration.
Stik os en kommentar-
Ser da super godt ud – Må prøves-
Hej Jens – hold da op en gammel traver du er faldet over, men tak da – der er sket meget siden den gang, se her:
http://gastromand.dk/opskrift-stegt-laks-floedestuvede-nye-danske-kartofler/
http://gastromand.dk/koldrogede-rejer-2-x-rygeost-rugbrod-og-gront/
http://gastromand.dk/grillet-laks-lange/God fornøjelse – vi glæder os til sommer!
-
-
Det ser rigtigt lækkert ud. Vi har lige nu 10 lækre salater på vores hjemmeside: http://www.dropslankekuren.dk/?p=13907
Comments