Dampede hvide asparges, røgede rejer og mousseline-skum
Efter en lille afstikker til Lønstrup er vi nu tilbage på asparges-sporet!
Og i dag hopper vi igen på hvide asparges. Denne gudespise fik i dag selskab af friske letrøgede rejer, som egentlig var hovedpersonerne på tallerkenen, da mit nye nyankomne røg-aggregat skulle afprøves.
Da jeg gerne ville tilføre retten en smule fedme, eksperimenterede jeg lidt med en mousseline-skum, som er en hurtig – og fast – version af en sauce mousseline. Sidst lavede jeg også lidt rugbrøds-jord for at give retten en smule mere dybde – både smagsmæssigt og visuelt.
Retten ville fungere fantastisk en sommerdag akkompagneret af et køligt glas Riesling eller fadlagret Chardonnay.
Ingredienser
Dampede Asparges
- 1 bundt asparges
- En klat smør
Røgede Rejer
- 250 gr friskpillede rejer
- Lidt røg Kan udelades
Mousseline-skum
- 1/4 l fløde
- 1/4 brev hollandaise pulver-sauce - Yup den er go nok...undskyld :(
Rugbrøds-jord
- 4-5 skiver rugbrød
- Lidt salt og sukker
- Lidt smør
Sådan gør du
Dampede Asparges
- Skræl og bræk bunden af aspargesene
- Damp i en gryde under låg i lidt vand tilsat smør, i 4-5 min
Røgede Rejer
- Tør rejerne grundigt og læg dem i en pose
- Ryg rejerne - pas på med ikke at ryge for meget, da det vil overdøve de andre elementer
Mousseline-skum
- Hæld fløden og ¼ af hollandaise pulveret i en skål og pisk det til en cremet konsistens
- Smag på cremen og tilføj mere pulver, hvis nødvendigt
- Pisk skummen en smule stivere
Rugbrøds-jord
- Kør rugbrødet til brødkrummer på en foodprocessor
- Rist på en pande i smør, med lidt salt og sukker
- Køl ned på fedtsugende papir
- Tag halvdelen af "jorden" og pulveriser - enten i din morter eller i foodprocessoren
Noter
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Vil man kunne smide fløde og pulver (efter det er rørt sammen) i en sifon?
-
Lækker opskrift lige på når det med pose sovsen men der kan man jo bare lave sin egen hollandaise efter bogen :-p -
http://www.kitchentech.dk/produkter/rogpistol-smoking-gun/ her er den også på en dansk side og hwl har en anden version lidt billigere
-
Vi kan godt lide dig selv om du brugte pulver Brian – bare rolig :-)
-
Spændende – men hamrende useriøst med den pulversovs. Den fatter jeg ikke rigtig.
-
Lækkert – smart at bruge en pose til røgen – jeg bruger glas men der kan jo være noget mere i en pose – det trix tager jeg med …..og så glemmer vi det pulver :-) -
Hæ hæ. hollandaise pulveret kan tilgives – når nu resten er så lækkert ;-)
Går også selv og barsler med nogle røgede rejer – men med ganske andet tilbehør. Overvejer virkelig at investere i sådan et bette røg-aggregat for min ABU er så bøvlet. Hvor er jeres købt?
Comments