Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. juli 2020

Scroll to top

Top

68 kommentarer

Sous Vide Duellen: Anova Precision Cooker vs. Witt MySousVide

Sous Vide Duellen: Anova Precision Cooker vs. Witt MySousVide
Aarhusianeren

Nu fik vi endelig vejret lidt med os, og havemøbler og grill er formentlig hevet frem fra deres vinterhi – og det kommer dette indlæg også til at handle en smule om. Men temaet er dog sous vide af typen circulators.

På lidt kludret teknisk dansk betyder en termisk cirkulationspumpe. For et lille års tid siden købte jeg en Anova Precision Cooker – og da der fornyligt er blevet lanceret et nyt produkt til det danske marked, som vi venligst har fået lov at afprøve, så lå det lige til højrebenet at lave en hurtig duel. Velvidende at der efterhånden findes en række af denne type sous vide produkter, har vi valgt at sammenligne disse to:

– Anova Precision Cooker (Bluetooth)
– Sousmatic

Kender du ikke i forvejen til sous vide tilberedning, så kommer her den helt korte forklaring. Sous vide er fransk og betyder under vakuum. I al sin enkelthed betyder det, at du forsegler dine råvarer i en vakuumpakket pose, hvorefter den nedsænkes i et præcist tempereret vandbad, hvori tilberedning er meget kontrolleret. Vi har tidligere testet bl.a. en SousVide Supreme og den lidt mere hjemmelavede sous-vide. Men de to produkter vi skal kigge nærmere på i dette indlæg, er den billigste type sous-vide til det private hjem – og er det vi kalder en sous-vide stang, som monteres på et kar eller en gryde af passende størrelse.

 

Udseende og førstehåndsindtryk

Design

Sous vide stangen er næppe en gadget de fleste ville have stående frem i perioderne, hvor den ikke er i brug. Derfor er design i en eller anden grad mindre vigtig – men det er nu alligevel med til at tegne helhedsbilledet.

sousvidecirculator - 1

 

Anova: Er den mindste i både højde og tykkelse, og er ellers udformet i rustfri stål og plast – sidstnævnte er af typen, der er coatet med et tyndt lag mat gummi. Derudover er den udstyret med et display med touch-knapper, samt et rullehjul til justering af temperaturen. Sidst har den et aftageligt skruemodul til at fastspænde til gryder mm.
Sousmatic: Nu er det allerede afsløret at Sousmatic er volume-mæssigt større, men derudover har den udelukkende fysiske knapper, og en fastmonteret klemme til at holde den fast på gryden.

Ved første indtryk, så er Anova’en her lidt mere lækker end Sousmatic, men jeg vender tilbage til et par detaljer omkring designet.

 

Opskrifter

For at man som nybegynder kommer godt fra start, synes jeg det er passende, at der følger nogle gode velbeskrevne opskrifter og fremgangsmåde med i pakken. I begge tilfælde får du disse gennem den tilhørende mobil app til henholdsvis Android og iPhone – jeg har her kun kigget på iPhone udgave, af den åbenlyse grund at jeg ikke ejer, og heller aldrig kommer til at eje, en Android enhed (men lad os ikke åbne den religionskrig her…).

Anova:

img_7369

 

App’en indeholder en række opskrifter og guidelines, der angiveligt skulle være udarbejdet af professionelle, det er dog lige svært at få overblik over mængden af opskrifter – jeg synes heller ikke det er det bedste opslagsværk. Men noget som er rigtig smart er, at man kan overføre temperatur og timer information direkte fra beskrivelsen i opskriften til sous viden via BlueTooth forbindelsen.

Sousmatic: 

img_7370

 

Indeholder igen en række opskrifter, udvalget virker dog umiddelbart til at være mere begrænset. Men tanken er her at det skal være brugerdrevet, og app’en åbner derfor mulighed for, at du kan tilføje egne opskrifter – hvilket er smart – dog kan det måske give en varierende kvalitet i opskrifterne, og ikke mindst i tilføjede billeder.

Man får lidt opskrifter med begge produkter, eller man kan jo selvfølgelig hente de to apps, uden at have sous vide stangen. Personligt har jeg dog mest søgt inspiration andre steder, bl.a. sammen med min ven Google :)

Selve testen

Inden man kommer i gang med sin sous vide, skal man også have skaffet en vakuumpakker. Her findes mange forskellige modeller, og det behøver ikke koste en formue – selv om man også her kan vælge at gå all in. Selv har jeg en OBH Prestige Vakuumpakker, der gør sit arbejde hverken mere eller mindre.

 

sousvidecirculator - 4

 

Men lad os komme i gang med at bruge maskinerne, og se hvad de kan.

Montering

Konceptet er fælles, man finder et passende kar, hvor en stor gryde vil være det oplagte valg.

sousvidecirculator - 5

Anova: Har et fint skruemodul, som dels kan spændes godt fast på gryden, og dels godt på selve sous viden. Det fungerer rigtig godt, og virker gennemtænkt.
Sousmatic: Denne har modsat en fastmonteret klemme. Klemmer er relativt fleksibel og derfor sidder den ikke nær så godt fast som Anova’en, men den formår at holde sous viden oprejst, hvilket også er målet.

Som nævnt kan Anova’ens spænde afmonteres, hvilket også har åbnet muligheden for at være lidt kreativ. Da jeg har haft Anova’en noget tid, har jeg også fået produceret en lille flamingo kasse med hul i låget, som passer perfekt til Anova’en. Tanken er her at minimere varmetabet under længerevarende sous vide tilberedninger. Men skal man nu have en special kassen stående i skabet, skulle man nok i stedet investere i færdig løsning ala SousVide Supreme.

 

sousvidecirculator - 16

 

Betjening & Manual

Med fare for at gentage mig selv, så er jeg ikke typen, der normalt læser manualer – de fleste elektroniske apparater med begrænset funktionalitet skal være selvforklarende. Så det vi kigger efter her, er om den er let forståelig og om der bliver fortalt ting, man ikke lige ville gætte.

Anova: Sæt temperaturen og sæt i gang er lige ud af landevejen, men ting som at ændre fra Fahrenheit til Celcius eller benytte timer funktioner er sgu lidt en by i Rusland her, temperatur-enheden ændres ved at holde start-touch knappen i 3 sekunder, men timer tilgås ved at holde i 8 sekunder (8 sekunder er altså lang tid!) – og gæt engang hvad der sker efter 3 sekunder på vej ind i timer funktionen, vi skifter temperatur enhed – som selvfølgelig kan gøres det to gange for at beholde Celcius. Måske jeg ikke har fattet det, men jeg er forvirret – manualen findes her. Men da Anova’en har indbygget bluetooth, og kan connect’e til den tilhørende App, er det også muligt at gøre herfra – og heldigvis er det væsentligt mere lige til her. Måske de har gjort det besværligt for at folk skal bruge App’en?
Sousmatic: Betjeningen her er mere traditionel med trykknapper, og fysisk kontrol til at vælge Fahrenheit og Celcius. Det er lige til og en manual er praktisk talt ikke nødvendig – den har dog også mulighed for udskudt start – dette aktiveres ved tryk på timerknappen i 2 sekunder.

Begge apparater er lige til at sætte temperaturen på og efterfølgende starte, men hvad angår timer-funktionen, så ville Anova’en være lost uden App. Personligt bruger jeg dog sjældent timer-funktion.

Støj

Sous-vide tilberedning kan være en længerevarende forstilling, og derfor er det også væsentligt at de ikke støjer for meget. Selvom det ikke er den mest videnskabelige fremgangsmåde, så har jeg valgt blot at bruge mine egne ører.

Begge to har en lille rotor for enden, som cirkulerer vandet. Disse giver i begge tilfælde en summende lyd. Sousmatic er den mest støjsvage, hvilket er et plus. Det kunne dog være rart, hvis de var helt lydløse.

Temperatur

Jeg har tidligere nævnt, at begge er nemme at sætte temperaturen på og starte. Men passer temperaturen så? Det er trods alt pænt vigtigt! Her valgte jeg faktisk at lade du to produkter battle mod hinanden i den forstand, at jeg brugte den ene til at måle den andens temperatur og omvendt.

Anova: Indstilles i intervaller af 0,5 grader ved at dreje på hjulet, med mindre overfører temperaturen fra en opskrift, hvor nøjagtigheden er nede på 0,1 grad – lidt fjollet forskel.
Sousmatic: Indstilles i interval på 0,1 grad, og ved at holde inde på knappen ruller den på hele grader.

En ting som er fælles for begge er, at den sous vide som kører har en tendens til at vise en højere temperatur, end den jeg måler med – særligt er dette udbredt under opvarmningsfasen. Men det er nok et uundgåeligt problem ved denne type sous vide, da varmelegemet og temperaturmåler sidder så tæt som de gør. Umiddelbart er min vurdering, at præcisionen ned på 0,1 grad er lidt unødig, da man med diverse check-termometre ofte ser en lille variation alligevel. Så derfor synes jeg egentlig det er fornuftigt, at Anova’en ruller i intervaller af 0,5 grader, hvilket også vil være en præcision, som vil dække de flestes behov.

Rengøring

Generelt er der ikke den store rengøring ved sous vide tilbedredning, da de kører i rent vand og ikke har direkte kontakt med maden. Men har man hårdt vand med meget kalk, vil det være en god ide at få sin stang afkalket med jævne mellemrum…

Anova:
sousvidecirculator - 32

Sousmatic:
sousvidecirculator - 31

På begge produkter kan den nederste stålmanchet vrides løs og tages af, så det er muligt at vurdere om det er tid til afkalkning.

Dommen

Lad først lige vende hvad sous vide kan og hvad det ikke kan, og se lidt billeder. For det først skal man ikke forvente noget særlig lækkert syn under tilberedningen.

sousvidecirculator - 6

sousvidecirculator - 19

 

Når sous vide tilberedningen er færdig, skal det noget kønsløse kød brunes af – dels for syns skyld, men primært for smagen. Her vælger du naturligvis frit, fx på panden i smør elller på grill. Men vigtigst er her at holde sig for øje at kødet allerede er “færdig tilberedt”, og derfor kun skal have høj varme i så kort tid som muligt indtil den ønskede stegeflade er opnået. I denne omgang har jeg valgt, at afslutte på en forvarmet grill. Eva Solo gasgrillen her har også en plancha stegeplade af støbejern til netop dette formål.

 

sousvidecirculator - 25
sousvidecirculator - 13

 

Her et par resultater, flotte lyserød kalvekoteletter af højreb, mørbrad, og sidste en ganske perfekt roastbeef. Generelt synes jeg dog at sous vide fungerer bedst til større stykker kød, af de mindre møre udskæringer, som eksempelvis roastbeefen. Hvis det skal give mening med almindelige udskårne bøffer, så skal du have fat i nogle af SERIØS størrelse.

 

sousvidecirculator - 14
sousvidecirculator - 15

sousvidecirculator - 29

 

Læs også:  Disse udskæringer er suveræne i sous vide’en

Anova Precision Cooker

Sousmatic

Vi ender på samme antal stjerner, produktmæssigt har jeg dog Anova’en som min favorit – og dermed bliver den testvinder. Men hvis du ønsker at handle i traditionelle butikker fx Dansk Supermarked eller Coop, så kan du vælge Sousmatic.

 

LÆS OGSÅ: Weekendtesten: Joule Sous Vide by ChefSteps

 

Held og lykke med din sous vide tilberedning!

Specs
Anova:
Længde: 37 cm
Diameter: 7 cm
Effekt: 800W
Temperatur: 25-99 grader
Bluetooth, iOS og Android App
Pris: 149,95€ 199.95€ (as we speak kører en 50€ off kampagne)

Sousmatic:
Længde: 44 cm
Diameter: 11 cm
Effekt: 1000W
Temperatur: 40-95 grader
Pris: 1.499 kr. 2.499 kr (findes flere steder til denne nedsatte pris)

Har du erfaringer med sousvide, og hvad synes du om det?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Camilla

  Sjovt med en sammenligning. Jeg har også Anovaen og vil lige komme med lidt ekstra info til brug for sammenligning. Jeg købte min for lidt over 6 måneder siden og betalte ikke fragt, ligesom du ikke på nuværende tidspunkt skal betale fragt for at få den.

  Derudover er den på tilbud til 150 euro lige nu for wifi-udgaven (til 31/5).
  Ift levering og told (amerikansk mærke), så spurgte jeg dem og de sender produkter fra et lager i europa, så ingen risiko for told oveni. Det var i hvert fald, hvad jeg fik at vide fra dem. Det står dog ikke på deres hjemmeside.

 2. Claus

  Tak for endnu et godt indlæg. Jeg holder nu godt fast i min Sousvide Supreme :-)

  Jeg har to oplevelser med sous viden, hvor jeg håber I vil dele jeres erfaringer:
  1) Kogevandet lugter/dufter af det kød jeg tilbereder. Det er ikke ubehageligt, men det fortæller mig, at vacumposen ikke er tæt (og jeg har brugt mindst to forskellige posetyper og jeg dobbelt forsegler dem altid).
  2) Min erfaring er, at kødet har godt af ligge 5-10 minutter efter Sous Vide tilberedningen inden det ryger på grill/pande. Det er ligesom om det får noget struktur/fasthed i overfladen. Hvis det ikke ligger, hænger der nemt kødtrævler/-stumper fast i grillristen.
  Oplever I noget lignende?

  • 1) Det synes jeg nu ikke, jeg har oplevet. Har dog oplevet, at der er gået hul på en pose.
   2) Det giver god nok mening at kødet lige samler sig lidt, ved at køle lidt af – og måske også tørre lidt. Herefter plejer at at stege i rigelig med fedtstof, og hvis det skal på grill, bliver det smurt godt i olie, samt krydret.

   • Claus

    Hej Århusianer

    Tak for svaret. Pyha, poserne har heldigvis altid hold hos mig.

    Har gerne krydret og givet lidt olie før kødet er røget i posen, så jeg har aldrig tørret kødet. Fynboen nævner det samme, så nu får det et skud.

    ? Claus

  • Fynboen

   Hej Claus

   Jeg oplever også det der med kogevandet. Jeg synes dog kun det gør sig gældende når jeg bruger den i mange timer (+12 timer). Jeg tror du har ret i noget med tætheden i poserne. Jeg har valgt bare at leve med det. Selve slutproduktet bliver altid godt.

   Jeg lader også mit kød hvile inden det skal på grill/pande. Af og til tørre jeg det også lige af inden det brunes af.

   • Claus

    Hej Fynbo

    Tak for svaret. Rart at få erfaringerne bekræftet (det er jo ret begrænset hvor mange, der har erfaring med sous vide, så man må spørge de få).

    Aftørring tester jeg næste gang.

    ? Claus

  • Frank B.

   Kødet skal altid hvile efter vandbadet, og det skal tørres bedst muligt inden stegning, da for meget væske/fedtstof får kødet til at koge og ikke stege.

   Og der skal IKKE smør eller olie i posen inden den kommer i vandbadet, det hæmmer alt for meget smag. Smør og olie lukker overfladen af på kødet, så kødets egen smag ikke kan spredes ordentligt. Nøjes med at komme de krydderier i posen som du vil have, og lad kødets safter sprede smagen rundt. Olie eller smør bruges først når kødet brunes af inden servering. Prøv eventuelt at lave to ens stykker kød i hver sin pose, en med olie/smør og en uden, og prøv selv om du kan smage forskel.

 3. EsbenU

  Jeg har Sansaire Sous Vide’n, og er ret glad for den. Ud fra hvad jeg kan læse i anmeldelsen, vil jeg tro at Sansaire er en blanding af de to.
  På den negative side er den ret stor og det er en smule besværligt at gøre den rent.
  På den positive side er den enormt brugervenlig og nem at betjene – let’s face it… Har man egentlig brug for Bluetooth, WiFi etc.? Den eneste ekstra feature jeg gerne ser i min, er muligheden for at lave tidsforskudt start. Desuden er den meget hurtig til at varme vandet op (men jeg plejer alligevel at tage det varmeste fra hanen, hvorefter det typisk kun skal varmes de sidste 2-5 minutter).

  Jeg må dog nok indrømme at jeg, når jeg engang flytter til et større køkken, meget gerne vil have et rigtigt sous vide-kar :-)
  Tak for en fin anmeldelse! :-)

  • EsbenU

   PS. Et spørgsmål:
   Hvordan placerer I kødet, når I bruger en gryde eller et kar til vandet? Ligger I det bare ned på bunden, eller har I et stativ lige som i Sous Vide Supreme?
   Personligt laver jeg vakuumposerne så lange, at jeg kan fastgøre posen med en tøjklemme på grydens kant og kødet på den måde ligger på højkant dækket af vandet.

   • Det lidt forskelligt, nogle ting synes holder sig selv under vand, og hvis ikke så finder jeg et eller andet kreativt at holde det nede med – klemme-løsningen er også brugt :)

  • Jeg tror vi er meget enige, bluetooth/wifi er smart nok, men ikke nødvendigt. Sousmatic har faktisk udskudt start, Anovaen vist ikke.

 4. Ib Mathiasen

  Jeg har både en PolyScience circulator, og et Lavide sousvide kar. Begge løsninger syntes jeg supplerer hinanden meget fint, og man kan ha’ gang i både kød og grøntsager samtidig.
  Kødet dubber jeg altid kødet tørt og pensler det med fedtstof inden bruning – hvis ikke kødet er tørt når de lægges på pande/grill bliver det ikke over 100 grader før efter vandet er fordampet.

  Ps. Hvis man laver noget kød ala. brasering sousvide, kan kødet brunes inden det vaccumpakkes for at gi’ en mere interessant kødkraft til sauce (anvendes ikke ved meget lange tilberedninger – metoden egner sig af en eller anden grund heller ikke lammekød)

  kødet brunes også efter tilberedningen.

  • Hej Ib, tak for din kommentar – du går heller ikke ned på udstyret, hvis du har en af hver type, thumbs up :)

 5. Allan Ry

  Hej
  Har selv en sous vide supreme og en steba på 6 ltr. Samt den første hjemmelavede opstilling,bliver nogle gange opfordret til at lave kødet til venners festlige begivenheder, da kødet altid lykkedes ?
  Har derfor altid en olie bestående af paprika, hvidløgspulver, salt og røg aroma med, det pensler jeg kødet med, og bruner det med en kort model af en Almindelig ukrudtsbrænder, virker fint,og er godt når man laver kød til mange.

 6. Martin

  Hej!

  Du skriver i teksten, at man skal anskaffe sig en vacumpakker, for at tilberede mad Sous vide.
  “Inden man kommer i gang med sin sous vide, skal man også have skaffet en vakuumpakker.”

  Er det virkelig nødvædndigt? Kan du evt. uddybe?

  Gruden til at jeg spørger, er fordi b.la. Chefsteps ofter undlader at vakum pakke deres emner, inden de tilbereder maden sous vide.

  Hvad er dine tanker om det?

  På forhånd tak! Mvh Martin:)

  • Det er helt rigtigt, Martin. Man behøver faktisk ikke en vakuum pakker, lægger man det i en pose (gerne en med zipper, eller hvad det hedder), og sænker den under vand presset luften også ud. Men synes man skal være lidt mere varsom med hvilke poser man benytter, da tynde poser i varmt vand bliver ofte bløde, og lettere utætte – end fx vakuum poserne. Jeg vil stadig anbefale vakuum løsningen, men den anden model kan man vælge, hvis man vil spare lidt penge :)

 7. Keld

  Livet er for kort til én Sous Vide.

  Sous Vide Supreme på køkkenbordet og Anova på vej med DHL :-)

  Nogen, som ved hvor man kan købe nogle ZipLock poser til rimelige penge ( Som kan holde til Sous Vide )

  • Nikolaj

   Livet er for kort til Ziplock, når man bruger så mange penge på sous vide maskiner, så finder man nok også de sidste basseører til en vakuum ;o)

  • Jess

   IKEA har nogle rigtig gode poser med “lynlås”. De er af god tyk kvalitet – man skal faktisk nærmest gøre sig umage hvis man skal have hul på dem – og så koster de tæt på ingenting :)

   http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80251382/

   • Hej Jess, tidligere tænkte jeg faktisk det samme som dig, og jeg har prøvet poserne fra IKEA. Men jeg har desværre også oplevet, at der gik hul på posen – af den grund kan jeg ikke sende anbefalingen videre, desværre.

 8. Kaastan

  Hurtigt spørgsmål,
  hvor har du købt flamingo kassen og hvor mange liter er den på?
  Jeg har anovaen men mangler en ordentlig beholder. :)

  • Fint spørgsmål, jeg har kun indirekte købt mine flamingo kasser. De stammer fra en leverance fra Skagen Food, og jeg har hellere ikke styr på hvor mange liter. Men jeg har to størrelser, eller havde, den lille som passede bedst har ungerne hoppet på :) Men du skal gå efter en kasse, som har en dybde på længden på stål-delen af din Anova + en ca. 5cm. I øvrigt lægger jeg en passende størrelse pose ned i kassen, da det varme vand mod flamingoen, afgiver en del flamingo duft, som ikke virker så rar sammen med mad – selvom jeg nu ikke tænker det er et problem, nå kødet er i vakuumpose.

   Ellers har HWL nogen http://www.hwl.dk/da/search/?query=termokasse – og de kan sikkert findes billigere…

 9. danishfoodie

  Serviceinformation – Anova har “fars dags tilbud”. Den koster lige nu 169 EUR inkl fragt. Jeg har lige selv bestilt en :-)

 10. Rune

  Hvis nu pengene (de 1500 kontra de 3 kilo for sous vide suprême) ikke er noget issue, og pladsen heller ikke er det, hvilken vil i så anbefale..?

  En af de ovenstående eller en sous vide suprême..? Og hvorfor..?

  • Beklager jeg ikke lige har fået set dit spørgsmål her. Men tager du pris og plads ud af ligningen, så tror jeg du skal vurdere hvor ofte du lave sous vide. Men oftere jo mere ville jeg pege op supreme, det er en mere helstøbt oplevelse. Men igen, hvis du vil sous vide et større stykke kød, kan du bedre justere størrelsen af din beholder med en “stang”.

 11. Hvor finder anovaen henne i europa?
  Vil virkeligt gerne have en i julegave :-)

  • Hej

   Jeg ville bare købe den online: https://anovaculinary.com/store/

   Der er en Thanksgiving special rabat lige nu: Use code GOBBLE35 at checkout to save €35.

   Men har også fået en mail om Black Friday rabat:

   Precision Cooker for €70 off –> BlueTooth 109€ eller Wifi 129€
   Gift pro-level cooking, without breaking the bank.
   Offer valid now through November 19th, 2016: anova2-97b396sc

   • RN

    Vil du videresende mailen hvor man kan få den til 109 euro? For det kan jeg ikke se når jeg bare går ind på deres hjemmeside.

   • Man skal bruge rabatkoden ved køb, ikke sikkert ovenstående virker mere. Men de kører ofte med kampagne pris.

 12. Spillekant

  Imerco har en på tilbud til 1299 i øjeblikket og hos COOP kan man finde en Steba til 799 og en Melissa til 599.
  Jeg var ellers lidt lun på Anova’en, men hvad skal men egentlig med WiFI? og bekrivelsen af overfladen gør mig betænkelig. Jeg har haft flere husholdningsapparater, med en behagelig gummiagtig overflade. Efter nogle år blev de ualmindeligt ulækre og klistrede i overfladen. Ikke noget lækkert i det mere. Lidt talkum kunne kurere det, men jeg vil hellere være fri.
  Jeg har haft en Sou Vede Master i nogle år og er vildt glad for den. Jeg har bestilt en Steba som nummer to. Som Keld siger livet er for kort til kun én Sous Vide. Cirkulatoren er nemmere at have med i campingvognen, og så kan man også lave grøntsagerne sideløbende derhjemme :-)

  Mojn

  • Spillekant

   Sous Vide Master hedder den naturligvis, det var en tyrkfejl fra sætternissens side

 13. Keld Schou-Jensen

  Såvidt jeg kan se er melissa og anova den samme maskine – melissa kan købes på coop for 599. Der er iøvrigt også andre tilbud på sous vide

  • Jeg kan ikke helt finde ud af om melissaen er noget rebranding eller rip off, tror det sidste – correct me if I’m wrong…

 14. Kasper

  Er der nogen som har fundet ud af at få Chefsteps Joule til Danmark?

  • Kasper

   Sad nemlig lige og så en test med Joule og Anova hvor Joule bruge 45 min mindre på at varme vandet op. Og så syntes jeg jo klart at den er den designmæssigt flotteste :)

  • Jeg synes ikke at have set at Joule bliver shippet ud af US endnu – men bestemt meget clean design. Det med opvarningstiden er en smule fjollet, man kan jo bare hælde lun vand i gryden fra start :)

 15. Thomas

  Hej, jeg har købt Anovaen, men desværre har Anova forsinkelser (pt levering omkring 20dec), så jeg kigger lidt efter en anden. Er der nogen der tilfældigvis har prøvet Steba SV50? Den har ikke wifi eller bluetooth, men prisen er ret god.

 16. Philip

  Tak for en fin anmeldelse af Nova’en,

  Jeg har også kigget på Joule’n, den kan bestilles på Amazone til 199 USD+fragt, dog kan der komme told oven i, samt det er med US stik og 110v, de har nok ikke frigivet en EU model endnu. Men jeg vil købe en når der kommer en EU model.

  Lige nu har jeg hjemmebygget en temp-styret (0.3 grads præcision) sous vide løsning med en riskoger/slowcooker: pris ca. 100kr hvis man har en riskoger/slowcooker i forvejen. Løsningen virker fint.

 17. Philip

  Endnu et nyt innovative sous vide produkt som er værd at kigge på:

  https://sansaire.com/sansaire-delta/

 18. Morten

  Tak for en god anmeldelse

  Når der står f.eks. 8 personer, menes der så 8 X 250 g = 2000 g der kan tilberedes ?

  Eller hvad er måle enheden ?

  Vil til at købe en Anova, men vil lige vide om den lille er “stor nok”

  Med venlig hilsen
  Morten

  • Jeg skulle lige gætte, hvor du havde tallene fra, men kan se det er noget Anova nu skriver på deres side. Det er sgu vist en eller anden marketing mand, der har skrevet det :) Det var bedre at de skrev, hvor stor en mængde vand den kan håndtere – i forhold til at holde temperaturen i hele beholderen. Sousmatic skriver at deres kan håndtere 25 liter vand, Anovaen har lidt mindre effekt, og jeg mener også at have set, at anbefalingen her er max 20 liter vand. Men du bør fint kunne tilberede en steg på 2kg. Sousmatic sælges nu også efter min bedste overbevisning som Witt MySousVide: https://www.kitchenone.dk/produkt/witt-mysousvide/

 19. Morten

  Ved godt der har været utrolig mange spørgsmål angående hvad der kan anbefales.

  Men jeg går med overvejelser om hvad jeg skal anskaffe mig.. Overvejer en Steba pro – https://shopping.coop.dk/vare/steba-sous-vide-cirkulator-sv100-pro-smagfuldt-og-moert-koed-ved-sous-vide-tilberedning-i-egen-gryde/4011833301888?gclid=CI6y6fG4qNECFcOVGwodGmsOaA

  Eller en Burton https://shopping.coop.dk/vare/burton-sous-vide-tilbereder-13-liter/5060444020007

  For begge vedkommende er der meget få anmeldelser at finde..

  Er der nogen der kan rådgive mig lidt..

  Begge virker til at være til overkommelige priser..?

 20. Lars

  Har man pladsen, er Sous-vide vide supreme (11 l) den perfekte. Pæn, nem at bruge, ikke noget mmed flamingo kasser mv. Set ned til 1595, men pt 1998,- i elgiganten.

 21. Mad glad

  Har man pladsen, er Sous-vide vide supreme (11 l) den perfekte. Pæn, nem at bruge, ikke noget mmed flamingo kasser mv. Set ned til 1595, men pt 1998,- i elgiganten.

 22. Sikke masser af spændende læsning ??.. Jeg påtænker at ønske mig en sous vide – men er lidt itvivl om hvor mange liter “staven” skulle kunne varme – tænker på stege til 6-8 pers? Hvor mange liter kræver det ?.c
  Er det 15-20-30 eller ?.?
  Er der noget specielt jeg skal være obs på vedr vacumpakkeren ?

 23. Thomas

  Hej Sous Vide folk.

  Jeg har investeret i en Anova wifi model. Pakkede den ud og Connectede til mit wifi uden problemer overhovedet. Efter 3-4 ganges brug har den nu mistet lysten til wifi og uanset hvor mange gange jeg geninstallerer og rebooter er der no connection…..øv…bluetooth virker til gengæld uden problemer.

  Er der andre Anova folk der har erfaring med wifi..? Har skrevet tildeles helpdesk og kan på flere tråde læse at andre bøvler med det samme…

  • Jeg har “desværre” kun Bluetooth modellen, som fungerer fint. Men det lyser da lidt skævt, har prøvet at skrive til dem/anova?

 24. Thomas

  Anova helpdesk beklager at jeg har modtaget en defekt enhed, og de fremsender en ny ( oven i købet uden jeg skal returnere den defekte) Det må man da kalde super service. ?

 25. Jesper

  Hvad skal man købe som nybegynder? Er Anova’en stadig nummer 1?

 26. Ralph

  Jeg har en Anova med WiFi og er super glad for den. Og specielt for WiFi. Jeg sætter aldrig temp og tid på min stick, kun på App’en. Enten kan jeg vælge en opskrift direkte ud af App’en og tryk “Den laver jeg” eller sætte det manuelt med 0.1 graders interval.

  • Anne

   Hej Ralph,
   Virkede dit Wifi med det samme? Vi har bøvlet med at få det til at virke. Anovaen søger efter wifi men kan ikke finde det.
   Ellers virker den fint.
   Hilsen Anne

 27. Anne

  Hej, vi har lige fået en Anova med wifi. Den har dog problemer med at Connecte til wifi. Vi har andre enheder i huset, der fint samarbejder med vores wifi.
  Er der nogen der har erfaringer med manglende samarbejde med anova wifi og egen router.

  • Hej Anne, jeg har desværre kun erfaring med bluetooth udgaven, så lad os håbe andre kan byde ind.

 28. Jan

  Så kan i vist godt snart lave en anmeldelse af Joule – Den er netop lanceret i Europa og kan købes på Amazon DE her https://www.amazon.de/gp/product/B07CXMY8YK :-)

  • Tak for tippet! Var i dialog med dem engang om hvornår de ville begynde at sende til Europa, men der skulle de først at til kigge på at lave en strømforsyning, der kunne håndtere europæisk standard…

 29. Jan

  Yep, det har taget en rum tid – Men har fundet ud af at ingen af amazon siderne sender til DK af en eller anden grund.

  Så skrev til chefsteps for at høre, hvornår man rent faktisk kan købe den i DK.

  • Det er da for sløjt, måske jeg også lige skulle give dem et skriv for at lægge pres på :)

 30. Jan

  Meget sløjt! Men det forlyder umiddelbart fra Chefsteps at de er i dialog med Amazon omkring det…Hvad end det så betyder :-)

  Men ja, jo flere jo bedre! Vi har jo ventet i et par år efterhånden :D

 31. ABuhl

  Ærgerligt med en manglende gennemgang af hvad fordelen er ved at have en stav med app og hvad denne kan i dette tilfælde. Er der åbentlyse fordele, der fx for en tech-freak gør app uundværlig? Ellers bliver den, som læst andre steder, ligegyldig efter noget tids brug?

Smid en kommentar