Gastromand.dk | 24. April 2017

Scroll to top

Top

16 kommentarer

Pulled Beef – 4th of July Food

Pulled Beef – 4th of July Food
Webmasteren

4th of July. Independence Day. Det har intet med os danskere at gøre, men nogle gange har man bare brug for en undskyldning for at kaste sig ud i et madprojekt!

Pulled Pork kom, så og sejrede og er for længst yesterday. Som gastromand er du for længst rykket videre til næste projekt. Måske er det de perfekte spareribs eller måske er det tid til at kaste sig over opskriften på Pulled Beef.

Opskriften er i øvrigt fra vores kogebog, som stadig ligger på SAXO’s Bestsellerliste. I opskriften sprøjtes marinaden ind i kødet. Denne del kan naturligvis udelades – indtil du får anskaffet dig en saftsprøjte:)

5.0 from 2 reviews
4th of July: Pulled Beef
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
BEEF
  • 2 kg oksebov
RUB
  • 2 spsk salt
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 spsk paprika
  • 2 spsk barbecuekrydderi
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk chilipulver
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 spsk hvidløgspulver
SAUCE FOR THE INJECTION
  • 1 dl æblecidereddike
  • ¾ dl ketchup
  • ¼ dl whisky af Mr. Jack Daniels
  • ½ dl brun farin
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk hot chili flakes
  • 2 tsk groft friskkværnet peber
Tilberedning
RUB
  1. Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en hurtighakker eller en morter.
  2. Gnid det grundigt ind i kødet og pak det ind i film.
  3. Læg det på køl i nogle
  4. timer.
SAUCE FOR THE INJECTION
  1. Bland alle ingredienserne grundigt sammen med en stavblender, til ensartet
  2. konsistens.
  3. Sug saucen op i sprøjten og skyd det dybt ind i kødet 4-5
  4. steder.
  5. Reload efter behov.
PULLED BEEF
  1. Vi vil foreslå, at du griller kødet på en kulgrill ved ca. 100 grader i min. 12 timer. Kødet skal have en kernetemperatur på ca. 90 grader. Ved denne
  2. fremgangsmåde er du sikker på et godt resultat.
  3. Sæt en bakke med vand under stegen – det skaber fugt i grillen.
  4. Kuglegrill: Start med at varme ca. 10-12 briketter og fordel dem i hvert “rum” ude i siderne og lad grillen finde temperaturen (100 grader) i ca. 30 minutter. Læg derefter stegen på risten og kom 1-2 briketter på i timen i over de næste 12 timer.
  5. Gasgrill: Start grillen og ram de 100 grader. Læg stegen på og kig til den jævnligt i løbet af de næste 12 timer.
  6. Ovn: 12 timer ved 100 grader og dernæst 120 grader i den sidste time. Denne løsning kan fint bruges som det nemme alternativ - præcis som med Pulled Pork!
Noter og anretning
Du kan vælge at trække kødet eller lade gæsterne selv gøre arbejdet!

 

Som med Pulled Pork, er det oplagt at smide Pulled Beef i en hjemmelavet Burgerbolle med en omgang lækker coleslaw og fedtet barbecue sauce!

Fyld en spand med is, stop den med Miller eller Buds og smid spandet på bordet sammen med kødet – så er der fest!

Happy 4th of July!

 

Kommentarer

  1. Fynboen

    Hallelujah!

  2. Elise

    Hvor ser det godt ud..
    Jeg skal lave svinefilet til 40 mennesker på lørdag til vores søns navnefest og jeg har selvfølgelig investeret i en saftsprøjte.. ?

    • Sådan Elise! :D

      Held og lykke. Vi ser frem til at høre om resultatet…

  3. Jeg vil også lige sige, at man kan bruge æblejuice istedet for æblecidereddike i ens injection. Æblecidereddike kan hurtigt blive for syrligt, ihvertfald for mine smagsløg :)

  4. Jesper

    Skal man skyde sauce i samme tid som man giver den rub, eller skal det ske lige inden dyret ryger på grillen..?

  5. Eskil

    Hvilken type kød skal man bruge for at det bliver godt? Skal det helst være det meget marmorerede som nakkestegen? Jeg kunne nemlig tænke mig at lave sådan noget med lam..
    Jeg har engang fået langtidsstegt med lakridsrub ved mikkel Mårbjerg, ved ikke lige hvad der skal på ud over lakrids?

  6. Camilla

    Øv øv øv, jeg lavede denne i weekenden og det var fuldstændig uspiseligt pga alt det salt. Jeg nøjedes endda med 4 spsk fordi jeg synes det var så vanvittigt meget salt.
    Er det en fejl at der står 5 spsk? Der var ingen af gæsterne der kunne spise det.

    • Hej Camilla.

      Pinligt pinligt, der er et eller andet helt galt med saltmængden der!

      I hvilken by bor du?

  7. Ulla Hansen

    spørgsmål : hvor lang tid skal det ligge med rubben ? der står bare > i timer <
    og med injection sauce. skal den i kødet inden stegning? ved pork hælder man jo over når det er pulled. eller det gør jeg da kan være jeg er et fjols :D

  8. Ville det være en god ide at følge fremgangsmåden – men så ligge den i stegeso og putte den på en bund af løg med øl og æblejuice som væde – 80 grader ovn i 23 timer og 120 grader i én time uden låg?

    .. Eller vil rubben bare blive en omgang snask på den måde?

    • Det lyder meget fornuftigt Gogeligok! Jeg tror på det…

  9. oskar

    mucho forvirret over punkt-inddelingen af trinnene i pulled beef-delen

    • Det forstår jeg sgu godt oskar. ved ikke lige hvad der er gået galt der. Det skulle være rettet nu:)

  10. Peder

    Hej Gastromand!
    Først og fremmest, tak for denne fantastiske side!

    Hvad ville jeres anbefaling være mht. varme og tid i ovnen, hvis det skulle gøres i en stegeso og man desuden ikke har 23 timer – som foreslået herover?

    Tak for jeres tid og gode opskrifter!

  11. Jens

    Det vil jeg også gerne vide. Overvejer at lægge sande det i morgen aften! :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: