Rabarbertærte med marcipan


- Aarhusianeren
- Den 18. maj 2019
- https://gastromand.dk

Storbededagsferien har været en våd omgang, så når du alligevel står og kigger ud af vinduet og ser din rabarberplante bare vokse og vokse – og samtidig finder en pakke god marcipan i køleskabet, som er ved at ramme datoen – så er sagen klar!
Det kedelige vejr skal forsødes lidt med en Rabarbertærte med marcipan! Hvis du ikke lige er til dessert, så har jeg smidt et par links til andre opskrifter med rabarber.
LÆS OGSÅ: Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, salat og spidskål
LÆS OGSÅ: Rabarberchutney

Rabarbertærte med marcipan
Ingredienser
- 2 stk æg
- 50 g rørsukker
- 125 g smør
- 1 stk bourbon vaniljestang flækkes på langs og kornene skrabes ud
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hvedemel
- 60 g ristede kokoschips benyttede dem fra urtekram
- 150 g marcipan
- 300 g tynde stængler rabarber skåret i små stykker
- 1 spsk flormelis
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft
- Æg og rørsukker piskes grundigt sammen
- Smelt smøret og tilsæt mens du pisker videre
- Tilsæt vaniljekorn, bagepulver og mel mens du pisker videre
- Kokuschips, små delt marcipan og en tredjedel rabarber vendes roligt i dejen
- Smør din tærteform, og fordel dejen heri
- Resten af rabarberne fordels jævnt og trykkes let ned i dejen
- Drys evt. lidt ekstra rørsukker ovenpå
- Så skal tærten i ovnen i en 30-35 minutter til den toppen er let brun og sprød
- Tag tærten ud og lad den hvile lidt
- Tag flormelis i en sigte og drys over tærten
Noter
LÆS OGSÅ: Marineredesild med rabarber og syrnet creme fraiche
Hvordan forsøder du din bededagsferie?
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Tuesdays GT: Hindbær/Rabarber GT 26. maj 2020 | Fynboen

Sommercocktail: Rar Rabarber 17. maj 2020 | Fynboen

-
juni 19, 2023
LeaEt alternativ til kokoschips? Er ikke begejstret for kokos, og jeg formoder ikke, fordi det er ristet kokoschips, at de holder op med at smage af kokos.
-
maj 20, 2019
HenrietteDen skal prøves! Hvor stor en tærteform brugte I?
Tak & hilsen, Henriette-
maj 20, 2019
Uden jeg lige har målt efter, så er det et helt klassisk Pillivuyt Tærtefad, mener det måler en små 28 cm… kan det ikke passe?
-
Nytår 💥
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Seneste indlæg
- Roccaverano DOP – en bæredygtigt produceret ost
- At være Gastromand med grøn samvittighed
- Stenbiderrogn: 2025 sæsonen er startet – få Gastromands favoritopskrifter
- Vinderne i Årets ret med gris og Årets ret med fisk & skaldyr er fundet
- Langtidsstegt and – den perfekte opskrift til Jul og Mortensaften
Kommentarer