Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Gastromands kogebogsguide: Disse skal ligge under juletræet

Gastromands kogebogsguide:  Disse skal ligge under juletræet
Fynboen

Kogebøger findes i alle afskygninger og temaer, og mangler du idéer til at pifte din samling op, så kommer vi lige med vores forslag til hvad der kan komme under juletræet i år.

Uhh, shiny :-)

Der er nemlig noget for enhver smag.

Gastromand Extended – Verdens bedste kogebog

Vi lægger ud med ananas i egen juice. Denne bog er et potpourri af opskrifter i den til tider luksuriøse ende.

Extended udgaven byder på meget mere end den første udgave, og der inspiration til festmiddagen eller madplanen så det sprøjter.

Læs anmeldelse af bogen her

Vi giver (os selv) topkarakter på 7 Gastromænd, og sprænger skalaen.

Køb din udgaver af Gastromand Extended hos din bogpusher, eller her

Fakta:
Forfatter: Webmasteren (Anders Damm), Familiefaren (Mads Schytte), Århusianeren (Klaus Kjeldsen) og Eksilsønderjyden (Brian Lambæk)
Fotograf: Colombus Leth
Vejl. pris: 300,-
Sideantal: 280
Forlag: Politiken
Se mere på Politikens Forlag 


Bacon – Øjeblikke af lykke

En bog om bacon – jo tak. Bogen tager dig en tur rundt i et baconunivers, som nok er større en de fleste vidste.

Kender du en baconelsker vil vedkommende hilse denne bog velkommen, og med sine 332 sider så er der læsestof i lange baner omkring noget af det bedste grisekød der findes.

Ahrmen, det’ jo ægte kærlighed på en tallerken..

Læs anmeldelse af bogen her

Vi kvitterer med 5 store og flotte Gastromænd.

Køb din baconbibel her

Fakta:
Forfatter:  Allan Ømand Ungstrup
Fotograf: Jesper Rais

Vejl. pris: 299 kr.
Sideantal: 332 sider

Forlag: Forlaget Baconista


Æg – Alt hvad du behøver at (h)vide

Har man sagt bacon er det svært ikke at sige æg. Men æg er jo meget mere end morgenmad og brunch, og det beviser denne bog så flot.

I virkeligheden er der jo æg i nærmest alt godt, og bogen her har 85 opskrifter som viser hvor alsidig denne råvare er.

Der er lagt op til masser af inspiration til madlavningen, så om ikke andet, så køb bogen for det.

Vi smider 4 Gastromænd for æggene.

Find din æggebog her

Fakta:
Forfatter: Christopher Sjuve
Fotograf:
Erik Hannemann
Vejl. pris: 199 kr.
Sideantal:
224
Forlag: HarperCollins


Bartenderens cocktails

En ægte Gastromand elsker cocktails – og masser af dem. En ægte Gastromand er heller ikke bleg for at gå bag baren og fixe en drink eller to – og det er jo ikke altid man lige kan huske alle opskrifter, og så er det jo godt man lige kan slå det op.

Denne bog er dog ikke kun opskrifter, der er nemlig også baggrundsviden som både er for begynderen og de lidt mere øvede.

Giv denne bog til cocktailelskeren.

Vi shaker 4 Gastromænd til bogen her.

Køb bogen her

Fakta:
Forfatter: Jeppe Nothlev og Niklas Jørgensen
Fotograf:
Niclas Hechmann
Vejl. pris: 270 kr.
Sideantal:
239
Forlag: Politikens forlag


Øl & Mad – Til hverdag og fest

Er du mere øltypen end cocktails, så er denne nok mere dig. Denne bog guider dig til hvilke øltyper der går godt til hvilken mad.

Bogen er desuden fyldt med madopskrifter og bonusviden. Så er det interesse for øl og gastronomi, så er denne bog helt klart noget der skal kigges på.

Ølglasur, ja tak!

Læs anmeldelsen her

Der er garanti for højt skum og vi kvitterer med 4½ Gastromænd

Køb Øl og Mad her

Fakta:
Forfatter: Trine Hahnemann, Bo Jørgensen, Tore Jørgensen, Stig Jensen
Fotograf: Columbus Leth, Louise Houmøller Olesen
Vejl. pris: 349,95,-
Sideantal: 240
Forlag: FADL (nej, ikke FADØL)


Sild a la Palægade

En god øl går ofte godt i hånd med en lille sidevogn, og begge dele passer også ofte godt til en god sildemad. Lige præcis sild er omdrejningspunktet i denne bog, og der er sild til den helt store guldmedalje.

Denne bog er helt klart lavet til sildeelskeren og den er aldeles gennemført.

Læs anmeldelsen her

Sild hører sig til smørrebrød.

Bogen kommer i mål med næsten fuldt hus og vi smider 5 store flotte Gastromænd efter den.

Køb banditten her

Fakta:
Forfatter: Peter Buch Hansen, Kasper Bjerre (Opskrifter: Restaurant Palægade)

Fotograf: Mikkel Adsbøl
Vejl. pris: 395 kr.
Sideantal: 320 sider
Forlag: Salvador


Bogen om Bålmad

Vi hopper videre til noget lidt mere udendørs. Denne bog fokuserer på udendørsmad, og vi nøjes altså ikke bare med snobrød og bøffer.

Vi kommer vidt omkring i opskrifter, og bogen er helt rigtig til dig der skal bruge mere tid på madlavning ude i det fri. Alt kan tilberedes over bål, og det er denne bog beviset på.

Illustrationer, forklaringer og ikke mindst billeder er i top. Det er virkelig en vellavet sag. Køb bogen til den udendørsfreaken.

Vi fyrer op under bålet med 5½ knitrende Gastromænd.

Du køber den lige her

Fakta:
Forfatter: Eva H. Tram og Nicolai Tram
Fotograf: Eva H. Tram
Vejl. pris: 299 kr.
Sideantal: 312
Forlag: Muusmann Forlag


Mama Afrika

Vi fortsætter med et par stykker i den eksotiske genre. Første bog er med inspiration fra de mange forskellige afrikanske køkkener.

Der er stor diversitet i denne bog, og den er et leksikon af inspiration og lækre opskrifter.

Styrken ved denne bog er de mange forskellige slags opskrifter. Det er ikke michelinmad, så hvor æstetik måske ikke fylder, så gør smag.

Læs anmeldelsen her

Der er fuldt hus her på hele 6 Gastromænd. Fantastisk bog!

Køb denne moppedrengen her

Fakta:
Forfatter: Nikolaj Kirk, Mikkel Maarbjerg
Fotograf: Jon Angelo Gjetting
Vejl. pris: 499,-
Sideantal: 500
Forlag: FADL 


Det persiske køkken

Lidt i samme genre som Mama Afrika finder vi Det persiske køkken.

Igen er det smagfulde retter kontra smukke anretninger. Det går ikke noget som helst for retterne i denne bog virker gennemarbejdede og præsenteres meget farverige og appetitligt på billederne.

Retterne er enkle at gå til såfremt du har ingredienserne. Køb den hvis du er træt af medister og frikadeller.

Vi rammer 4 sultne Gastromænd.

Køb bogen her

Fakta:
Forfatter: Inge Lynggaard Hansen
Fotograf: Inge Lynggaard Hansen
Vejl. pris: 229 kr.
Sideantal: 155
Forlag: Muusmann Forlag 


Kondos japanske køkken

Vi slutter den eksotiske rejse et sted i Japan. Her snakker vi ikke bare sushi, men alle de andre sjove retter der udspringer fra dette spændende land.

Det handler både om smag, men også om teknik, når man kaster sig ud i denne køkkenstil, men bogen hjælper en godt på vej, og der er god inspiration til både lette, men også lidt mere avancerede retter.

Det er ikke den tykkeste bandit vi har med i vores guide, men den illustrerer ret godt hvad det japanske køkken også kan.

Vi giver 4 knivskarpe gastro-samuraier til Kondo.

Køb bogen her

Fakta:
Forfatter: Tommi Kondo Sasaki
Fotograf: Martin Kaufmann
Vejl. pris: 299 kr.
Sideantal: 175
Forlag: Muusmann Forlag 


Chokolade

Vi runder af i det søde hjørne med en af mine favoritter. Elsker du chokolade bør du bl.a. eje denne bog (ja, jeg sagde bl.a.).

Det har ofte været en go-to bog når jeg har skulle lave noget med chokolade, og det er stadigvæk.

Billederne er gode og opskrifterne er godt skruet sammen. Bedst af alt så er bogen ikke ny længere, så den kan sikkert købes til en god pris nogle steder.

Bogen indkasserer 5 Gastromænd. Den har vist sit værd mange gange.

Køb den her

Fakta:
Forfatter: Claus Meyer
Fotograf: Anders Schønnemann
Vejl. pris: 299 kr.
Sideantal: 272
Forlag:
Lindhardt og Ringhof


Jeg kunne nok egentlig have blevet ved med at skrive om kogebøger, men vi stopper lige her for nu. Med denne guide burde det også være muligt at finde noget for enhver gastromand eller kvinde.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar