2 Comments
Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben
Bare fordi vi er sindsygt sløve, skal du da ikke snydes for 2. del af Mortens Koks trilogi på Gastromand. 1. ret var i øvrigt hans lækre hjemmerøgede økoørred!
Bogmærk den og find opskriften frem senere på året – vi glæder os til at se hvad Morten finder på til dessert (og lover at bringe opskriften lige så snart vi har den i vores hænder)!
Ingredienser
- 500 gram kalvemørbrad
- 20 granskud
- 6 spsk. bøgeaske
- 6 spsk. olivenolie
- Kantareller
- 4 dl kalveglace
- 32 hyben
- 2 spsk. honning
- 2 citron
- 4 pastinakker
- 4 spsk. smør
- 2 spsk. crème fraîche
- Mælk
- Spiselige blomster
Sådan gør du
Kalvemørbrad
- Granskud blanceres og blendes herefter med olivenolie og aske
- Kødet smøres ind i blandingen og marineres i op til et døgn inden brug
- Kødet brunes og steges på rist i ovnen ved 185 grader i ca. 12 minutter
- Lad herefter kødet trække indtil det skæres op
Pastinak
- Pastinakker koges møre i en blanding af halv vand og halv mælk, sies og ”bages af” i gryden til væden er fordampet
- Herefter blendes det med smør og crème fraîche til en mousse og smages til med salt og peber
Hyben
- Hyben halveres og kernerne tages ud. Hyben blancheres herefter og vendes på en pande med lidt citron og honning.
Svampe
- Svampe ristes på en hed pande
Noter
Kød anrettes med hyben, svampe, mousse af pastinak, kalveglace og blomster
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Besøg Morten på hjemmebanen i Aalborg – Mortens Kro
Stik os en kommentar
Comments