2 kommentarer
Rabarbertærte med marcipan


- Aarhusianeren
- Den 18. maj 2019
- https://gastromand.dk
Hvis du som jeg har en god stor rabarber plante i haven, så er dette et godt bud på en dessert.

Storbededagsferien har været en våd omgang, så når du alligevel står og kigger ud af vinduet og ser din rabarberplante bare vokse og vokse – og samtidig finder en pakke god marcipan i køleskabet, som er ved at ramme datoen – så er sagen klar!
Det kedelige vejr skal forsødes lidt med en Rabarbertærte med marcipan! Hvis du ikke lige er til dessert, så har jeg smidt et par links til andre opskrifter med rabarber.
LÆS OGSÅ: Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, salat og spidskål
LÆS OGSÅ: Rabarberchutney

Rabarbertærte med marcipan
Hvis du som jeg har en god stor rabarber plante i haven, så er dette et godt bud på en dessert.
4.2 fra 15 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Danish
Keyword: dessert, marcipan, rabarber, tærte
Antal: 8 personer
Forfatter: Aarhusianeren
Ingredienser
- 2 stk æg
- 50 g rørsukker
- 125 g smør
- 1 stk bourbon vaniljestang flækkes på langs og kornene skrabes ud
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hvedemel
- 60 g ristede kokoschips benyttede dem fra urtekram
- 150 g marcipan
- 300 g tynde stængler rabarber skåret i små stykker
- 1 spsk flormelis
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft
- Æg og rørsukker piskes grundigt sammen
- Smelt smøret og tilsæt mens du pisker videre
- Tilsæt vaniljekorn, bagepulver og mel mens du pisker videre
- Kokuschips, små delt marcipan og en tredjedel rabarber vendes roligt i dejen
- Smør din tærteform, og fordel dejen heri
- Resten af rabarberne fordels jævnt og trykkes let ned i dejen
- Drys evt. lidt ekstra rørsukker ovenpå
- Så skal tærten i ovnen i en 30-35 minutter til den toppen er let brun og sprød
- Tag tærten ud og lad den hvile lidt
- Tag flormelis i en sigte og drys over tærten
Noter
Kan spises alene, med en god vaniljeis, med lidt creme fraiche eller flødeskum pisket med lidt sukker og/eller vanilje.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
LÆS OGSÅ: Marineredesild med rabarber og syrnet creme fraiche
Hvordan forsøder du din bededagsferie?
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Tuesdays GT: Hindbær/Rabarber GT 26. maj 2020 | Fynboen

Sommercocktail: Rar Rabarber 17. maj 2020 | Fynboen

-
maj 20, 2019
HenrietteDen skal prøves! Hvor stor en tærteform brugte I?
Tak & hilsen, Henriette-
maj 20, 2019
Uden jeg lige har målt efter, så er det et helt klassisk Pillivuyt Tærtefad, mener det måler en små 28 cm… kan det ikke passe?
-
Smid en kommentar
Januarkuren på Gastromand
Seneste indlæg
- Fra Michelingarage til Michelinstjerner – en fortælling om og anmeldelse af Cocina Hermanos Torres 2* i Barcelona
- VIN UDEN PIS: Blandede bolsjer
- VIN UDEN PIS: Piemonte
- Så til søs: Vi tester gourmetmad på luksuskrydstogtskibet Celebrity Beyond
- Crumpets med asparges og stenbiderrogn til Paul Cunningham.
Kommentarer