Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

ØNSKESEDDEL: 15 lækre bud på julegaver til Gastromanden

ØNSKESEDDEL: 15 lækre bud på julegaver til Gastromanden
Gastromand

Vi har igen I år gennemgået vores ønskesedler og gavesække, for at hjælpe jer med at finde den helt rigtige gave til alle jer Gastromænd rundt i landet. Du har købt alle gaverne, siger du? Muligvis – men der kan vist godt presses lidt ekstra ind – vi forslår, at du får gang i din bedre halvdel, for der er nemlig masser af gode bud, som med garanti passer netop til dig! Vi har fundet 15 lækre gaver til inspiration, til Gastromanden der (næsten) har alt og du har du vel næsten gjort dig fortjent til en gave fra dig selv, right?

Lavet i Samarbejde med forhandlerne i indlægget

Without further ado, får du her Gastromændenes juleønsker 2018:

Gear and Gadgets

Det perfekte Stegetermometer fra Cook Perfect

Vi har været temmelig begejstret for dette stegetermometer fra Cook Perfect. Helt enkelt skyldes det, at nordjyderne som står bag det bare har lavet ét som er bedre end alle andre på markedet lige nu. De har nemlig skabt et termometer med 5 målepunkter som hidtil er uset.

Når du steger dit kød er det kernetemperaturen som afgør resultatet og i dag er det sådan, at de eksisterende termometre som findes på markedet i dag kun har ét målepunkt og rammer du bare 1 cm forkert kan det betyde en forskel på op til 10 grader – tænk lige hvad det vil gøre ved en oksefilet! Cook Perfect samlet gennemsnittet og sikrer dig et perfekt resultatet. Du kan se uddybende test her.

Cook Perfect…

Set hos Homeshop til 699,-


Vi ØNSK(er) os Kaffe

Vi elsker kaffe – næsten lige så højt som bobler, gin, whisky, rødvin, hvid og øl – så det står højt på vores liste! Hvis du ikke kender “ØNSK” og er vild med kaffe er et besøg værd. ØNSK er en passioneret kaffevirksomhed, som er stiftet af Andreas Kirk og Rasmus Ditlev, der importerer premium økologisk og bæredygtige kaffebønner fra det vulkanske højland i Nicaragua. Herfra sendes de direkte til Danmark, hvor kaffen ristes, pakkes og sendes ud til dig, din arbejdsplads, caféer eller lignende. Det smarte er, at du kan tegne et abonnement helt ned til 149 kr. for 2×250 gram kaffe om måneden, hvor du fast modtaget nyt og spændende kaffe hver måned (kan opsiges øjeblikkeligt og inden binding) – hvilket er godt – for den slags hader vi nemlig.

Er du virkelig en kaffe-lover, så kan bestille 2 kg for 449 kr, som vist svarer til 8 gode kopper om dagen! På Gastromand konsumerer vi nemt det på en uges tid. Kaffen er forholdsvis lysristet med masser af sødmefulde noter – vi ønsker os et års abonnement! Skål i kaffe.

Vi ØNSK(er) os Kaffe :-) Her kassen med 2×250 gram og to lækre bud…

Set hos ØNSK fra 149,-

Senjen – “Den Ultimative Dolk”

Du kan ikke få for mange knive i dit køkken – period! Og slet ikke når du har muligheden for at få denne badass scoutknife fra Senjen. Den er lavet af det gode gamle “440C” stål som på ingen måder er hverken newage, innovativt eller smart – til gengæld passer det godt til kniven – det er nemlig brølstærkt og umuligt at splitte ad. Der medfølger magnesium tændstål, som kan producere en knist på 3000 grader (du læste rigtigt – til sammenligning er solens overflade 5500 grader) – du slår gnist på enten det riflede, buede fingerstop and you have light!

Dolken fra Senjen…

Set hos H.W. Larsen 811,25,-


Tojiro Shippu kokkekniv

Vi ønsker os en god kokkekniv til køkkenet. Dem kan du nemlig heller ikke få for mange af! Det er vores weapon of choice! Tojiro Shippu leverer et fantastisk bud og til en helt fornuftig pris. Den har 61 HrC i hårhed og 63 lag stål, mørk skæfte i træ og naturligvis 24 diskrete cm. Det er ikke langt vel?

Tojiro Shippu fra HW Larsen…

Set hos H.W. Larsen til 1498,75,-


Yellow Bull Bone

Nu er det jo juletid så vi ønsker os faktisk liiiiige en kniv mere! Denne kokkekniv er intet mindre end resultatet af et fantastisk stykke arbejde. Den er lavet af “VG-10” stål i højeste kvalitet og har 61 lag. Skæftet er af horn og fuldender kniven. Det bedste er næsten balancen og vægtfordelingen på kniven, som er nøje afstemt – vi gætter på den er lavet til Gastromanden :-)

Yellow Bull Bone fra HW Larsen…

Set hos H.W. Larsen til 4373,75,-


Skærebræt fra Noyer i “Mandestørrelse”

Size does matter! Dette forskærerbræt er til dig, som har brug for endnu mere plads, når stegen skal skæres. Hvis du spørger os, så kan et skærebræt faktisk ikke blive for stort. Dette er designet med Noyers saftrille, som sikrer opsamling af overskydende kødsaft. Det er lavet af amerikansk valnød og er oliebehandlet med koldpresset hørfrøolie. Det fedeste ved det er, at brættet er unikt da der under produktionen tages udgangspunkt i enkelte stykker træ – kort sagt: Et pisse blæret skærebræt!

Skærebræt fra Noyer i amerikansk valnød…

Set hos Noyer.dk til 1599,-


De Flydende

Ginarte Dry Gin – Cavalli

Læste du vores indlæg om Cavallis vin og Sassicaia? Hvis ikke, så tjek det lige ud. De laver nemlig også en ret lækker gin og til fornuftige penge. Destilleret fra vilde enebær bær, der kun vokser på bakkerne af Apennine bjergene i Toscana. Deres bemærkelsesværdige aromatiske kvaliteter er, hvad der giver denne gin en helt unik smag. Derudover indeholder den lavendel, hibiscus, hyldeblomst og grannåle – det er lidt en oldschool gin i nye kælder. Bemærk det lille kunststykke der er på siden af flasken.

Ginarte Dry Gin – Cavalli….

Se hos Cavallis vin i samlet pris til 329,-


Dom Perignon 2008

Vi ønsker os bobler – men ikke “bare bobler” – det skal nemlig være “Farvel-bobler“. Efter 28 år takker den erfarne kældermester Richard Geoffroy nemlig af til nytår i år. Efter at have rumsteret i kælderen, er det blevet tid til at overlade næse, smagsløg og dekadent hemmelighedskræmmeri til en Vincent Chaperon. Et farvel og et goddag bliver derfor fejret med en tidlig Limited Edition frigivelse af Vintage 2008 – Det er et flot farvel fra Richard – 2008 har nemlig alt hvad champagne skal have: sprød syre, elegante finish med noter af lemon og grønne æbler og en afslutning med dybe noter af nødder og “toast”. Flotte bobler i skøn balance!

Dom Perignon 2008…

Læs mere hos Feinschmeckeren.dk om Dom Perignon 2008


Johnnie Walker Blue Label

Indrømmet – vi drikker for meget på Gastromand og denne er blevet Familiefarens “hus-whisky” når det kommer til Blended Whisky. Ofte bliver der rynket lidt på næsen over Blended Whisky, men det er der på ingen måde nogen grund til, når man taler om Blue Label – top-whiskyen fra Johnnie Walker. Det smager ganske enkelt forbandet godt og er blevet en favorit hos Familiefaren og navnlig efter de drak den i “Billions” konstant. Den har en let røget smag og noter af tørret frugt, mørk chokolade og tobak. Nogle steder bliver den faktisk skudt af til under 1000 kr. og så er det med at slå til!

Set hos Whisky.dk til 1249,-


Talisker Port Ruighe Single Malt

Talisker ligger på Skye, som er den nordligst beliggende samt den største ø i de inde Hebrider, og har lavet deres ikoniske whisky siden 1830. Brug af portvinsfade i whiskyproduktion er blevet utrolig populært på det seneste, og Talisker er hoppet med på bølgen. Port Ruighe (udtales Port Ree) er navnet på den største by på Skye samt navnet på denne whisky, og er tilmed et ordspil på brugen af portvinsfade i dens produktion. Den primære lagring sker i hårdt forkullede europæiske egetræsfade, og whiskyen overføres derefter til eks-portvinsfade for at give det sidste finesse til en fantastisk whisky. Den klassiske maritime røg som Talisker er kendt for er til stede, og et væld af mørke frugtnoter omhyller den, og giver whiskyen saft og kraft! Ikke dårlig!

Single Malt med et twist…

Set hos Whiskyeksperten til 399,-

Oplevelser

Julegaven til personen der har alt

Vin kan være en rigtig kompleks størrelse at forholde sig til. Der er tusindvis af druer og hvordan er det nu det er med tannin, sukker og syre? Erik Sørensen har skabt en ret blæret abonnements løsning med et personligt uddannelsesforløb, så du kan udvikle din viden om vin. Der er to niveauer “begynder” eller øvet. Du modtager efter eget valg 3 eller 6 flasker vin hver måned, som alle passer til sæsonen og månedens emne der skal læres om, derudover et “årshjul” med “pensum” for det første år. Udover alt dette følger et startsæt med 4 Spiegelau glas og et lille duftsæt til en samlet værdi af 600 kr. Der er ingen binding og afmelding foregår via mail eller direkte på siden, så denne del har de gode folk ved Erik Sørensen også sørget for. Vi tænker dette er perfekt til den indre vinnørd som gerne vil være endnu bedre til at duft, smage og genkende de elskede dråber – skål!

Vinabonnement fra Erik Sørensen…

Set hos Erik Sørensen fra 399,-

Cofoco

Nogle gange skal man bare være kreativ, så i stedet for uopfindsomme bløde pakker er en middag oplagt – navnlig hvis du er Gastromand. Cofoco tilbyder et bredt udvalg af restauranter, hvor vi har besøgt en del – bl.a. deres franske på Frederiksberg Le Trois Cochons og deres “New Nordic” “Väkst” – senest var Familiefaren også lige omkring Oysters And Grill og “The Italian” – så ja vi kommer der en del. Vi ønsker os et gavekort til Spuntino så vi kan få noget pizza efter nytår hvor den sikkert står på lidt tømmerbasser!

Masser af pizza hos Spuntino…

Prisen afgør du selv og er set her


Sage Bambino – Espressomaskine i kompakt design

Sage the Bambino er den første espressomaskine i sin klasse med fuldautomatisk mælkeskummer, og hvor du kan indstille både temperatur og tekstur. Det er endnu et produkt fra Heston Blumenthal der leverer nogle temmelig blærede produkter.

Espressomaskinen øger vandtrykket gradvist i starten af brygningen (ligesom de allerbedste kommercielle espressomaskiner) for nænsomt at udvide kaffebønnerne og give den optimale smagsoplevelse. Automatisk kontrolleret temperatur sikrer korrekt bryggetemperatur og maksimal espressoudtrækning. Lyder det som noget vi bør eje? Ohh yes!

Bambino fra Sage…

Set hos Witt og Kitchen One til 3999,-


Bog om Italiensk Vin fra Politiken

Italiensk vin er en dugfrisk og helt opdateret udgave af den tidligere Politikens bog om italiensk vin. Bogen er gennemrevideret med fuldstændig opdateret viden og alt det sidste nye, som er godt at vide om de italienske vine. Hvorfor så lige denne? Fordi netop italiensk vin er langt mere komplekst end man tror og det kræver så meget viden at lære – til sidst er det en spændende og et charmerende vin land! Bogen er skrevet af førende eksperter: Paolo Lolli, chef på restaurant Casa d’Antino og ejer af vinbutikken Enoteca; Arne Ronold, Master of Wine, stifter og redaktør af det norske tidsskrift Vinforum og leder af Norsk Vinakademi, Ole Udsen, førende ekspert på Syditaliens vine samt Thomas Ilkjær, som udover at være forfatter også er bogens faglige redaktør. Thomas Ilkjær er vinskribent på Politiken og vinmagasiner i Skandinavien samt stifter og leder af Vinakademiet. 

Politiken Italiensk Vin…

Set hos Politiken.dk til 450,-

Er der nogen af ovenstående der finder vej til din personlige ønskeseddel? Og hvad indeholder den ellers? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar