Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. maj 2022

Scroll to top

Top

74 kommentarer

Konkurrence: Design Gorm’s Gastromand-pizza og vind

Gastromand-brugere, get ready for some serious food-jammin’ – og vind en middag for 6 med alt inkluderet, hos Gorm’s!

Tidligere på året, startede vi en tråd op, som skulle hjælpe os med at udvikle den perfekte Gastromand-pizza til Gorm’s. Desværre gik den lidt i glemmebogen, men nu er vi klar til at genoplive vore jam-session…og denne gang med en præmie til den gastromand (m/k), som kreerer den helt rigtige pizza.

En af Gorm’s pizze! Hvordan gør vi den til Gastromands?

Gorm Wisweh (ejeren af Gorm’s) vil løbende kommentere på forslagene, samt udvælge den endelige vinder. Og der må gerne fedtes for dommeren når du udtænker pizzaen. For at hjælpe jer lidt på vej, har Gorm afsløret hvad han forventer af Gastromands signatur-pizza:

“Pizzaen skal orientere sig mod højsommer, strandbabes og svedige mænd”

Vi har allerede taget idé-hattene på, men er ganske sikre på, at der sikkert sidder en bunke af vores brugere med idéen om de helt rigtige ingredienser til en Gastromand signatur-pizza.

Så slip fantasien løs og brug de ingredienser, I mener der bedst repræsenterer Gastromand! Der er ingen andre krav til pizzaen end at den skal være salgbar. Dvs. råvarerne skal være tilgængelige og til at betale… Så ingen isbjørneinderlår og beluga-kaviar, desværre.

Gorm’s har tidligere præsenteret vagtelæg, lårtunge, kalvebrisler, kammusling m.m. på sine signaturpizze.

Smid dit bud på  den ultimative Gastromand højsommer signatur-pizza i kommentar-tråden herunder.

Vi skal have dit bud senest 31. maj, hvorefter Gorm vil udvælge vinderen, som vinder en middag for 6 personer på Gorms i Nyhavn.

Tidligere indlæg deltager naturligvis stadig i konkurrencen, men du må meget gerne komme med nye og flere bud.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Chris Kovacs

    Hej Gorm,

    Hvis du gerne ser et bud på en pizza, der udstråler højsommer, strandbabes og svedige mænd, så kunne du eventuelt lege med tanken om en dessert pizza bestående af danske sommer frugter, bær og grøntsager (evt. med inspiration til det ny nordiske køkken). Det kunne eksempelvis være karameliseret fennikel, rødbede m.v., eller et eksperiment med tang eller andre strandplanter for at koble pizzaen til ideen om højsommer og strand.

  2. Thomas Christensen

    Pizza med laks, grøn pesto og frisk helbladet spinat

    Lav en lidt grovere pizzadej og brug hjemmelavet grøn pesto som bund i stedet for tomatsovs. Dæk med en smule mozzarella ost og læg så ferske stykker laks på pizzaen, der er krydret med dild, timian, salt og peber. Bag pizzaen færdigt. Inden servering lægges der frisk helbladet spinat ud over sammen med friskrevet parmesan ost.

    Tip: Der kan evt. laves en mild dilddressing til, der kan hældes ud over til serveringen.

    Bon apetit! :-)

  3. Gorm321

    Dej(bund)+tomatsovs+et tyndt lag af Cheddar ost, parmaskinke i strimler, bacon, stærk pepperoni, så stykker af mozzarella, efter den er kommet ud af oven, så skal den have en tur men chili dressing eller olie.

    og self skal i have en gratis pizza til alle der heder Gorm der kommer forbi!! :D

  4. Halvamerikaneren

    Troede vi var blevet enige om at lukke tråden efter forslaget med pulled pork???? ;)

  5. Rasmus Friis

    Ro på allesammen. Der må være to ultimative krav til en pizza, der kendetegner en rigtig gastromand.
    1. Der skal fløde på
    2. Der skal bacon på
    Hvis man anvender en god parmaskine som “bacon”, som man rister sprødt på panden i olivenolie får man lidt autentisk italiensk velsmag med.

    Der er simpelt. Det hele kan købes i Netto. Det smager genialt.
    (Og bikinipigerne kommer rendende)

    Den perfekte gastrmandspizza:
    Tynd bund på tipo 00 (men alm hvede smager også helt ok)
    Tomatsauce (bruger faktisk altid bare drænerede hakkede tomater fra en god dåse, der er sgu alligevel ikke nogen der kan smage om man har lavet en tomatsauce selv når det ligger i bunden af en pizza.
    Frisk mozzarella
    Diverse svampe stegt i olie, så det meste vand er ude
    Der hældes lidt fløde på før den går i ovnen, men husk – ikke for meget, da den ellers flyder over. Skub kanterne lidt op for en sikkerhed skyld. Få den gerne over på bagesten/plade før der hældes med fløde.
    Fuld gas på ovnen til bunden er sprød.
    Inden servering ligges de sprøde skiver parmaskine på, som suppleres med frisk reven parmesan og nogle få blade sprød rucola.
    Sovs og knas i ét vælde. Velbekomme :)

  6. Midtbanen

    I wanna Be in;)

    Jeg tænker lidt egns ret… (Tror der er en der bliver glad)

    Kålpølse(til manden) efter ovntid frisk grønlangkål snittet fint, med ristet nødder, sidst brugte vi ristet pinjekerner(til baben). Ellers er der prøvet med mandler ristet og stegt i soya. Pinjekerner foretrækkes!

    En god olie marinade – jeg har den hjemmelavede med chilli, men det kan jo være op til kunden…

    Har mundvand;)

  7. Ups. Husk olie og eddike i saucen til at emulgere og give kant.

  8. Synes virkelig den lyder lækker! Nu siger du selv Tyrkisk brød og lammet synes jeg lyder lidt græsk, så måske skifte aioli ud med tzaziki og Manchego med feta med for at holde det i den region. Men thumbs up. Det er ikke den “normale” pizza! :)

  9. Crazy Canary Pizza:

    Pizzabund lavet som det tyrkiske Lavash brød, med ristede sesamfrø, nigella og et touch mynte.
    Fyldet er, naturligvis, langtidsstegt lam, med hvidløg, citron og persille; på en sauce af peberfrugter, paprika, koriander og chili (hot)
    Server pizzaen med en skefuld aioli og et drys høvlet Manchego.

  10. Aaen

    Indtil videre har det mest været kød med kød pizza og det er vel ikke helt strandbabeagtigt … :o) Hvis det skal være sommer og strandbabes, så skal det være let og lækkert og noget man kan skylle bobler til ;o)

    Klassisk bund, tomatsovs og mozzarella bages næsten færdigt inden der de sidste få minutter tilføres rundhåndede mængder marinerede jomfruhummere. Inden pizzaen serveres drysses frisk persille og ramsløg over over og der drikkes rigelige mængder bobler til, så bliver strandbabes altid lidt sjovere :o)

  11. Strandbabes og svedige mænd, kommer til at tænke på de år jeg boede i Los Angeles. Så det skal da være en Surf and turf pizza: Rejer (eller hummer) og steak kød.

    /Simon

  12. Lena Dejbjerg

    Pulled pork kan være HELT fantastisk på pizza – og med rette tilbehør vil jeg mene at det sagtens kan være, om ikke andet, en smule classy!

    Pulled pork kan godt lide syre og sødme som tilbehør – og det behøver jo ikke nødvendigvis at være en tomatsovs og fedtet ost ;-)

  13. Kristine

    Det skal da være en carpaccio pizza. Bund med tomatsc. Derpå rå oksemørbrad, olivenolie, salt, peber, citronsaft og parmesan. Toppet med rucola eller frisk basilikum. Simple as that. :)

  14. JacobLau

    Jeg vil også være med :)

    Min pizza er måske ret utraditionel, men det er tit pizzaen jeg ender med at lave.
    Den består af en god og klassisk bund, smurt med en god tomatsovs selvfølgelig.
    Jeg plejer så, at rører tun og sardiner sammen til en ensformet masse og smager til med olivenolie, salt og peber. Dette fordeles i små klatter rundt omkring på pizzaen efter behag, hvorefter at der fordeles skiveskåret sorte oliven og hvidløg på bunden. Til sidst fordeles den friske mozzarella.

    Denne pizza har jeg snart forsøgt at lave i mange forskellige varianter, både med og uden ost, tomatsovs m.m. Dog er jeg bare blevet vild med blandingen af tun, sardin, hvidløg og oliven.

  15. Jesper Klostermann

    I stedet for tomatsauce så en grøn sauce baseret på ricotta og friske danske ærter, derudover god bacon, grønne asparges og et par æg flækket ud over så de stadigvæk bløder lidt når pizzaen spises. Drys evt. med persille.

  16. Fattigkokken

    Mit bud på en pizza (som er vegetar!!)
    Pizzadej og tomatsovs som bund, derefter (bøffel-)mozzarella, friske solmodne tomater, ramsløgspesto og efter den er blevet bagt toppes den med soltørrede tomater.

  17. Ultratynd og sprød durummelbund.. Ovenpå lægges en bund af manchego-ost, pastis-flamberet lammebrisler, halverede blommetomater og frisk ruccola. Krydr med masser af rosmarin.

    Den tror jeg ihvertfald selv at jeg kunne finde på at spise :-)..

  18. Gorm Wisweh

    Hej FamilieFaren!

    Sejt at man I din familie har råd til kobe-kød og caviar! Jeg noterer forslaget ned som et spin over temaet “Surf and Turf” Altså kød møder hav. Og det kan der komme enormt meget godt ud af! også selvom vi måske spare lidt råvaremæssigt…

  19. Gorm Wisweh

    Kære Lena… Pull Pork er måske ikke så Classy…. men novra hvor kan det smage fantastisk! Og en gastromand pizza skal vel lige så meget have den store smag som tema! Forslaget er i hvert fald noteret!!!

  20. Gorm Wisweh

    Sune du har helt sikkert fat i noget med dit salsiccia-tip! Vi skal virklig huske at der er masser af dygtige håndværkere derude i Dk som kan matche kvaliteten fra støvlelandet. Og vi skal nemlig ikke glemme vores egen baghave! Den kan være så fantastisk!

Smid en kommentar