Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. juli 2022

Scroll to top

Top

83 kommentarer

Kommentar: Aalborg og den forbandede caféburger

Kommentar: Aalborg og den forbandede caféburger
Webmasteren

Det er fredag d. 6. marts ved 18-tiden. Jeg ser til min store overraskelse på facebook, at Whiteguide har nomineret den stadig nye restaurant Tabu til Årets nye restaurant 2014. Det er et longshot, men jeg ringer i et forsøg på at få et bord.

Jeg kan næsten ikke tro mit eget held, da jeg hører Tabu-medarbejderen i den anden ende: ”Vi glæder os til at se jer kl. 20”. På med skjorten og så afsted. Med udsigt til vinmenu hopper vi på bussen, hvilket giver mig tid til at læse op på nyheden fra Whiteguide.dk:

Årets nye restaurant

– uddeles i samarbejde med Carlsberg
Et nyt stjerneskud på restauranthimlen, men ikke en kortlivet supernova. Nyheden, der præmieres, byder fra dag ét på stilsikker og avanceret madlavning i kombination med et tårnhøjt niveau for helhedsoplevelsen.

Nominerede

Uformel, København
Gastromé, Aarhus
No. 2, København
Restaurant Tabu, Aalborg

 

Det er sgu ikke for sjov det her tænker jeg og mindes to af mine bedste restaurantoplevelser på dansk grund i 2014 på Uformel og No. 2 der begge serverer knivskarp gastronomi for fulde huse i moderne og forholdsvis afslappede omgivelser – begge ”lillebrorrestauranter” til Michelin-restauranter; No. 2 til den nu to-stjernede AOC og Uformel til ligeledes fantastiske formel B. Og Gastromé? Ja de har jo lige modtaget en af Aarhus’ 3 første Michelinstjerner! Jo busturen gjorde bestemt ikke mine forventninger mindre!

Du summer af liv Aalborg og på vej mod restauranten passerer vi den ene fyldte café efter den anden (og et par meget store spisesale, hvis navne vi ikke nævner) – Luna, Helmuth, Spiret, Peace, Stygge, you name it. Der bliver bestilt caféburgere, salater og nachos til den helt store guldmedalje denne fredag aften! Turen gennem dine gader står i skærende kontrast til det syn der møder os, da vi ankommer til, hvad vi havde forventet var en propfyldt restaurant. 2 gæster spotter vi fra gaden inden vi træder ind i det lækre restaurantlokale der med sin dæmpede belysning og kombination af rå mur og mørkt træ vækker minder om Nordisk Spisehus i Aarhus og Uformel i København. Antallet af gæster kan dog på ingen måde sammenlignes selvom der gemte sig yderligere et par fyldte tomandsborde bagerst i restauranten. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på vores tur på Restaurant Gorilla, hvor vi blev mødt af 200 gæster – på en tirsdag!

 

 

5 serveringer bliver vi præsenteret for – æstetisk smukke og moderne i deres udtryk. Udpræget nordiske men med klassiske elementer som eksempelvis muslingesauce til den grillede blæksprutte, beurre blanc til stenbiderrognen og glace med oksemarv til Flapmeaten. Elementer der sikrer, at vi ikke ender i den frygtede nordiske ferskhedsfælle. Servicen er på samme høje niveau som maden dog med langt mindre skæg, færre tatoveringer og kække bemærkninger end Tabus københavnske ”brødre”. Et par halvlunke hvidvine i såvel temperatur som karakter er sådan set det eneste vi kan finde at brokke os over.

Prøv noget noget nyt

Udvalget af seriøse restauranter har aldrig været større i Nordens Paris; fra San Giovanni og de to nye italienere Cupo og La Locanda, over de erklærede franske Bistro 59 og Rusk (tidligere MEST), Mivs spanskinspirerede CANblau til sværvægterne Mortens Kro og Fusion, der ikke så nemt sættes i bås og nu den nye nordiske dreng i klassen Tabu. 2 små håndfulde vidt forskellige restauranter (Whiteguide svinger sig helt op til 14). Fælles for dem alle er dog, at du er garanteret et lækkert måltid mad og ligefrem kan risikere at løbe ind i en gastronomisk oplevelse. Jeg vil ikke undvære en eneste af dem! Men det vil du åbenbart gerne Aalborg. For du vil hellere sidde på en café og betale overpris (ikke fordi det er de bedste råvarer, ikke fordi der er en kok der skal have løn, ikke fordi der er tjenere der rent faktisk er uddannede, ikke fordi bestikket, tallerkenen eller vinglassene har bare antydningen af kvalitet, eller stolen komfort, men udelukkende fordi du betaler) for en sandwich i form af stegt kylling pakket ind i grovtoast eller en skændsel af en burger med ganeflænsende ciabattabolle, pesto og pinjekerner (og ja, jeg har spist min del af dem – ellers ville jeg jo ikke vide, hvad jeg snakkede om)! Begge dele med den samme ”spæde” salatblanding året rundt. Men hey, de der ”krydderkartofler” fra frost – de er bare go’e!

Ikke siden restaurant Dahl på Østerbro lukkede for flere år siden har Aalborg haft en erklæret nordisk restaurant og hvis ikke du snart vågner op Aalborg, står du snart uden igen.

“Jamen folk i Aalborg har ingen penge”. Ikke korrekt: Ifølge Danmarks statistik er den disponible indkomst 3.000 kr. lavere i Aalborg end i København – til gengæld koster et værelse, lejlighed eller hus vel ca. det halve, så skal vi ikke droppe det argument en gang for alle?

Så Aalborg, prøv noget nyt.

Prøv en af de restauranter der rent faktisk gør en indsats for at give dig en god oplevelse.

Du har jo smagt den caféburger.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Frederik Løwe

    Jeg er nødt til at komme med et modspil her. Jeg er fuldstændig enig i, at caféburgeren er passé og at Aalborg er nødt til at give de nytilkomne og udfordrende steder, en chance. Jeg er også enig i, at TABU er et fantastisk sted, hvor detaljerne virkelig er kræset for, musikken er velplaceret, designermøblerne matcher stedets unikke omgivelser og maden er noget af det bedste i Aalborg. Når det så er sagt, så er “the extra inch”, ikke noget stedet er bekendt med. At man bestiller en steak til 395kr, modtager den fuldstændig rå indeni og fyldt med enorme utyggelige scener, får den sendt tilbage (alt imens ens kompagnon får lov til at spise videre), modtager en ny steak 20 min senere, fint stegt, men stadig med verdens største scene hele vejen igennem steaken, en fedtkant så sej at ikke engang det fornemme steak-sølvtøj kan bane vej igennem, og 1/3 af steaken sejere end sej, hvorefter modtager et “sådan er det desværre nogle gange med så store stykker kød”…?? Det overskygger desværre for mig, alt andet i den samlede oplevelse. Tilbring noget energi og noget mere “vi vil ofre alt for at alle får den bedste oplevelse nogensinde” – så skal dette sted nok overleve i mange år i Aalborg.

    • Frederik, vi beklager meget kvaliteten af din bøf. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre, og vi har skiftet kødleverandør og udskæring, så man ikke vil opleve det samme igen.

      • Bob

        Et lille fif!

        Brug mere tid på service i restauranten end bag keyboardet.

  2. Amal Guerdali

    Det er lidt ligesom at sammenligne æbler og pærer, når prisniveauet ikke er det samme. Hvis jeg kunne få en menu på Tabu, til det samme jeg giver for en cafeburger, så ville jeg fluks være der. Og så kan man snakke prioriteringer og alt muligt andet, men mit spis-ude budget bliver ikke større af, at der kommer en god restaurant til byen. Så jeg vil glæde mig til, at mit indkomstniveau tilsiger, at jeg kan spise på Tabu med god samvittighed. Indtil da er Cafe Lunas bøfsandwich meget god.

    • Hej Amal. Det er klart at jeg ikke opfordrer folk til at leve over evne, men blot være bevidste om mulighederne for dermed at kunne prioritere på et oplyst grundlag:)

  3. Opsangen til Aalborgs spiseudvalg er fuldstændig fair. Og hurra for, at der endelig er kommet et sted, der løfter niveauet for spiseoplevelser. Jeg vil helt klart teste Tabu næste gang jeg sulten og på visit i hjembyen….

  4. marianne

    Hver ting til hver sin tid!
    Dejlig læsning – jeg må og skal snart en tur på Tabu!!
    Du har helt ret – vil vi have adgang til at kunne vælge mellem diverse gourmet oplevelser, så må vi også “vove pelsen” , vælge det kendte og sikre fra, og besøge de nye steder som dukker op.
    Tak for opsanget :-)

  5. Thomas

    Hvad er det for et argument, at det er billigere at bo i Aalborg?
    Det handler om noget helt andet – det handler om danskernes vaner! Hvorfor tror i at Netto, Fakta, Lidl mf. blomstrer op over alt? Vi er til discout – det vi putter i munden har ikke høj prioritet ! Sådan er danskerne, ikke kun Aalborgenserne.

    Men jeg kan da godt blive forarget over, at pris og kvalitet altid bliver koblet sammen. Samtidig roser vi indmarchen af “nye” billige udskæringer, som det mest fantastiske? Hvordan hænger det sammen, hvis det hænger sammen?

    Jeg er helt enig i at de sprøde burgerboller skulle forbydes! Bollen er til for at holde om burgeren, så man ikke få fedtede fingre – that’s it!

    For nogen er mad kunst på et højere plan. for mig handler det om god smag, mere end det handler om estetik og ingredienser man kun kan finde på borneo.

    • De udskæringer er kun billige fordi efterspørgslen er lav. Se på svinekæber som i dag koster omkring 80-100kr/kg. For blot en håndfuld år siden kostede de blot 20-30kr/kg.

  6. Som gammel århus dreng, har jeg virkelig følt at jeg er kommet til en by, uden nogle gode spisesteder. Ikke fordi der ikke er gode spisesteder, som du nævner så er der faktisk en god del. Men fordi der er så mange rigtig ringe spisesteder, som jeg har fået anbefalet af folk fra aalborg? Første gang jeg var havnet på en cafe, og fik pomfritter fra frost, tænkte jeg wauw, hvordan kan det her sted køre rundt. Der var ok mange gæster. Jeg fik så af en fra Aalborg anbefalet et nyt sted. SAMME FROST FRIT? hvad sker der? :).

    Jeg tror ikke det er fordi pengene ikke er der. Jeg tror det er mad kulturen. Flammen er jo fyldt, det koster snildt 300 kr. at spise på flammen. I århus ville jeg jo kunne finde mange steder hvor du for 300 kr. kan få en på opleveren!

  7. Ditte

    Måske har man råd, måske har man ikke… Men om man har råd eller ej, så handler det nok om, hvordan man prioriterer. Det er jo ikke alle, som gider at bruge mange penge på mad. Nogle vil fx hellere bruge mange penge på tøj, biler, ferie osv og mindre på god mad. Det er heldigvis op til den enkelte selv.

    • Naturligvis er det op til den enkelte Ditte og ja det handler om prioritering. Men hvis ikke man ved bedre kan det være svært at prioritere “rigtigt”:)

  8. Simon

    At folk burde prøve at spise på nogle af byens gode restauranter, synes jeg er et ganske fint budskab, hvis folk har det økonomiske overskud til det. Men ligeså vel, som man ofte vælger at gå i IKEA i stedet for IDEmøbler, når der skal købes ind til boligen, så er vi altså bare sådan anlagt, at vi ser os nødsaget til at vælge den billigere løsning, hvor kvaliteten ikke er nær så høj, fordi vi mener, at det på det pågældende tidspunkt er mest hensynsfuldt i forhold til vores økonomi. Det gør sig især gældende for studerende som unægteligt udgør en meget stor del af det indre Aalborg. Og lad os så sige, at folk valgte at tage en tur på TABU i stedet for på cafe, så kan vi antage at det måske vil koste det dobbelte, og det er vel at mærke, hvis man ikke vil bestille en menu, hvor man bliver rigtig mæt. Så vil det betyde, at folk vil have råd til at gå væsentligt sjældnere ud at spise, og så vil den summen af liv, som du meget fint beskriver i begyndelsen af dit indlæg, blive væsentligt svækket, fordi folk kommer sjældnere ud. Og det er netop den summen af liv, jeg elsker Aalborg for mere end noget andet, og den lever i høj grad på, at cafeerne er så populære, som de er, og den ville dø, hvis folk skulle lukke sig inde på fine spisesteder, hvor man meget sjældnere har råd til at komme.
    Igen, som en person, der er glad for et rigtig lækkert måltid, kan jeg kun bakke op om, at man giver sig selv den oplevelse at gå på en god restaurant, hvis man mener, at der er råd til det, men det kommer til at lyde som om, at cafeerne helt skal boycuttes, og det vil fuldstændig ødelægge den fantastiske glæde og leben, der er i Aalborg!

    • sara

      Enig og godt formuleret. Budskabet var langt henne af vejen af samme betydning som min kommentar. Jeg mener ikke at en sammenligning mellem de to forskellige miljøer er rimelig. Hverken på stemning kvalitet og pris. For ikke at snakke om meget differentieret målgrupper.

  9. Anne

    Sara, håber du ved hvad en gastroskopi er: “For man skal da gerne igennem 2-3 retter og lidt vin Før oplevelsen af tilpas mætheden og god gastroskopi oplevelse står højest”

    En gastroskopi er en kikkertundersøgelse af mavesækken :)

    • sara

      Som de fleste nok har bemærket var det en skrivefejl særligt når man læser kontekst. Det hænder med de små smartphones.

      Men tak for din berigende, trods ikke relevante, kommentar :-)

  10. Morten

    Withe guide er jo reelt bare Rene Langdal Jørgensen selvom Withe guide lyder bedre- Rene er jo ansat ved Aalborg Universitet og så har han passion for Italienske vine ( hans Far var importør af italienske vine)- Withe guide har så Ansat/allieret sig med Rene som leverandør af hans meninger om restauranter i Aalborg. Jeg synes det på tide med lidt kilde kritik- Nordjyske har været flinke til at bringe alle offentliggørelser fra Withe Guide- lige som de har bragt en følgeton af historier og Restaurant Boldt der først får airtime om deres ekstremt høje ambitions niveau – hvorefter de tæppe bomber byen med tilbuds deals for senere at dreje nøglen og ejeren viser sig at være en ung pige i sydjylland der var udvidende om at hun stod som ejer ? Tilbuds deals er branchens kollektive selvmord og lige så farligt som cafeburgere.

    • Enig i det hele Morten. Men Whiteguide sætter stadig spot på byens gode spiseoplevelser fremfor caféburgeren, hvorfor jeg som udgangspunkt anser guiden som det gode!

      Derefter kan og skal man naturligvis diskutere guidens objektivitet, og ratings/anmeldelser, men alt det kan jo være lige meget, hvis restauranterne må lukke igen fordi gæsterne i første omgang bliver væk:)

      • Morten

        Korrekt pointen er at tilbuds deals giver et urealistisk pris niveau som er ødelægger markedet for de seriøse restauranter.

  11. Klinge

    Hvor var det nu at Familiefaren var selv samme dag… just saying ;-)

    • HAHA touché Klinge! Han har dog lagt sin del hos byens øvrige restaurationer;)

  12. Sara

    Tabu er en restaurant som af navnet fremgår, ikke noget vi skal snakke om eller behøves. En kedelig kopi af daværende restaurant Mest,som nu går under navnet rusk. Desværre ikke med samme ejer og niveau.

    Jeg var ikke imponeret i forhold til prisen og overvejede faktisk at snuppe en burger på vejen hjem

    Når man på ser på min artikel i øvrigt, har du jo et helt forvrænget billede af Aalborg. Som jo åbenlyst er en studieby i vækst. Studenter som holder af det summende og hyggelige cafémiljø med rig mulighed for uformelle snakke og latter. Stemningen er ikke at sammenligne med en restaurant. Og det er prisen i øvrigt heller ikke. For man skal da gerne igennem 2-3 retter og lidt vin Før oplevelsen af tilpas mætheden og god gastroskopi oplevelse står højest. Det Kostede mig godt 400 kr vs 130 for en cafetur.

    dit indlæg og budskab er til at forstå, men skriv i stedet om din oplevelse på stedet og undlad andre dårlige bemærkninger og argumentationer.

    • Sara

      Når man ser på din artikel* indlæg.

    • Sara, hvad fik du for henholdsvis de 130 og 400 kr.?

      Sammenligningen med MEST forstår jeg slet ikke – kan du uddybe?

      • sara

        Jeg var der ikke længe efter deres åbning. Der var rigtig mange elementer fra menukortet identisk med retter fra Mest. Det mindede for mig mere om en fransk bistro end nordisk køkken. Jeg har flere gange bemærket franske retter på deres menukort med måske et minimal twist af nordisk. Løgsuppe som eksempel.

        Deres koncept er for mig ikke med rene linjer hvilket jeg egentlig synes er ærgeligt. Håber kun det er blevet bedre siden.

        Jeg var ikke begejstret men fedt at andre har haft en anden oplevelse.

        Jeg fik muslinger og rødtunge. Og et glas vin.

    • Hej Sara

      Tak for dine kommentarer. Det er dejligt at høre, at du har spist hos os og din meningstilkendegivelse er derfor vigtig for os.
      Jeg kan forsikre dig om, at vi på ingen måde ønsker at være en kopi af hverken Mest eller Rusk for den sags skyld.
      Du har sikkert ret i, at vi ikke er nordisk dogmekøkken. Vi vægter den gode smag højt, og hvis det giver mening i vore retter, så bruger vi måske en enkelt ingrediens, der ikke nødvendigvis kan karakteriseret som nordisk. F.eks serverer vi lige nu en agurkeskum med ingefær til vores kammusling, og hvis det er nok til at deklassificere os i dine øjne, så må vi jo leve med det. Til gengæld har vi ikke endnu haft Løgsuppe på menu´en, men det kan være det kommer, for løg kan vel også være nordiske.

  13. Janus

    Skøn beskrivelse af det Aalborg jeg husker. Nordjyderne er søde, men svære at omvende og stædige. Her er det en kvalitet i sig selv at blive mæt og husk også på det er landsdelen der gav os den værste gastronomiske rædsel af den alle. PÅLÆGSKAGEMANDEN!

    • Rasmus

      Jamen…. Pålægskagemanden er jo genial!

      • Amen!

      • Janus

        Ha ha, hvis man er til et ubestemmeligt stykke med rullepølseskinkeleverpostejspegepølse på en sød franskbrødsagtig bund, så velbekomme herfra ;o)

      • Møller

        Hurtigt skud fra hoften: Aalborgs bedste pålægskagemand?

      • Buller

        Slagter Stiller i Øgadekvarteret. De laver en luxus udgave

      • Slagteren og kokken i gistrup

      • Kæft det er stort – jeg vil snart have pålægskagemand!

  14. Mette Mathiasen

    Kommentaren med at der ikke er mange der har råd, er nok den lammeste undskyldning. Hvorfor er det at folk vil snydes for en god oplevelse, og hvorfor er succeskriteriet her i Nordjylland at man skal kunne proppe sig?
    Der er ingen der siger man skal have 1000 kr op af lommen hver gang….. Eksempel:
    Caféburger 121 kr
    Fransk løgsuppe med grillet brød, Aioli ogLimfjords-skinke 115 kr
    Hvor var det gourmet var dyrt?
    Kom nu ind i kampen og støt det gode håndværk, kærlighed til mad og de gode råvarer!
    Super fed artikel!!!

  15. Fantastisk indlæg!! Jeg elsker, at du er en smule provokerende og meget ærlig.
    Jeg vil glæde mig til at afprøve Tabu :) Og ja, jeg HAR prøvet den café-burger og ja, jeg ER træt af de der “krydderkartofler” ;)

    God torsdag til dig og dine

  16. Brian

    Syntes udvalget er super heroppe heroppe i Aalborg..men Ida hvis du har det sådan håber jeg ikke du kommer så tit på besøg. Vist mange pr siden du har været i Aalborg, men der er da gået storby dulle i dig. ..tak fordi du flyttede. ….

  17. Salamikongen

    Janni, man kan ikke tage nogen alvorligt der taler babysprog. “sys” “ikk”

    • Frederik

      Man kan ikke tage nogen alvorligt der kalder sig Salamikongen.

  18. Ida

    Men Janni, det er jo rigtigt. Man vil ikke give penge for god mad, men man vil gerne bruge sin løn i Jomfru Ane Gade (og på sit gule afblegede hår at dømme efter de lokales hår og antallet af frisører). Og det er sgu ikke fordi det er pengene, der mangler – det er immervæk en del billigere at bo i Aalborg. Det er helt klart huleboer-mentaliteten, der er problemet – prisen skal afspejle sig i portionsstørrelsen og ikke kvaliteten. Og ja, jeg kommer fra Nordjylland, men det er ikke for sjov at jeg flyttede.

    • Mads

      Så du flyttede fordi folk spiser for store portioner?

      • Ida

        Jeg flyttede ligesom de fleste andre der gerne vil have en uddannelse og et job. Tjek og tjek. Men det er ikke ligefrem noget nordjylland er kendt for. :)

  19. Janni

    Jeg sys faktisk ikke det særlig pænt skrevet!
    Du glemmer at tænke på hvad er det for et klientel man har i Aalborg, størstedelen er altså ikk folk der råd til at gå ud og smide minimum 1000 kr på en middag og vin! Plus folket her oppe er bare mere til veninde/familie hygge over en burger eller en gang nachos..
    Jeg som udlært tjener elsker Aalborg for den variation der er i restaurations og cafe miljøet – for der er noget for alle !!! Og der blomster hele tiden nyt op, og self er kvaliteten ikke lige høj alle steder, men der er faktisk mange cafeer der laver rigtig god cafe mad i dag, i forhold til for et par år siden..

    • Det er helt bevidst IKKE pænt skrevet Janni:)

      Folk i Aalborg har mindst lige så mange penge som folk i København og Aarhus, men det er lige præcis det faktum, at man slår hjernen fra og vælger burgeren og nachos over godt håndværk, jeg anfægter…

      • Angus

        Burger-epidimien er desværre en tendens vi ser over hele landet. I København alene er der åbnet et 2-cifret antal burger-restauranter her det sidste år. Faktum er at den generelle befolkning er tryghedsnarkomaner, der gerne vil have valuta for pengene. Faktum for Café-Burgeren er:

        Du ved (nogenlunde) hvad du får.
        Du tager ingen chancer (hvis man som uvidende restaurantgæst fx endte med at skulle spise snegle eller tyrenosser).
        Du bliver mæt på en måde du kan forholde dig til (fordi du har spist den så mange gange før). Cost-Benefit kan du altså allerede nogenlund lave inden du sætter fod på restauranten. Det kan Folk godt lide.

        For at folk skal tage koncepter til sig, skal de kunne granske og forstod hvad de indbyder til. Og mange har ikke behov for at få udvidet deres horisont på fusions-mad (hvilket jeg også synes er ærgeligt). De fleste mennesker vil bare have en burger og slippe for opvasken og tiden brugt i køkkenet og supermarkedet.
        Hvis man skal have folk til at ændre adfærd, skal man tilbyde noget spændende til en overkommelig pris. Et sted som Madklubben kunne være interessant at se i Aalborg, fordi at de her ville kunne ligge sig tæt op af prisen på en café burger, men samtidig appelerer til at folk vil kunne udvide deres mad-mæssige univers, uden at tage for store økonomiske chancer. Hvis de samtidig kan score social kapital på at fortælle alle at de har spist på det nye sted i byen (der har mad de kan forklare videre til andre) så er vi igang med den transitionsfase som du efterlyser ;-)

      • Rigtig gode pointer Angus!

        Burgerepidimien kan (desværre) ikke sammenlignes med den i København, da der der i langt de flestes tilfælde er tale om forsøg på at lave kvalitetsburgere – Burger & Bun, Halifax, Haché osv.

        Jeg tror dud har helt ret i det med, at det har noget med comfort zone at gøre og jeg er enig med dig i at koncepter som Madklubben og Cofoco kunne være et nødvendigt skridt på vejen:)

  20. Tobias

    Én ting Aalborg virkeligt mangler, er en ordentlig burger-joint og i det hele taget gode spisesteder til studievenlige priser. Top-niveauet lader til at være rigtig fint, men hvis cafeburgeren skal dømmes ude, skal der nok noget andet til.

    • Enig Tobias. Det er næsten umuligt at opdrive en fornuftig burger!

      • Kim

        Kims Kitchen havde nogle udemærkede burgere. Den epoke er desværre slut.

      • KK

        Ja for folk ville hellere ha knækbrød, og kokken trængte til nyt inspiration. Haha Men måske en dag den vender tilbage, hvem ved…..

      • Kim du laver en gude burger

    • Synes ellers der er lavpris spisesteder overalt i Aalborg, så der er masser af su venlige steder (kvaliteten er som sådanne steder nu engang er)

Smid en kommentar