STOR TEST: Årets Nytårsbobler 2017 – Her er de bedste midnatsbobler
For få dage side kunne vi løfte sløret for vores vinder af årets bobler i den “tørre” kategori! Det blev “NV Ambrosie – Assemblage Grand Cru” fra Vinomani der løb med 1. pladsen. Nu kigger vi så på “demi-sec” da vi har på fornemmelse at denne kategori faktisk er ret overset hos jer…
Nu er jeg helt med på, at der er stor forskel på “brut” og “demi-sec” nogle vil endda hævde der er en verden til forskel – alt respekt for det. Vi har valgt at lave denne opdeling netop fordi vi ofte bliver spurgt om champagne der ikke er “for tørt” og hvornår det skal drikkes. Derfor startede vi med at vælge en tør til kl. 18.00 hvor hendes Majestæt Dronning holder tale og nu én til midnat. Du kan læse her, hvem der gik med sejren!
Inspiration til nytårsmenuen? Find masser af opskrifter, menuforslag mm. til nytårsaften
Læs også: Årets julevin 2017 – Det tætteste løb nogensinde!
Hvad skal du servere til midnatsboblerne?
Til midnatsboblerne er noget sødt oplagt – det helt traditionelle er nok kransekage, men jeg synes faktisk det er lidt kedeligt, så medmindre du render rundt og er sulten ville jeg nok helt droppe det. Bobler som disse kan sagtens stå alene. Hvis ikke, så synes jeg du skal lave kransekagen selv.
5 suveræne søde midnatsbobler
Det er tydeligt, at alle vinleverandører føler sig hjemme i dette felt. Der var utrolig mange gode bud, og det er helt tydeligt, at de gør en stor indsats for at levere et godt bud. Desværre kan alle jo ikke vinde og selv om, at der igen i år var tæt løb, så skulle der findes en top 5.
Cold Hand Winery, Prunella, Sparkling plums
Cold Hand Winery var endnu engang med i vores Top 5 – det er som om teamet bare bliver ved og ved – hvis du ikke har hørt det så lader det til, at en restaurant i New York vil have deres vine på kortet – godt gået! Denne var ret anderledes end de andre i Top 5 – det skyldes naturligvis blommerne, som gav en utrolig flot duft og eminent balance! Masser af krydret sødme i retning af likør og sur-søde kirsebær i næsen og munden. Absolut en fed finalist at have med og den kunne være så frækt et match til både and og ris á la mande.
Mailly Grand Cru Délice Demi-sec
I Top 5 var dette den dyreste dreng, men også et flot glas! Duften var ret vild på disse bobler – “Tivoliæble”, smør, vanilje, æblekage var nok de bedste noter at smider efter den. En flot og meget elegant syre, fin stringens og balanceret sødme! Bestemt et flot og forførende glas! Godt gået af Laudrup Vin!
360 kr. pr. stk. hos Laudrup Vin
Muré Cremant d’Alsace Demi-sec
Testens billigste bobler kom fra Skjold Burne og var faktisk en Cremant d’Alsace, men levede helt op til konkurrenter i Top 5. Masser af duft af æble, bergamotte, kvæde, hvor især kvæden dominerede munden med en fin bitterhed. Sødmen var også meget fornuftig balanceret med syren, hvilket gav en behageligt men også et lidt ensporet glas.
129,75 kr. pr. stk. hos Skjold Burne
Skærsøgaard, Don’s Red Barrique, Halvtør
Don’s fra danske Skærsøgaard har været med 4 år i træk men aldrig kvalificeret sig til at være i Top 5 – derfor var det faktisk også en overraskelse at de den vandt frem denne gang – men pointene taler for sig selv her – det er en gennemført og flot vin! Masser af krydrede fadnoter i næsten “glögg”, kanel, kardemomme og anis! “For pokker den er charmerende!” udbrød jeg i min iver! Den manglede dog lidt balance imellem sødme og syre, men det er detaljer vi er ude i her.
400 kr. pr. stk. hos Skærsøgaard
Nicolas Feuillatte, Champagne, Demi-sec
Vores sidste bobler i Top 5 bød på en flot duft af æble, nypresset æblemost og havde en lille elegant sødme med lidt honningmelon i næsten! “Sindssyg behagelig bobler” var nok det bedste citat! Udover en flot duft palette havde den balance som er vigtig her. Afslutningen bud på en elegant mandelbitterhed og et lille citrusspark til sidst – absolut vellavet. Godt gået af Kjær & Sommerfelt.
329 kr. pr. stk. hos Kjær & Sommerfelt
Årets midnatsbobler 2017 er…
Inden vi løfter sløret så skal det siges, at det var vildt fedt at slutte af med nogle “søde” bobler, det var et frisk pust og ja – en sød afslutning. Antaget at I er interesseret så forsætter vi denne tradition næste år, for det giver et bredrede felt og endnu mere for en hver smag. Det er første gang vi må annoncere dette, men vi har en split descision! Det var ganske enkelt umuligt at blive enige, så vi måtte lade to bobler dele førstepladsen i år!
Nicolas Feuillatte, Champagne, Demi-sec
&
Mailly Grand Cru Délice Demi-sec
Det er godt gået og bestemt ikke en nem bedrift. Stort tillykke med det! På en anden plads kommer en underdog som har været med længe og nu endelig kan høste noget anerkendelse! Det er den danske Skærsøgaard, Don’s Red Barrique, Halvtør også godt gået og tillykke med det!
Hvad?
- HJ Hansen Vin
- Vin&Vin
- Haller Vine
- Sigurd Müller
- Dwine
- Philipson Wine
- Skjold Burne
- Bichel Vine
- Jysk Vin
- The Wine Company
- Erik Sørensen
- Champagneakademiet
- Nordisk Champagne Syndikat
- Cold Hand Winery
- Skærsøgaard
- Kjær Sommerfeldt
- Vinomani
- Propperiet
Hvem?
“The Usual Suspects”. Men samme team som ved julesmagningen, og en række hang arrounds som gladeligt stiller op når behovet opstår – tak for hjæplen til alle! MadFar var også flink at lægge lokaler til på hans “Café Lindholm” som på kort tid har opnået stor succes i Nørresundby.
- Webmasteren
- Familiefaren
- Kim Grilkokkerier.dk
- Thomas Madfar.dk
- Anders Madogvin.wordpress.com
Hvordan?
Som sidste år blev samtlige bud smagt blindt, hvor der blev udvalgt en TOP 5 – disse blev så gensmagt til vores valgte retter. Vi sluttede af med at smage “Demi-Sec” som du kan læse om i næste indlæg!
Er du selv til tørre eller søde bobler når det kommer til nytår?
Stik os en kommentar
Kommentarer