Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

13 Comments

Hjemmelavet stenovnspizza med kartofler, kantareller og confiteret and

Hjemmelavet stenovnspizza med kartofler, kantareller og confiteret and

Nu har jeg efterhånden rigtig mange gange og fra flere steder hørt for, at jeg ikke nogle pizzaopskrifter op på vores site. Men alt kommer til den som venter, har jeg altid sagt – og nu sker det så… 

 

En af grundene er naturligvis, at jeg har en pizzaovn, ikke en traditionel en af slagsen bygget i sten, og heller ikke den hjemmebyggede, som mange sværger til. Men en færdigbygget i rustfrit stål fra den italienske producent, AlfaPizza. For noget tid tilbage har jeg faktisk skrevet en lille anmeldelse af den, Weekendtesten: AlfaPizza Stenovn.

Med sine 140kg har den naturligvis ikke nær så meget masse til at holde på varmen, som fx en mere massiv stenovn. Men jeg synes dog at ovnen i sig selv klare det ganske godt, og sidste sommer da vi lavede ny terrasse, var det guld værd at den bare kunne rulles bort, og tilbage på den nye terrasse. Nå, men det skal jo dybest set heller ikke handle om selve ovnen – buttom-line er bare at pizzaer bare bliver meget bedre i en stenovn med rigtig brænde – og ikke mindst bål og røg.

Hjemmelavet stenovnspizza med kartofler, kantareller og confiteret and

4.70 fra 10 stemmer
Ret: Aftensmad/snacks
Køkken: Italiensk
Antal: 6 -8 pizzaer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Dej

  • 800 g Tipo 00 mel jeg erstatter nogen gange op til halvdelen med durummel, afhængig af hvad der er på lager
  • 1 spsk salt
  • 4,5 dl vand
  • 8 g gær - eller lidt mindre tør gær
  • Olivenolie

Fyld

  • Kartofler på mandolin
  • Trøffelolie
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • Løgringe på mandolin
  • Kantareller
  • Frisk mozzarella
  • Confiteret And hvis du ikke lige har lavet noget dagen før, så køb en dåse

Sådan gør du

Dej

  • OBS: Du skal helst i gang dagen før, ellers lav dejen så tidligt som muligt på dagen
  • Bland salt og mel og tilsæt i røremaskine (du kan også lave dejen i hånden, det gider jeg bare ikke)
  • Bland vand og gær og tilsæt herefter i røremaskinen
  • Kør dejen godt sammen
  • Tag dejen ud og form den rund ved at folde dejen ind under sig selv
  • Læg dejen i en tildækket beholder i nogle timer, gerne mange. 2-8 timer.
  • Del dejen i passende størrelser, hver bold foldes/strækkes rund ved at fold dejen ind under sig selv (se teknikken i linket under opskriften)
  • Hver bold smøres grundigt med olivenolie for at bevare fugten i dejen og gøre overfladen smidig
  • Stil pizzadejen overdækket i køleskabet natten over og til de skal bruges
  • Tag dejen ud 15-20 min før de skal bruges
  • Nu skal dejen gøres rund, flad og klar til fyld, se evt. teknik i video herunder

Fyld

  • Kør kartoflerne på mandolin i 1-2 mm tykkelse
  • Læg kartoflerne i koldt vand og lad dem udvande
  • Vrid vandet fra og læg dem i en skål
  • Tilsæt trøffelolie, friskhakket rosmarin og drys med salt
  • Kør løget på mandolin i 2 mm. tykkelse
  • Rens kantarellerne og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelse
  • Del mozzarella og pull (som i pulled pork) den confiterede and, så det er klar til pizzaen
  • Så ruller vi...
  • Fordel først kartofler på pizzaen, vrid dem gerne en ekstra gang inden, hvis der er meget væske
  • Fordel osten på pizzaen
  • Slut med at fordele and, løg og kantareller
  • Drys evt med lidt ekstra salt og peber
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

stenovnspizza - 8

Tilbage i juni havde jeg et par af de andre Gastromænd til overnatning under den årlige Northside festival – og ikke at det er noget jeg selv har valgt, men mere noget Anders aka Webmasteren har bestemt – så er det blevet en tradition, at vi skal lave pizza søndag morgen. Denne faktisk ret lækre pizza blev på mærkværdigvis til i selvskab med større omgang tømmermænd.

 

 

 

Inden du kaster dig ud i at pizzabagningen, synes jeg du hoppe forbi denne ret lækkert produceret video med tekniker til ChefSteps: den perfekte pizza bund.

Pizza in the making…

stenovnspizza - 1

 

stenovnspizza - 2

 

stenovnspizza - 3

 

stenovnspizza - 4

 

stenovnspizza - 6

 

stenovnspizza - 7

 

stenovnspizza - 9

Velbekomme!

>   Hvordan laver du din pizza?
> >   Hvad er dit favorit fyld?
> > >   Del dine pizzatips og tricks med os

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Jens Uth

    Prøvede denne opskrift med anderester fra fryseren og det smagte f(and)taktisk!!
    Jeg kom syltede rødløg på i stedet for de alm. og det virkede bare! Det skal helt klart prøves igen!!

    • Jeg skal selv snart på den igen, tror jeg. Syltede løg er bestemt en opgradering 👍🏻

  2. Nicolai

    Er der en ret med frisk trøffel du kan anbefale en ret trøffelforskrækket sjæl der ikke kan FORDRAGE at ikke kunne lide visse ting?! Har smagt trøffelolie og det er noget så rædselsfuldt 😞

  3. Det skader sjældent, prøv det…

  4. Mikkel

    5 stars
    Det er sgu lækkerier, det er der. Lidt revet trøffel oven på kunne vel ikke skade? :)

Submit a Comment

4.70 from 10 votes (9 ratings without comment)

Opskrift Vurdering