Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Thorsten Schmidts Iskold popkorn af umodne kornplanter

Thorsten Schmidts Iskold popkorn af umodne kornplanter
Webmasteren

Først en forret i form af Limfjordshummer, derefter en hovedret i form af svensk elg og nu en dessert bestående af popkorn til at afslutte Thorsten Schmidts Gastromand-trilogi. Jo manden er og bliver et legebarn i køkkenet!

Xantana og flydende kvælstof – jo der er rigeligt at gå igang med – held og lykke og go’ weekend! :)

 

Pop1

 

Thorsten Schmidts Iskold popkorn af umodne kornplanter

0 fra 0 stemmer
Ret: Dessert
Køkken: Nordisk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 10 stk umodne og usprøjtede kornplanter vasket og renset
  • 20 g nøddesmør
  • 300 råmælk
  • 200 fløde
  • 120 g sukker
  • 1 dl æggeblommer
  • 1 blad husblas udblødt
  • 1 g xantana

Sådan gør du

  • Kornplanter ristes i nøddesmøret til gylden farve
  • Tilsæt fløde, råmælk og sukker. Giv massen et opkog og stil til side for at trække i 60 min
  • Sigt massen og leger med æggeblommer til 72 °C
  • Tilsæt husblas og xantana
  • Stavblend massen og fyld på sifon og lad med 2-3 patroner
  • Fra sifonen “friteres” nu i flydende kvælstof mellem-store, sprøde “popkorn” (ca. på størrelse med en 2-krone)
  • Server straks
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Leger du også i køkkenet?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    Hvor skaffer man lige flydende kvælstof henne som privatperson?

Smid en kommentar