Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Pocheret æg med hønsefond og savoykål

Fynboen

Under Copenhagen Dining Week 2013 besøgte jeg nogle forskellige restauranter, heriblandt Aamanns. Her var forretten bagt æg med sortkål (Skulle have været grønkål, men det var åbenbart ikke til at opdrive). Besøget på Aamanns var rigtig positivt, hvor dansk husmandskost fik en helt ny dimension. Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele den oplevelse. Min udgave er inspireret af Aamanns forret.

æg og savoy

4.5 from 2 reviews
Pocheret æg med hønsefond og savoykål
Forfatter: 
Kategori: Forret
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • ½ hoved savoykål
  • 4 landæg
  • 1 liter kraftig hønsefond
  • Evt. citronsaft
Tilberedning
  1. Snit og kog savoykålen i 1 liter hønsefond. Kålen skal koges mør. Hvis du ikke lige står og har rigtig fond ved hånden, så tag en liter vand og 4-5 boullionterninger. Husk at smage til med salt, peber og evt. lidt citron.
  2. Pocher æggene. Har du ikke lige styr på, hvordan det foregår, så smut på Youtube, og søg efter det. Det er masser af fine instruktioner på nettet.
  3. Placer det pocherede æg i en skål og hæld fonden med kål henover.
  4. Server straks med et ekstra skud salt og peber og evt. noget groft brød.

Retten er utrolig enkel, billig og niveuaet af ingredienser er til at overskue. Man kan også sagtens bruge andre former for kål i denne ret.

Porcheret æg

Kål snittes.

kål og fond

Kålen koges sammen med fonden.

æg og savoy

Klar til servering… velbekomme.

Kommentarer

  1. Pochering af æg er slet ikke så svært som det lyder – brug helt friske æg og smid lidt eddike i vandet, på den måde er du helgarderet. Gryden du bruger skal være stor og vandet skal ligge på ca. 90 grader, du kan bruge et termometer, hvis du vil være helt sikker. Når vandet er varmt nok, så skaber du en lille malstrøm, ved at piske det rundt, så ægget ud i en kop i hæld det stille i. Det skal hældes med vandets “retning”, så skal det have 3-4 minutter. Hvis du tager det op virker det noget mere “blødt” en det egentlig er, så du skal ikke være nervøs for om det er helt færdigt. Læg det i kold vand og så er du klar.

    Lækker opskrift ellers – jeg ved bestemt hvad jeg skal lave imorgen :-)

  2. Jonas

    Lav det som Heston…

    Spol frem til 7.05

    http://www.youtube.com/watch?v=3gbgSCV9hbM

  3. Dejlig no-nonsense ret! Er det en Zwilling-kniv på billedet?

    • Fynboen

      Hej Kasper

      Ja, det er Zwilling.

  4. Kingo

    Jonas – se nu hvad du har gjort – nu skal jeg gå og drømme om Scottish eggs resten af dagen…. ;)
    Ca 12:10 i Heston videoen (all right – ingen af jer kunne nøjes med at se det pocherede æg så i har nok set det ;) )

  5. Jannick

    Kål er ganske enkelt undervurderet.

    Apropos Zwilling knive, så findes der er stort online sortiment med adskillige serier her.

    Mvh Jannick

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: