Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Thorsten Schmidts Iskold popkorn af umodne kornplanter

Thorsten Schmidts Iskold popkorn af umodne kornplanter
Webmasteren

Først en forret i form af Limfjordshummer, derefter en hovedret i form af svensk elg og nu en dessert bestående af popkorn til at afslutte Thorsten Schmidts Gastromand-trilogi. Jo manden er og bliver et legebarn i køkkenet!

Xantana og flydende kvælstof – jo der er rigeligt at gå igang med – held og lykke og go’ weekend! :)

 

Pop1

 

Thorsten Schmidts Iskold popkorn af umodne kornplanter
Forfatter: 
Kategori: Dessert
Køkken: Nordisk
 
Ingredienser
  • 10 stk umodne og usprøjtede kornplanter, vasket og renset
  • 20 g nøddesmør
  • 300 råmælk
  • 200 fløde
  • 120 g sukker
  • 1 dl æggeblommer
  • 1 blad husblas, udblødt
  • 1 g xantana
Tilberedning
  1. Kornplanter ristes i nøddesmøret til gylden farve
  2. Tilsæt fløde, råmælk og sukker. Giv massen et opkog og stil til side for at trække i 60 min
  3. Sigt massen og leger med æggeblommer til 72 °C
  4. Tilsæt husblas og xantana
  5. Stavblend massen og fyld på sifon og lad med 2-3 patroner
  6. Fra sifonen “friteres” nu i flydende kvælstof mellem-store, sprøde “popkorn” (ca. på størrelse med en 2-krone)
  7. Server straks

 

Leger du også i køkkenet?!

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Hvor skaffer man lige flydende kvælstof henne som privatperson?

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: