Ronny Emborg indtog Nordjylland
Torsdag d. 8. marts fyldte undertegnede 30 og det skulle naturligvis fejres Gastromand-style. Helt tilfældigt havde Mortens Kro gæstekokarrangement og det var jo næsten for oplagt at samle de 4 gastromænd med damer til en lille fest.
Eksilsønderjyden og undertegnede har tidligere besøgt AOC, så vi havde en idé om, hvad der ventede os. Vi var dog ikke de eneste gastrobloggere, der havde fået den idé at tage på Mortens Kro i anledningen af Troldmandens lærlings komme og således udviklede det sig til en ren fest (med afterparty hos undertegnede), idet feinschmeckeren, grillkokkerier, bergholts opskrifter, mad og vin, foodzite, madarkitekterne og ikke mindst Honest Cooking alle var repræsenteret ved gode og festlige folk!
Læs også: Roads & Kingdoms artikel om AOC og Ronny Emborg
Herunder følger en billedreportage fra en fantastisk aften, hvor Webmasteren føler, at han blev fejret efter alle kunstens regler – tak til alle som deltog i festlighederne!
Menuen var som følger.
SNACKS
Brændt askebrød med rygeostcreme og tørret laks
Biodynamisk radise med porreaske
Sprødt torskeskind med røget torskerognscreme
Østers med agurkegranité og østersfløde
–
MENU
Pétoncle kammuslinger med biodynamiske gulerødder, havtorn og sne på søpindsvin
Frossen kalv, æggeblomme, urteemulation og løjrom
Kartoffelskaller med løvstikke, syltet frø og sauce på ristede kartoffelskræl
Oksemørbrad med rødbede, persille og røget marv
Pære med gran og frossen yoghurtmousse
–
P4
Frysetørret is
Kakaolæder med saltet karamel
SKÅL OG VELBEKOMME!
Stik os en kommentar-
Du skal da have en “kold-røgningscentral” som James Price har… :-)
-
Det er jo “farligt” at kritisere de helt store og førende kokke, så der er med en hvis frygt det her, men jeg er glad for du er enig. Jeg tror umiddelbart, at hele menuen ville hænge bedre sammen, hvis der fx var 3-4 retter mere, så man kunne sikre, at der kom nogle retter ind, hvor der også var “fylde”. På Fat Duck fik jo en masse hejs, som ikke smagte vildt godt (for at sige det meget mildt) – “sardinis i lakridsgele med varm sake” fx, men da vi så efterfølgende fik lammekrone lavet til perfektion, så skabte det en helhed – samme fremgangsmåde ville jeg bruge her. Naturligvis ville det gøre arrangementet dyrere, men sådan er det jo…
-
Jeg synes sagtens man kan kritisere eliten hvis det er begrundet. Jeg er egenligt ikke uenig i at menuen manglede lidt en rød tråd (ud over at der var stort set frostne ting i alle retterne).
Generelt manglede jeg umami i flere af retterne (måske det du kalder “friskt”) men jeg er jo også en sucker for umami.Missere i min bog:
– østers i snack var ikke at smage pga. for meget agurk
– Der var liiidt for meget søpindsvin sne på første ret (det smager meget igennem og overdøvede en del – især når man som jeg ikke er vild med den smag).
– Oksemørbrad virkere mere som tilskåret filet og så var retten lidt for banal.
– Pæren i desserten var ikke sød nok (naturligt nok i forhold til sæson).Hits i min bog:
– Det brændte brød med dyp var supergodt, enkelt og velsmagende (en hel kurv af det tak)
– Kammuslingerne sad lige i skabet!
– Jeg savnede IKKE kød på kartoffel retten grundet fantastisk umami smag fra sauce mm (det er sjældent jeg ikke savner kød!!)
– Vinen….nuff said!
– Kakaolæder var en dejlig dessert snack.-
Kim – jeg er meget enig – jeg nød nu de østers selv om de havde for meget agurk! Kødet kunne nok have været bedre, eller så var det bare mig, som kunne have spist to stykker :-)
-
-
-
Men drenge, hånden på hjertet og dyb indånding, jeg ved godt, at jeg risikerer at blive lynchet på den værst tænkelige måde, men jeg må sige, at jeg synes nogle af retterne, (den med kammuslinger/desserten) bliver en kende for friske, rene og ferske – jeg ved godt, at det er det nordiske koncept, og alt respekt for det, men jeg er nok en Gastromand af hjertet, og jeg holder af smør, fløde, chokolade, og kommer lidt til at savne disse elementer… Hvad mener I?
-
Som der vel kommer et indlæg om ikke Mikkel? :-)
-
Kanon! Tak for den korte, men fine gennemgang..Det ser spændende ud.. En skam jeg ikke kunne nå toget den pågældende dag.. :)
Hyggede mig til gengæld på den lokale om lørdagen.. – Frederikshøj :) -
Tak for en god aften.
Jeg tillader mig at nævne den meget veltilpassede vinmenu, som ledsagede retterne. Det er efterhånden sjældent, at vinene i en vinmenu er ældre end 09/10, men ikke hos Morten Kok.
Alt godt,
Rasmus
Comments