Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

53 kommentarer

Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker

Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker
Gastromand

Dette er ganske enkelt en klassiker dagen efter, du har lavet en god omgang flæskesteg med det hele. Men her får du opskriften lige på.

Her får du Gastromands Flæskestegssandwich – lavet på en lille øko gris, råsyltet agurkesalat, hjemmekogt rødkål og ikke mindst en heftig hjemmerørt mayonnaise – så er vi ligesom tilbage på sporet ik’?!

Er du så heldig at have en rest brun sovs tilovers, så skal den naturligvis hældes over.

PRØV OGSÅ: Bøfsandwich med SOVS

Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker

4.31 fra 23 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 7 timer
Samlet tid: 7 timer 30 minutter
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Flæskesteg

  • 1 god stor Flæskesteg på et par kg du kan også sagtens brug ribbensteg hvis du vil – gerne øko eller fritgående.
  • Salt/peber.

Råsyltet agurk

  • 1 agurk
  • Et lille bund dild eller lignende jeg brugte faktisk citronmelisse
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hele peber korn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • Vineddike – ca. 1 dl.

Rødkål

  • 1 lille rødkålshoved
  • 1 spsk. ande/gåsefedt hvis ikke så smør
  • 2 dl æblemost
  • 1 dl æblecider
  • 2 allehånde knust groft
  • 2 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk kommen
  • 2-3 spsk. sukker

Sådan gør du

Flæskesteg

  • Hvis den ikke er ridset, så ridser du stegen og giver den rigelig med salt og peber, mere salt end du tror.
  • Tænd ovnen på 130 grader og smæk svinet ind – giv den nu 6-7 timer hvilket passer hvis det vejer mellem 1-2 kg – de sidste 10 min giver du den 225 grader evt. på grill eller varmluft – men hold øje med den! Så skal sværen nok blive sprød.

Råsyltet agurk

  • Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern og tilsæt alt andet i et glas som kan lukkes lufttæt, pluk krydderurten, så frigiver du mere smag. Fyld på med vineddike til glasset er halvfyldt.
  • Smid det hele på køl et par timer, så det når at trække smag.

Rødkål

  • Hak rødkålen i strimler, det behøver ikke være småt, bare du hakker/skærer det tyndt.
  • Varm en gryde op og smelt andefedtet
  • Smid rødkålen i og lad det stege i ca. 4-5 minutter til kålen er faldet lidt sammen.
  • Tilsæt de resterende ingredienser..
  • Lad det hele koge ved svag varme med låg i 2 timer.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Gastromands flæskestegssandwich
Gastromand flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker

Tricket med denne ret er tid, tid og atter tid! Grisen skal langtidssteges i 6-7 timer, hvorfor du har masser af tid til at lave alt det andet lækre tilbehør. Og da selve burgeren er rimelig enkel, så brug de bedste råvarer du kan finde – thats the secret;-)

Økologisk gris klar til ovnen...
It all comes down to this…

Lav en hjemmerør mayonnaise hjemmerørt mayonnaise – jeg valgte at smide noget grovkornet sennep i for at kive lidt ekstra modspil til den fede flæskesteg.

In the making...
Rødkål in the making…
Mørt som bare fanden...
Mørt som bare fanden…

Du skal ikke være bange for at tage stegen ud og lade den hvile lidt, hvis du skal bruge ovnen til noget andet – det bliver den kun bedre af. Ej heller det at den får for længe – så længe den er fed nok. Målet er, at fedtet og fibrene nedbrydes, som når du laver pulled pork.

Efter ca. 1 time så har du de lækreste og sprødeste skiver syltet agurk...
Efter ca. 1 time så har du de lækreste og sprødeste skiver syltet agurk…

Skulle du tilfældigvis have tømmermænd, så er her kuren! Jeg ved selvfølgelig godt, at det kan være lidt svært at magte den slags, hvis man er presset pga. tømmermænd og måske endda bagstiv, men så lav da lige al tilbehøret dagen i forvejen, så du bare skal smide svinet ind, når du kommer hjem fra byen…

Velbekomme!

Jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at vide, hvad din favoritburger er?! 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Signe

    Hej, kan det virkelig passe at stegen skal have så mange timer ved 130 grader? Jeg måtte tage stegen ud efter ca. 2,5 time og den er så tør at den er uspiselig.

    • Ole

      Nej, det er alt for lang tid.
      Man kan ikke lave pulled pork af kam, det laver man af nakkefilet, der har en helt anden fedtmarmorering .
      Du kan langtidsstege en ribbenssteg, fordi der er mere fedt i kødet. Men så er det på 100 gr uden varmluft. Tag stegen ud, skær łåget af og grill sværen til den er
      sprød.

  2. poul nygaard

    ingen sprøde svær

  3. Joy

    Denne opskrift skal helt sikkert prøves snart.
    Et lille spørgsmål; er det alm ovn eller varmluft i de 6-7 timer?
    Pft tak for svar.

  4. Pierre

    5 stars
    Jeg har et rødkål på lidt over 3 kilo. Ifølge din opskrift, hvor mange gange skal det fordobles op så?

    • Hey Pierre – beklager det sene svar – et lille er ca. 1 kilo :-)

  5. Pierre

    5 stars
    Når du skriver “1 lille rødkål” hvor mange kilo snakker vi så?

  6. Lise Thomsen

    Kan det være rigtigt at en ribbenssteg eller svinekam på 1-2 kg skal stege 7 timer i ovnen på 130 gr ????
    Kødet skal jo vise 65 gr når det er færdigt, og hvis det står 7 timer vil temperaturen været meget højere.
    håber på svar
    Lise

    • Hej Lise – ja hvis du langstidssteger den – men er den meget mager? For så skal vi måske lige justere temperaturen lidt – pulled pork får jo snildt 12-14 timer ved 110 grader…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering