Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 10. december 2022

Scroll to top

Top

119 kommentarer

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch
Webmasteren

Jeg faldt over denne opskrift på en god kraftig rødvinsglace på Carsten opskrifter og har efterfølgende afprøvet den på et par venner til henholdsvis Beef Wellington og et par solide højrebsbøffer – et perfect match, so to speak!

Vær opmærksom på at tilberedningen af denne glace typisk tager mellem 2 og 3 timer!

Pris

Ca. 50 kr. alt efter hvor go’ en rødvin du vælger at bruge

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch

4.09 fra 69 stemmer
Ret: Sauce
Køkken: Franks
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 dl balsamicoeddike – æble- rødvins- osv. kan naturligvis også bruges, og gerne i kombination
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 flaske rødvin – gerne go’ rødvin
  • 1/4 flaske portvin – jeg har også brugt sherry med stor succes
  • 50 gram champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 liter kalvebouillon eller kalvefond
  • 50 gram smør
  • tomatpure/en håndfuld cherrytomater - dette er ikke en del af brødrenes opskrift men jeg synes lige det giver det sidste touch

Sådan gør du

  • Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique
  • Rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel
  • De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til 4 max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt
  • Saucen sies og koges derefter op - du kan med fordel lave hertil dagen i forvejen
  • Efter at saucen er taget af varmen, “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering

Noter

Har du problemer med at få glacen tykflydende kan du til nøds redde den ved hjælp af lidt meljævning
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

/Velbekomme

Har du lyst til at læse mere om den klassiske franske rødvinssauce, har Bergholt skrevet et rigtig godt indlæg om emnet.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Dennis

    5 stars
    Kan det passe den slet ikke skal smages til med salt/peber mht. kalvefonden ?

  2. Jacob

    Det var så rødvin, jeg puttede i, og ikke “rødving” :-)

    • Naturligvis Jacob. Jeg ville bruge lidt honning!

      • Jacob

        Tak, vi løste det med honning. Den havde kogt rigeligt ind.

  3. Jacob

    5 stars
    Tak for opskriften. Har lavet den flere gange med succes. Men denne gang synes jeg, at resultatet har fået for meget syre, enten pga. balsamico’en eller rødvingen. Kan man søde den lidt med enten sukker eller honning inden den monteres?

    • Zeder

      Det kan man godt, men lidt længere kogetid får syren til at neutrlisere, og man kan undgå sødestof.

  4. Søren

    Hvad sker der hvis man kommer fløde i?

    • Så dropper du bare smøret Søren og koger lidt ind.

      • Søren

        Tak!

      • Søren

        Men er måske lidt synd? :)

  5. Niko

    Kan denne laves på forhånd? Altså fx dagen før og så bare opvarme og montere den på dagen?

  6. Kenni

    4 stars
    Sindssyg lækker glace, som der snildt kan eksperimenteres med. Bruger den selv som “base”, og til sætter så lidt forskelligt sammen med rød-og portvinen. I dag bliver det salvie, rosmarin, 1 æble, et par gulerødder og lidt forårsdag. Det blendes til sidst for at så meget smag som muligt. ‘Jævner” altid med smør, da det samler det hele til en lille klump af lykke. I dag skal den bruges til rådyrryg.

  7. Jeppe

    Når der står stk løg er det så to løg skåret i stykker, eller det 2 kvarte løg? :-) glæder mig til at prøve denne glace

  8. Thomas

    Jeg har tænkt mig at jævne denne rødvinsglace med en færdig Meizena Jævner mørk.

    Mit spørgsmål er så om man stadig skal “montere” med koldt smør efterflg. eller om jævneren erstatter dette?

    • Hej Thomas. Du kan sagtens bruge jævner istedet for at montere. Jeg har selv brugt begge fremgangsmåder…

  9. Manden

    Jeg var så heldig at være på marchal her i sidste weekend. Der fik jeg en fantastisk chateaubriand med trøffelsky. Ved ikke om nogen herinde har smagt denne ret? Chateaubriand virkede som om den var glaseret i en glace ala ovenstående sauce? Nogen der ved hvordan man glaserer oksemørbrad ? Ville man i ovenstående glace ikke også kunne tilføje trøffel?

    • Zeder

      4 stars
      Overstående kan perfekt tilføres trøffel, du kan eventuel erstatte alle røde vine med hvide, hvilket giver en let-hed til trøflen, honning og æbleeddike, giver varme og sødme.

  10. Jesper

    Jeg er i gang med denne glace for anden gang nu. Fryser den ned og tager med på skiferie i næste uge. Skal nok blive et hit ;)

  11. Thomas

    Lavede denne opskrift til nytår men gangede alt med 2, da vi var en del og jeg støtte ind i et problem: Jeg kunne simpelthen ikke få den særlig tyk, selvom jeg kogte den ret meget ind, så der kun var ca. 4-5 dl. tilbage og den var stadig nærmest som vand. Havde håbet at “monteringen” af smørret til slut havde givet dette, men det ændrede ikke rigtig på konsistensen.

    Nogen forslag?

  12. Maja

    Kan jeg benytte andet alkohol end portvin/sherry? Cognac, rom, papidoux eller aquardente fx?

    • Du prøver dig bare frem Maja. Portvinen har bare mere sødme, så måske du skal give den en knivspids ekstra sukker:)

      • Maja

        Tak for dit svar. Jeg forsøgte med mandens dyre cognac (hov!) med lidt ekstra sukker og det smager fantastisk
        Godt nytår ?

  13. Katrine

    Hvad vil det sige at montere smøret? Skal gryden tages af varmen og skal det røres eller piskes i?

  14. MacDulle

    5 stars
    Har lavet denne et par gange og den dur!
    Dog tilføjer jeg nogle kviste af frisk timian og et par fed hvidløg også ?

  15. Hanne J

    Dejlig sauce. Jeg lavede 5-dobbelt portion til 17 personer og der var rigtig meget tilbage. Det gik fint at varme igen. Jeg varmede bare først geleen under smørlaget, så skar jeg smørlaget i terninger igen og monterede simpelt hen bare saucen igen, da den kom af varmen. Det fungerede supergodt.

  16. Christian J

    Glæder mig til at lave denne i morgen, et spørgsmål dog.
    Hvor meget tomatpure bruger du?

    • Det er en smagsag Christian, men en spiseskefuld er ikke helt ved siden af:)

      Go fornøjelse og godt nytår!

  17. Nichlas

    Skal jeg anvende kalvefond?

    • 5 stars
      Du kan naturligvis også bruge andre fonder Nichlas, men kalv er det klassiske valg:)

  18. Jesper Christensen

    Når der står, at jeg skal bruge 1 liter kalvefond betyder det så, at jeg blot køber en flydende/færdiglavet fond i fx Føtex, tager 1 liter vand og hælder fond i ud fra den anvisning, der står på flasken (eksempelvis: 4 spiseskefulde fond svarer til 1 liter vand)?

    • Du laver naturligvis din egen kalvefond kogt på kraftben Jesper;)

      Hvis ikke, så er svaret til dit spørgsmål ja:)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering




ANNONCE