Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juni 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan
Aarhusianeren

Storbededagsferien har været en våd omgang, så når du alligevel står og kigger ud af vinduet og ser din rabarberplante bare vokse og vokse – og samtidig finder en pakke god marcipan i køleskabet, som er ved at ramme datoen – så er sagen klar!

Det kedelige vejr skal forsødes lidt med en Rabarbertærte med marcipan! Hvis du ikke lige er til dessert, så har jeg smidt et par links til andre opskrifter med rabarber.

 

LÆS OGSÅ: Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, salat og spidskål

LÆS OGSÅ: Rabarberchutney

 

Rabarbertærte med marcipan

Hvis du som jeg har en god stor rabarber plante i haven, så er dette et godt bud på en dessert.
3.86 fra 7 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Danish
Keyword: dessert, marcipan, rabarber, tærte
Antal: 8 personer
Forfatter: Aarhusianeren

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 50 g rørsukker
  • 125 g smør
  • 1 stk bourbon vaniljestang flækkes på langs og kornene skrabes ud
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 60 g ristede kokoschips benyttede dem fra urtekram
  • 150 g marcipan
  • 300 g tynde stængler rabarber skåret i små stykker
  • 1 spsk flormelis

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 175 grader varmluft
  • Æg og rørsukker piskes grundigt sammen
  • Smelt smøret og tilsæt mens du pisker videre
  • Tilsæt vaniljekorn, bagepulver og mel mens du pisker videre
  • Kokuschips, små delt marcipan og en tredjedel rabarber vendes roligt i dejen
  • Smør din tærteform, og fordel dejen heri
  • Resten af rabarberne fordels jævnt og trykkes let ned i dejen
  • Drys evt. lidt ekstra rørsukker ovenpå
  • Så skal tærten i ovnen i en 30-35 minutter til den toppen er let brun og sprød
  • Tag tærten ud og lad den hvile lidt
  • Tag flormelis i en sigte og drys over tærten

Noter

Kan spises alene, med en god vaniljeis, med lidt creme fraiche eller flødeskum pisket med lidt sukker og/eller vanilje.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

LÆS OGSÅ: Marineredesild med rabarber og syrnet creme fraiche

Hvordan forsøder du din bededagsferie?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Henriette

    Den skal prøves! Hvor stor en tærteform brugte I?
    Tak & hilsen, Henriette

    • Uden jeg lige har målt efter, så er det et helt klassisk Pillivuyt Tærtefad, mener det måler en små 28 cm… kan det ikke passe?

Smid en kommentar