Pulled Pork – Den originale Gastromand-opskrift
Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt den langtidstilberedte gris, ved man hvorfor! Det er grillopskriften over alle grillopskrifter!
Pulled Pork er slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens laves i en ganske almindelig grill – eller en ovn, hvis man er indstillet på at snyde lidt ;-).
Men lad os understrege: Det bliver bedst i grillen, hvor dyret får en masse røg! Nedenfor følger opskrift og erfaringer med den ultimative amerikanske grillklassiker. Husk også at tjekke de mere end 400 kommentarer for erfaringer, tips og tricks.
Pulled Pork Burgeren skal naturligvis skylles ned med lækre specialøl.
Ingredienser
Udstyr
- 1 stk. kuglegrill el. lign.
- Træ til røg
- Trækul – alternativt briketter
Kød
- 2 kg Nakkefilet (hvis du kan skaffe en ibérico sortfodsgris, så gør det)
Pulled Pork Rub
- 2 spsk. Salt
- 3 spsk. Rørsukker
- 3 spsk. Sød paprika
- 2 spsk. Barbecuekrydderi el. lign.
- 1 spsk. Cayennepeber
- 1 spsk. Tørret Chillipulver
- 1 spsk. Spidskommen
Sådan gør du
Dagen før – Rub ‘n’ wrap
- Dagen før “rubbes” nakkefileten med pulled pork-rubben.
- Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter – Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
I ovnen
- Ca. 12 timer før forventet spisetid blev de to stege lagt i ovnen ved 110 grader
På Grillen
- Opsætning af grill til pulled pork: Vi brugte en 57 cm Weber, som kan opsættes på en af to måder for nemmest at holde grillen omkring de 110 grader (brug et ekstra digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i grillen):
- KUL: Start med 3-4 stykker kul (kul, ikke briketter) og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
- BRIKETTER: Stil briketterne i to ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne antænder hinanden stille og roligt i løbet af dagen
Røg
- Kød tager bedst imod røg, når det er råt, derfor kan du med fordel give stegen et skud røg vha. diverse flis-typer – mest almindelige er egetræ og hickory – om træet skal i vand inden er en religionssag…
Tid og sluttemperatur
- Efter 10-12 timers venten er sener nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage!
- Er der stadig et par timer til du skal spise, så tag kødet ud ved 90 grader og smid et stykke stanniol omkring.
- Er serveringen lige op over, lader du stegen blive 93 grader, før du tager den ud og puller
Træk svinet
- Kødet trækkes herefter fra hinanden – se billederne
- Hæld lidt æblejuice og evt. lidt kold vinegar sauce over kødet
- Drys til sidst det trukne kød med den ekstra rub
Noter
Opskrifter på pulled pork tilbehør
Prøv også:
- Pulled Beef
- Gastromands grillopskrifter
- Flere suveræne burgeropskrifter
- Spareribs – Pulled Porks arvtager!
- Bacon Explosion – ord er overflødige
Nyd underværket blive til…
Så skal du bare lige samle sådan en bad boy af en Pulled Pork Burger – den sidder lige i skabet!
Det er nemt, men blot lidt tidskrævende. Pulled pork er og bliver GRILLOPSKRIFTÉN!
Velbekomme!
.
Har du spørgsmål til tilberedningen af pulled pork, så gør som mange af vores andre brugere nedenfor og SPØRG LØS!
Stik os en kommentar-
Jeg fulgte opskriften på coleslaw – bare i orden. Erstattede den trukne gris med ditto svinekæber :) Gav derudover jeres gode bbq sauce et skud ingefær også, det passede fint til svinet :) Det blev, synes jeg og gæsterne, fremragende. Tak for alle inspirationsopskrifterne :) -
Den bedste opskrift, har brugt den utallige gange, gæsterne har altid været begejstrede. -
Legendarisk. -
Hej. Jeg har flere gange lavet pulled pork, givet den 110 grader i ovnen i omkring 10 timer, som mange opskrifter foreskriver. Jeg har haft et par vellykkede måltider men også flere gange oplevet, at nakkefileten bliver sej og svær at trække fra hinanden. Hvad kan det mon skyldes?
På forhånd tak! -
Når du skriver til 15 personer er det så en burger til hver eller 2?
-
Jeg gav min 55 grader over natten så da jeg kom op klokken 9. Så passede det lige perfekt
-
Er det muligt at forberede det dagen i forvejen med godt resultat? Skal servere til en tidlig frokost snack og har ikke den store lyst til at stå op midt om natten.
-
Kan du ikke have den i ovnen natten over?
Men ellers har jeg flere gange genvarmet pp med gode resultater
-
-
Har brugt opslriften flere gange med at skønt resultat!
Nu vil jeg prøve kræfter med dampskud. Er det noget der er prøvet af før?
-
Hej Søren!
Hvordan blev det med dampskud? Meget spændt på at høre!
-
-
Er “del” det samme som “ dl” i din pilled pork rub opskrift?
Er i tvivl om mængden?-
Har lige lavet rubben’ og rub’et 4 stykker. på 1kg og 1 stykke på 2,5kg + der er til at efterkrydder med til slut her til morgen og dertil brugte jeg ca.
•4 spsk. knust havsalt
•5 spsk. rørsukker
•4½ spsk. røget paprika
•4 spsk. barbecuekrydderi el. lign.
•2 spsk. cayennepeber
•2 spsk. chillipulver
•2 spsk. spidskommen
-
-
Har en ligeledes en gastroman her hjemme, som generelt er meget underimponeret af det pulled pork han har fået serveret rundt omkring. Lavede det dog alligevel efter ovenstående opskrift. Han var vildt imponeret 😋.Jeg må indrømme at være for doven til grillen. I stedet brugte jeg røget chili og paprika i rubben, røgsmagen blev helt autentisk. Desuden lavede jeg svinet i stegepose, bortset fra den sidste time hvor posen blev pillet af og jeg gav høj varme og lidt grill for at få skorpe på kødet. Væsken fra posen blev puttet i gryde og kogt ind imens. Efter svinet var pulled, blev den resterende væske vendt i kødet. Dette istedet for at hælde ekstra krydderi på til sidst.
Resultatet var en kraftigt smagende saftig pulled pork som var ubeskrivelig lækker sammen med hjemmebagte boller, coleslaw på spidskål og den varme barbecuesauce fra siden her. Det er ny klassiker her i huset.
-
Hvordan passede mængden af kød?
Står og skal lave til godt 30 mennesker, og er lidt i tvivl om hvor meget kød jeg skal bruge, da det er meget forskelligt i div. opskrifter. -
Har lavet det flere gange i oven efter opskriften. Hver gang er en succes, og er nu et must ved sommerfesten. Rester fryses gerne i små portioner, og bruges til pasta eller salat. -
Jeg lavede i dag nakkekoteletter på grillen, hvor jeg brugte rub’en som marinade. Det blev super godt og kan klart anbefales. Til seks store koteletter var 1 del = 1 tsk. og så puttede jeg det i noget olie og lod det trække i nogle timer.
-
Har lavet samtlige af opskrifterne, med pork i ovn. Mega!
Kommentarer