Gastromand.dk | 25. October 2014

Til toppen

Top

8 Kommentarer

Opskrifter til Nytårsmenuen 2011

Opskrifter til Nytårsmenuen 2011
avatar

Så er vi gennem det traditionelle julemad, og for de fleste varer det nu længe før vi igen skal se grønlangkål, sild og flæskesteg i øjnene igen, og det er nu egentlig også meget rart. Nu kan vi nemlig lægge vores fokus hundrede procent på årets menu! Her på Gastromand prøver vi at bilde os selv ind, at denne menu ikke er mere speciel end alle de mange andre, men der er nu alligevel noget ved denne dag. De fleste støver deres smoking af (for sådan en har du jo, ikke?) og køber ind til ekstra god mad og vin – stemningen er i hvert fald lagt. Hvis du i årets løb er brændt inde med en menu, som du gerne vil forsøge dig med, men bare ikke har haft lejligheden til – så er det nu det skal gøres.

Nedenstående finder du Gastromands bud på Nytårsmenuen 2011.

Læs også: Billeder af nytårsmenuen

Flere har efterspurgt de tilhørende opskrifter til menuen, så derfor har vi forsøgt at samle dem her.

Forretten anno 2010…

Snacks/appetizer

Saltede Mandler

Ristet rugbrød med anderillette, surt

Crostini med hummermayo, jomfruhummerhaler, agurk, avocado, dild (inspireret af “Verdens bedste rejemad”)

Deutz Champagne Classic Brut og Schramsberg Mirabelle Brut Rosé

Forret

Ravioli med kalvehale, svampe, trøffelolie, balsamico

Joseph Drouhin Côte de Baune Chardonnay 2e vin 2010

Hovedret

Variation over Søren K’s bud på årets vildtret

Silvanus 2008 (som i øvrigt også sikrede sig førstepladsen blandt julevinene)

Ganerenser

Granité på rosé cava

Dessert

Lakridsis, lakridsfiduser, hvid chokolade, lakridspulver

Chateau Piada Sauternes-Barsac 2005

Kl 24:00

Kransekage

Masser af mere eller mindre billige bobler

Vin og champagne til Nytår

Vi kan i øvrigt pænt henvise til Rasmus Holmgårds 10 gode råd om vin til nytår og Frederik Kreutzers En enkel guide til Champagne som må siges at have godt styr på denne del!

Gastromand ønsker alle vores gode og trofaste læsere et fantastisk nytår. Vi ser frem til et endnu bedre 2012 med flere opskrifter, anmeldelser af restauranter, vine og forhåbentlig meget mere gear til køkkenet.

Velbekomme

Kommentarer

  1. christina

    Det lyder som en lækker menu, desværre er mine indkøb allerede gjort ellers kunne jeg godt have tænkt mig en copy-paste af din hovedret. Vi skal have oksehøjreb med karl johan bearnaise. Jeg er dog helt blank på både garniture, forret og dessert og så er jeg novice i et køkken så tør ikke gøre kaste mig ud i noget alt for kompliceret – har du nogle gode (simple) forslag?

  2. Yes yes baby!! Det ser ud til at blive en fantastisk aften i fyrer op under!

    Hvis vores børn ikke insisterede på at tilberede nytårsmenuen i år, så kunne man godt have nuppet et par retter her.

    Rieussec 2005 lyder som en dejlig sukker-baby at sætte tænderne i. Jeg fik en Ch. La Tour Blanche 2002 forleden og god Sauternes løfter bare måltidet.

    Tak for link-love til min lille guide og godt nytår “mænd”…

  3. simon simonsen

    kan man få eller finde de komplette opskrifter nogle steder og ikk kun dele af dem.

  4. Amatøren

    Undskyld min ignorance, men hvordan er det liiige at man barderer et fasanbryst – eller hvad er bardering i det hele taget

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'