Triple cooked fries – de perfekte pommes frites
Hvad er bedre til en herremiddag end en perfekt bøf, hjemmelavet bearnaise og sidst men ikke mindst: Hjemmelavede perfekt sprøde pommes frites?! Ikke meget vel…
Advarsel! Som det er tilfældet med hjemmelavet bearnaise, kan du aldrig gå tilbage, når først du har prøvet hjemmelavede “triple cooked” pommes frites!
Ingredienser
- Bagekartofler – almindelige store kartofler kan selvfølgelig også bruges!
- Mindst 2 liter rapsolie – solsikkeolie burde også kunne bruges – oliven er NO GO!
- Salt i rigelige mængder
Sådan gør du
- Vask kartoflerne
- Skær dem i passende størrelse pommes frites og skyld dem under koldt vand indtil vandet ikke længere bliver “farvet” af stivelsen
- Kog fritterne i vand med 1/2 dl eddike i 10-12 minutter
- Lad dem efterfølgende køle i køleskabet i ca. 30 minutter
- Varm olien på ca. 2/3 varme – test om olien er varm nok, ved at stikke enden af en af pommes friterne ned i olien – det skal boble stille og roligt
- Lad pommes friterne stege indtil de begynder at tage farve – hemmeligheden ligger i at stege små portioner af gangen – brug evt. en stålsi
- Herefter skal der køles i ca. 30 min. igen – her kan du også smide dem i fryseren indtil du skal bruge dem
- Sidste omgang skal der fuld skrald på olien og pommes friterne steges indtil kulør er sprødhed er lige i øjet – hellere for meget end for lidt
Video
Noter
Triple Cooked Fries elsker en hjemmelavet bearnaise!
Triple Cooked Fries, Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Kaster mig ud i denne omgang her til nytår, hvor jeg har inviteret 7 af drengene på besøg! Super fedt site, og jeg håber virkelig at de her kan imponerer drengene!.. Godt nytår folkens!
-
Lækre frites. Er man lidt doven og bekymret om den arbejdsindsats man skal lægge, er der jo ikke nogen der forbyder en at skaffe en større bøf. Min favorit er kæmpe T-bones af skotsk højlandskvæg. Ikke under 600 gr.
Anbefaler en god vintage port til det gode kød.-
Så du tænker – drop frites og bearnaise og bare nøjes med kød Jesper :-)
-
-
Skal bruge fritterne til en bøf iaften. Tager på 14 dages ferie til Italien imorgen, og selvom de laver fantastisk mad i den del af verden, så har jeg endnu ikke oplevet en ordentlig bøf på hverken en restaurant eller hos en slagter!
Så iaften står den på bøf på grill og kartofler kogt i olie.
De har været i vandet og i olien første gang. Så nu tænkte jeg at smide dem i fryseren. Men skal de tøes op igen inden de kommer i olien tredje gang???
-
Drengene kommer til poker i aften, det bliver bøf sous vide, min egen hjemmelavede bearnaisse opskrift (kan dele ved lejlighed, men den er ret klassisk) og så vil jeg klart prøve denne pommes opskrift :-)
Men lige et spørgsmål … Har alle rigtige gastromænd ikke en friteuse? -
Nogen der har et godt bud på særdeles velegnede danske sorter til pommes fritterne?
“Arran Victory” eller “Maris piper” som Heston bruger, tror jeg kun findes i England? -
Hvad svarer 2/3 til i grader og fuldt blus hvor mange grader er det? har en frituregryde jeg vil prøve og lave dem i nemlig
-
Hej gastromænd!
Jeg kaster mig ud i 24 timers bøffen, tripple cooked fries og hjemmelavet bearnaise fra bunden i weekenden!
Lige et par spørgsmål fra en komplet rookie;
hvor lang tid i forvejen kan jeg begynde at skrælle og skære kartofler, og kan de tåle at ligge i vand, hvis jeg gør det tidligt lørdag (dagen de skal laves)?
Jeg går ud fra, at bearnaisen bliver bedst, hvis den serveres direkte fra blusset (og altså ikke forproduceres), men sådan er det vel med det meste mad..
Hvor mange kilo kartofler svarer ovenstående opskrift til? Jeg er gået ud fra 4 kg til otte personer, non-skrællede osv – så bør det vel være nok.
Ellers nogle gode råd i denne forbindelse? Inden kødet ryger i ovnen fredag, kigger jeg lige det hele igennem nogle gange, inden jeg kaster mig ud i det – det ser jo ud til at være ligetil :)
Tak for et fedt site!
//A
-
Lige en bemærkning om bernaise-sauce: Min kokke-mentor har lært mig, at bernaise jo bare er en krydret mayonaise. Dvs. den i princippet kan serveres kold! Vi er dog vant til varm fløde-agtig bernaise her i Danmark takket være Knorr. Prøv det af! En korrekt bernaise fra bunden smager lige godt kold som varm, men skal dog i øvrigt ikke koge, da den ellers skiller ret nemt.
Prøv ved lejlighed at pifte din knorr-bernaise op med lidt estragon-eddike. Hvis du ikke lige har det, kan estragon og hvidvins- eller æbleeddike bruges. Husk at smage på saucen inden du serverer!-
Det var nu ikke en opfordring til at bruge Knorr frem for rigitg bernaise, men da man nu alligevel har indkøbt sin estragoneddike, og saucen f…’er op 5 min før gæsterne kommer, kan det være en nødløsning. Mit køkken indeholder altid et brev eller en karton barnaise i tilfælde af…;-)
-
Hvis man skal lave en “snyde-bearnaise” kan jeg anbefale en “alm. mayo” hvor der bruges estragonsennup og sherryeddike. Det er fast tilbehør til vores biksemad…
-
-
-
Hehe – det er helt i orden. Jeg har et indlæg til en hakkebøf – hvor kan jeg komme ind med det henne? Fordi det passer med hjemmelavede Pommes Frites..
-
Lyder virkelig lækkert. Men har lige et enkelt spørgsmål – skal du koges i olien eller i alm. vandt?
venlig hilsen
Rasmus -
an man gøre det samme med frosne præsnittede pomfrites?
-
Jeg tvivler på de bliver nær så gode, men naturligvis bedre end i ovnen (og federe:)
-
-
Det lyder som om det skal prøves en dag.. :)
ps. det er Morten som har skrevet om burgeren, og han siger den smagte forrygende.
-
Hej Lars,
Det korte svar er: De er bedre!
De tager noget tid at lave, men jeg blev sgu stadig overrasket over hvor meget bedre de var end såvel købte, som ovn-pommes frites. Så hop du roligt ud i det – det tager tid, men til gengæld er det jo pænt nemt.
PS. er din morgenmadsburger så god som den ser ud? :)
-
Jeg har godtnok overvejet de pommes mange gange, men jeg synes alligevel det er noget af en omgang, hvis man skal lave til 4 personer.
Er de så gode som folk siger, eller er det bare fordi Heston siger de er gode folk raver?
Kommentarer