Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juni 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Så god (og dårlig) var maden på NorthSide 2014

Så god (og dårlig) var maden på NorthSide  2014
Webmasteren

Planen var klar, men som i et hvert andet eventyr måtte helten (eller heltene) gå så grueligt meget igennem – på NorthSide betød det i første omgang let kaos ved indgangen fredag omkring fyraftenstid hvor størstedelen af de 35.000 gæster, ikke overraskende, havde valgt at troppe op. Herefter problemer med at få lov til at betale for den fadøl, som kroppen skreg på i fredagssolen, og sidst men ikke mindst festivalens første måltid i form af en burger, hvis indhold vi stadig er i tvivl om var makrelguf eller pulled pork – som påstået!

 

 

Læs også: Gastromands guide: Sådan spiser du dig igennem en festival (dr.dk)

 

Northside-koncert

 

Herfra kunne det li’som kun gå fremad, og det gjorde det så. NorthSide har særligt i år haft stort fokus på økologi, og derfor var der naturligvis også økohumle i hanerne – med Tuborg som afsender. En øl med et lille præg af hvedeøl, der serveret iskold gjorde sig fremragende på en festival med +20 grader.

 

#NS14 Dag 1: Økoøllen er overraskende go'! #nsfood #gastromandpåns14 @tuborg

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Skulle vi bare halvvejs igennem festivalens madprogram, skulle der køres nogle måltider indenbords – så der blev snacket, når vi alligevel skulle i baren efter mere økoøl. Økologi er dog ikke altid ensbetydende med velsmagende – eller for den sags skyld kvalitet. Den føromtalte pulled pork burger og økopølsens kedelige og halvtøre præfabrikerede brød er eksempler på dette.

 

#NS14 Dag 1: God økologisk pølle med et groft, men lidt tørt brød #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Før der skulle hoppes til Franz Ferdinand skulle der rettes op på burgerfadæsen, og Arizona-burger leverede festivalens positive overraskelse i form af en burger af god størrelse med masser af fyld – herunder rigeligt bacon!

 

#ns14 Dag 1: Arizona-burgeren er bedre end nogensinde – do it! #nsfood #hvordanfandenholderhandenøl

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Fredagen blev (i hvert fald madmæssigt) afsluttet med en omgang suveræne chilifritter ovenpå The National, før turen gik videre til downtown Aarhus.

 

#NS14 Dag 1: Chili-fritter hvis du skal ha en sprød natsnack #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Lørdag i selskab med Robyn og masser af junkfood

Lørdag startede med forfest, hvor der blev budt på pulled pork a la Gastromand med hele svineriet – så var vi igang!

 

Sådan skal en Pulled Pork Burger laves! #ns14 #nsfood #forfest

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

På festivalen blev der tid til et hurtigt visit på pop-up restauranten UpSide, hvor maden blev leveret af Restaurant Beta. Her blev bl.a. budt på festivalens bedste burger i form af en lille burger med saftig bøf i en tung brioche.

 

#ns14 Dag 2: Festivalens bedste burger kan ikke købes på North Side – restaurant Beta er kodeordet! ☺ #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Og så stod den ellers på en kavalkade af junkfood i pauserne mellem Mew, Turboweekend og Robyn.

 

Hvis du kan li krydret og godt saltet pulled pork, så er @drudenfuss din ven #nsfood #ns14

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

#ns14 Dag 2: Gourmet hotdog'en holder stadig! #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Langt fra verdens bedste billede, og fisken havde også ligget lige lovlig lang tid i den gyldne brønd – og måske ved lidt for lave grader? Resulterende i en meget fedtet fisk. Men det var ikke rigtig noget, der generede os lige der kl. 02.00 om natten…

 

Dag 2: Natmaden blev fish'n'chips #ns14 #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Søndag med tømmermænd og mormormad

Mormormad er tømmermændsmad og det ved de på NorthSide, hvor udvalget af de gamle klassikere er ganske fornuftigt.

Dagen startede dog med morgenmad i casa de Aarhusianeren.

 

Dag 3: Morgenmad, Take 2 #ns14 #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Og mens vi forsøgte at få endnu en fest op at stå, blev det tid til en omgang ganske velsmagende tarteletter.

 

#ns14 Dag 3: Tartelettid! #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Og så var det altså tid til et pitstop i NortSides Outside-del, hvor du bl.a. kan hænge ud i Rom- og cigarbaren – we like!

 

northside rombar

 

Hvorefter den stod på tidlig aftensmad på en af NorthSides 3 restauranter, Den Lille Kro, hvor der blev stilt et mindre bombardement af mormormad.

 

Sæt igang...

Sæt igang…

 

Dag 3: Stegt flæsk på den lille kro #ns14 #nsfood #latergram

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Dag 3: Pariserbøf, rigeligt med kapers, på Den Lille Kro #ns14 #nsfood #latergram

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

#ns14 Dag 3: Fornuftig mørbradsgryde på Den lille kro #nsfood #latergram

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Sidst blev det også til et stjerneskud, som vi dog vil skåne jer for…

På sidstedagen lykkedes det os også at finde den hemmelig cocktail-bar hostet af St. Pauls Apothek

 

St. Pauls Apothek

St. Pauls Apothek

 

Efter at Arcade Fire og Queens of the Stone Age havde sendt NorthSide på kogepunktet, lukkede vi festivalen med maner – naturligvis i form af en bøfsandwich!

 

Konklusionen

Selvom vi vel fik presset den op på 4 festivalmåltider om dagen, nåede vi langt fra igennem det hele, og vi glæder os allerede til at komme tilbage og smage på mere næste år! De gode intentioner er mange, men der er stadig arbejde at gøre for boderne med at få omsat de gode intentioner til velsmagende mad – hver gang!

 

Et par udmattede gastromænd...

Et par udmattede gastromænd…

 

Læs også: Northside 2013 – det spiste og drak vi

Og så anser vi det naturligvis som en selvfølge, at vi næste år kan få lov til at bruge penge, når vi har lyst uden at skulle bøvle med betaling, lange køer eller udsolgt økoøl;)

Læs også bloggen Aarhus Updates dom over de tre dage i Ådalen.

Var du på NorthSide? Og hvad er din dom over maden?! 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hvad blev der af jeres MASH besøg?

    • Der var sgu ikke lige plads i programmet til bordbestilling til bestemt klokkeslæt Mads:)

  2. Kogemanden

    Umiddelbart efter jeg havde været på Mash tænkte jeg “det var o.k.”, men er faktisk blevet mere og mere træt af de 443 kr. jeg gav for en bøf og et par glas vin.

    Bøffen var tør, somom at den havde ligget ud på siden af en gril i et stykke tid før den blev serveret. Fritterne var o.k., men virkede ikke frisklavede – Bearnaisen var der ikke noget at sætte på, fed, syrlig og god smag af estragon.

    Vi sad ved højskoleborde. Det kan jeg godt li’, men der måtte godt have være mere plads til, så man ikke følte man sad lårene af sidemanden. Vinglasne stod på bordene og var småstøvede, men tjeneren hældte alligevel vinen op.

    Jeg sidder tilbage og tænker at det koncept nok skal reitereres, især til de 443 kr. jeg endte med at give. Og det er træls, for jeg så virkelig gerne at “gourmet” konceptet virkelig blev “gourmet”.

Smid en kommentar