Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. december 2020

Scroll to top

Top

31 kommentarer

Philipson KONKURRENCE: Og vinderne er…

Philipson KONKURRENCE: Og vinderne er…
Webmasteren

Det er alt for lang tid siden vi har haft en konkurrence på Gastromand – det laver vi nu om på i samarbejde med Philipson Wine!

 

Vinderne er nu fundet ved lodtrækning:

 • Christoffer Dinsen

 • Henrik Jensen

 • Mads

 • balle9990 (instagram)

 • dittelidut (instagram)

Tak til alle som har deltaget her og på instagram og stort tillykke til vinderne!

Vinderne vil blive kontaktet.


 

Phillipson fejrer 27 års fødselsdag som Danmark største importør af kvalitetsvine med en fødselsdagssmagning på, hvad der tegner til at blive, meget højt niveau!

Læs også: Hvordan det gik sidst vi deltog i en af Phillipsons fødselsdagssmagninger

 

Sassicaia er en af de vine du kan smage...

Sassicaia er en af de vine du kan se frem til at smage…

 

SMAG BL.A. FØLGENDE TOPVINE:

Sassicaia Tenuta San Guido

Château Pontet Canet 5. Cru Pauillac <– Kan jeg i hvert fald god li’!

Château Lynch Bages 5. Cru Pauillac <– Smager også godt! :)

Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde

Côte-Rôtie Château d’Ampuis Guigal

Læs hele programmet for smagningerne i Aarhus og København

Hvor og hvornår?

Den 17. september i Aarhus og 18.-19. september i København

Der er et begrænset antal billetter til smagningerne, men vi har lokket 5×2 billetter ud af Phillipson og dem kan du vinde.

 

phillipsonsmagning

 

Vi trækker lod blandt deltagerne mandag d. 15. sept.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Simon

  Billi Billi Shiraz! Smager skønt og er “SU venlig” :)

 2. Kasper

  Min favoritvin for tiden er Bodegas Resalte – Vendimia Seleccionada 2011 fra Ribera del Duero. Efter sigende skulle druerne til denne vin vokse i en højde, der gør, at vinen kun kan laves i de bedste årgange.
  Vinen smager fremragende af mørke bær, lidt kaffe og vanille. Smagen er meget kraftfuld og langvarig. Vinen har fået meget lidt fad i forhold til mange andre spanske vine – og det klæder den.
  Det er en fantastisk vin til prisen.

 3. Michael vinther

  Mollydooker – Velvet Glove. Fordi jeg er en sucker for australsk shiraz og den er det ypperste jeg har smagt.

  • Var selv utroligt tæt på at scoope en flaske (2010) for 650 kr på Ebay for ikke så længe siden. Har desværre ikke smagt den, men glæder mig, da jeg kun har hørt utroligt godt om den.

   Hvis du elsker australsk shiraz, så skal du have smagt nogle af Ben Glaetzers vine.

   Value for money: Heartland Shiraz (gerne 2009) og Heartland Director’s Cut.

   Ellers er der: Glaetzer: Bishop (2012 skulle eftersigende være fremragende), og hvis du er til “blandingsvine” (cabernet og shiraz) så er Wallace det bedste glas vin jeg har fået til <200 flasken.

 4. Bollinger standard cuvee – siden jeg smagte den første gang, har jeg været nødt til at have en flaske i kælderen altid. Den rammer lige mit sweet-spot! Og så bliver den ikke ringere med alderen.

 5. Lars Groth

  Bernard van Berg En Busigny. Den smager bare fantastisk

 6. Jesper Schmidt

  Pt er det Grashopper hvidvin fra Ungarn.
  Ellers alt Bourgone.

 7. Sommerens bedste vin var Zöbinger Heiligenstein 2002

 8. Piet Kakkar

  Det bedste glas jeg har fået i år er Rampolla’s Sanmarco 2007, og ikke på aftenen men på 3 dagen, på aftenen var den fin med massiv frugt og rimelig balance, på 3 dagen var den som en stor Bordeaux, dog med et skvæt Toscana-sødme i, men det gjorde bare oplevelsen unik, sindssyg balance, perfekt næse og et mouth-feel af dimensioner med en eftersmag af balanceret vanilje fra fadet tilsat nektar fra guderne selv. Pointene på denne lyver ikke – i hvert fald ikke på 3 dagen da vorherre skabte vinen:-)

 9. Vega Sicilica Unico. Kæmpe vin, næsten vulgær. Bedste vin jeg nogensinde har smagt

 10. Christoffer Dinsen

  Molnar Family Poseidon’s Pinot Noir 2011, USA. Fantastisk vin der skal deles på milliliteren lige, så man ikke går glip af den mindste dråbe:)

 11. Klaus Bak Rundqvist

  Pasionado Cuatro Cepas 2007, Farnese Edizione Cinque Autoctoni 2008 eller Roar Gary’s Syrah 2008.
  Dejlige, kraftfulde, fuldfede, men charmerende vine.

 12. Thomas jakobsen

  Noget gewurtztraminer fra Alsace, har en sød tand, det vækker minder fra vores sidste rejse i den viblev forældre, og er ellers ikke den store vin kender endnu, satser på at blive det.

 13. Nina

  Castillo de jumilla. En super lækker vin. Og med en pris til omkring de 50kr, så gør det nok heller ikke noget, at der tages hul, på en flaske, en hverdags aften.

 14. Claus

  TWO HANDS, Coach House Block, Single vineyard, 2007. Serveret med krondyr mørbrad!
  Den er uden sammenligning den lækreste vin, jeg nogensinde har smagt. Jeg kan slet ikke holde op med at savle! Hvorfor? Intens, fuldfed og velbalanceret.
  Eneste problem – svinet kostede 500 kr/flaske ved køb af 12, og det gør det ikke bedre, at årgang 2012 nu koster 549 (ved 12) hos Phillipson (http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=80141312).

 15. Wim Nielsen

  Et glas Astrolabe SB er dejligt :)

 16. Kristian A

  Soffumbergo 2009 fra Comelli er nok en af mine top “hverdagsvine”. Masser af frugt og fylde.

  Skal det være noget fra Philipson’s hænder, så har jeg bl.a. stadig nogle flasker af den dog stadig unge PdB Barbaresco 2010.

 17. RuneFL

  Det lyder jo næsten sørgeligt efter nogle af ovenstående udmeldinger, men jeg synes sjældent at jeg går galt med en Côtes du rhône villages fra Louis Bernard, især når den er på bud til en 50’er i føleren, så får sådan en jyde som mig value for money ;-)

 18. Kenneth M.

  Cuvée Du Baron Châteauneuf-du-Pape 2007

 19. Mathilde Skatka

  En yndslingsvin er jo nærmest umulig at finde frem til, meen skal jeg nu vælge, så er det helt bestemt Burvill Shiraz, 2009, kraftig i smag og lang eftersmag!

 20. Lasse

  Et enkelt og saftigt svar, som vinen selv; Pajar årgang 2010.

 21. Rasmus

  Efter at have været arbejdsløs snart alt for længe, har jeg været igennem stort set alle de billige papvine – og vender altid tilbage til Nettos Cruzares. 25,30/ltr og den gør næsten ikke modstand på vej ned.

 22. Anne

  The Guilty, australsk Shiraz med den fedeste etikette – og 15,9% alkohol! ;-)

 23. Jeppe

  Phelan Segur 2005 smager super lækkert og er SU-venlig.

 24. Mads

  Skal det være rødt, er der rigtig mange på førstepladsen afhængigt af tid, sted og anvendelse. Og pris/kvalitetsratioen. Gode bud er Priorat, Brunello og oversøisk Pinot, men skal jeg være helt ærlig, nyder jeg nok allermest en klassisk Gigondas fra Rhônedalen. På den hvide side er jeg vild med den slovenske Carolina fra Jakončič – eller bare en klassisk bourgogne :)

 25. Er en sucker for Bourgogne. Men ellers afhænger valget helt, helt af hvad der er på tallerknen.

 26. Jeppe Hjørngaard

  Jeg kan godt lide at bryde normerne, når det kommer til vin. Især efter at have drukket nok fransk vin lavet på snobbet konservativt maner. Hvad bryder bedst de konservative rammer? Det gør man med en Blue Eyed Boy fra Mollydooker i Australien. Det er en kraftkarl af en anden kaliber, og de 16.5%, der står på flasken dokumenterer godt for det. Kun med shiraz fra de sydøstlige nationer eller få amarone-vine fra Italien kan lege med på alkoholgrænsen mellem vin og hedevin.
  Vinen er en fornøjelse på flere parametre. Lige fra iltningen som gøres lidt alternativt med en “Mollydooker shake”, til den første mundfuld som ruller over tungen som orkanagtige bølger og rammer smagsløgene med en eksplosion af små smags-orgasmer. Shiraz-druen markerer sig virkelig her med sine rene toner af brombær, skovbær, kaffebønner, mørk chokolade og sødt tørret krydderi. Og som den ligger i vinglasset og hiver efter ilt-molekyler, bliver den kun bedre og bedre.
  Det bedste ved vinen er, at den går sig bedst til en rigtig tyk og mør peberbøf, som helst skal flamberes i cognac -uden sammenligning en rigtig mande-vin!

  Om det bare er fordi, denne vin provokerer den traditionelle franske vinkultur, eller om det er fordi jeg også er en blå-øjet dreng, ved jeg ikke helt. Men hver gang jeg åbner en flaske Blue Eyed Boy, så er der god stemning i lejligheden.

 27. Brian Pedersen

  Jeg nyder generelt det varierede udvalg af vine, de mange forskellige typer der findes i adskillige pris-klasser, tilgængeligt for de fleste. Af hverdagsvin holder jeg meget af vinene fra Montes, der har vin produktion i Argentina og Chile.

  De mest unikke bekendtskaber har jeg nok haft med vin, har nok været blandt nogle af de bedste årgangsvine fra Bordeaux området. Jeg husker en Château Rouget Grand Vin Pomerol fra 1983, samt Château Talbot Saint-Julien 1982, som fik absolut topkarakter i min bog. Disse årgangsvine er helt unikke på sin helt egen måde, når de har lagt som kældervin i mange år. Vinen fra Pomerol spinger nok særligt i øjnene, da det var min første smagning af en langtidslagret Pomerol vin.

  Af andre vinområder, har jeg smagt nogle vidunderlige spanske vine fra Rioja området, samt Ribera Del Duero og Priorat. Her har Philipson Wine et meget spændende udvalg af vine fra Telmo Rodriguez og Alejandro Fernandez, som jeg engang i nærmeste fremtid meget gerne vil igennem.

 28. Lars H

  Det er ikke altid nemt at skelne og kategoriserer ens gode vinoplevelser, når der kan være langt i mellem dem. Men jeg vil tro at den bedste vin jeg nogensinde har smagt må være en Ripassa 2007 fra Zenato. Vinen i sig selv er rigtig god, men det der får den op på førstepladsen er selskabet og stemningen. Den blev oplevet og delt med min kæreste på en forlænget weekend i Paris, på en lille, hyggelig italiensk restaurant. Her hjemme har den været svær at finde, men det er lykkedes et par gange.

 29. Nikki

  At vælge en vin er næsten umulig. Hver vin til sin tid.

  Senest fik jeg en Montecorno Benaco 2006, som rammer højt på listen over vine jeg har smagt.

 30. Henrik Lindahl

  Det må være en Châteauneuf-du-Pape fra 2007, jeg fik serveret da jeg var skiguide i Tignes. Er stødt på en del andre fantastiske vine (til SU-venlige priser!). Men nyder gerne et glas vin når skolebøgerne er lukkede om aftenen – så der må man jo finde de billige godter :-)

Smid en kommentar