Gastromand.dk | 25. October 2014

Til toppen

Top

19 Kommentarer

Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker

Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker
avatar

Vores nytårskur sluttede jo ganske vist for et par uger siden, men jeg savner de mange burgere! For nylig blev jeg praktisk talt tvunget til at lave stenalderbrød fordi Webmasteren absolut synes det var verdens bedste ide, og da alle mente, at jeg i kraft af mit titel som Familiefaren var den, som måtte være bedst egnet til at bage (hvem fanden tror de egentlig jeg er!?), ja så blev det mig – nå, men som “tak” så vandt jeg også retten til at komme op med Gastromands Flæskestegssandwich – lavet på en lille øko gris, råsyltet agurkesalat, hjemmekogt rødkål og ikke mindst en heftig hjemmerørt mayonnaise – så er vi ligesom tilbage på sporet ik’?

Gastromands flæskestegssandwich

Gastromand flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker

Tricket med denne ret er tid, tid og atter tid! Grisen skal langtidssteges i 6-7 timer, hvorfor du har masser af tid til at lave alt det andet lækre tilbehør. Og da selve burgeren er rimelig enkel, så brug de bedste råvarer du kan finde – thats the secret;-)

Økologisk gris klar til ovnen...

It all comes down to this…

Læs også: Bøfsandwich med SOVS

4.6 from 5 reviews
Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker
Forfatter: 
Kategori: Hovedret, Frokost
Køkken: Dansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Flæskesteg
  • 1 god stor Flæskesteg på et par kg, du kan også sagtens brug ribbensteg hvis du vil - gerne øko eller fritgående.
  • Salt/peber.
Råsyltet agurk
  • 1 agurk
  • Et lille bund dild eller lignende jeg brugte faktisk citronmelisse
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hele peber korn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
Rødkål
  • 1 lille rødkålshoved
  • 1 spsk. ande/gåsefedt (hvis ikke så smør)
  • 2 dl æblemost
  • 1 dl æblecider
  • 2 allehånde, knust groft
  • 2 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk kommen
  • 2-3 spsk. sukker
Tilberedning
Flæskesteg
  1. Hvis den ikke er ridset, så ridser du stegen og giver den rigelig med salt og peber, mere salt end du tror.
  2. Tænd ovnen på 130 grader og smæk svinet ind - giv den nu 6-7 timer hvilket passer hvis det vejer mellem 1-2 kg - de sidste 10 min giver du den 225 grader evt. på grill eller varmluft - men hold øje med den! Så skal sværen nok blive sprød.
Råsyltet agurk
  1. Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern og tilsæt alt andet i et glas som kan lukkes lufttæt, pluk krydderurten, så frigiver du mere smag.
  2. Smid det hele på køl et par timer, så det når at trække smag.
Rødkål
  1. Hak rødkålen i strimler, det behøver ikke være småt, bare du hakker/skærer det tyndt.
  2. Varm en gryde op og smelt andefedtet
  3. Smid rødkålen i og lad det stege i ca. 4-5 minutter til kålen er faldet lidt sammen.
  4. Tilsæt de resterende ingredienser..
  5. Lad det hele koge ved svag varme med låg i 2 timer.

Lav en hjemmerør mayonnaise hjemmerørt mayonnaise – jeg valgte at smide noget grovkornet sennep i for at kive lidt ekstra modspil til den fede flæskesteg.

In the making...

Rødkål in the making…

Mørt som bare fanden...

Mørt som bare fanden…

Du skal ikke være bange for at tage stegen ud og lade den hvile lidt, hvis du skal bruge ovnen til noget andet – det bliver den kun bedre af. Ej heller det at den får for længe – så længe den er fed nok. Målet er, at fedtet og fibrene nedbrydes, som når du laver pulled pork.

Efter ca. 1 time så har du de lækreste og sprødeste skiver syltet agurk...

Efter ca. 1 time så har du de lækreste og sprødeste skiver syltet agurk…

Skulle du tilfældigvis, lige som den gode Webmaster har idag, have tømmermænd, så er her kuren! Jeg ved selvfølgelig godt, at det kan være lidt svært at magte den slags hvis man er presset pga. tømmermænd og måske endda bagstiv, men så lav da lige al tilbehøret dagen i forvejen, så du bare skal smide svinet ind når du kommer hjem fra byen…

Velbekomme!

Jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at vide, hvad din favoritburger er?! 

Kommentarer

  1. Uha det er godt, bliver mega sulten lige nu.

    Det er svært at konkurrere med sådan en flæskestegs burger.

    • Den var fandme god Søren, det kan altså godt betale sig, at give lidt mere for en økologisk gris (selv om det er noget hippie-hejs) som os Gastromænd ikke forstår os på :-) Hvad skal du selv lave i aften?

  2. Tving mig ikke til at vælge med Pulled Pork (incl. baked beans, coleslaw og vinegar sauce), Bacon/cheese burger, Bøfsandwich med sovs og Flæskestegsburger!

    • Et fuldstændig umuligt valg Lars – men et eller andet sted så har Pulled Pork en speciel plads i alle Gastromænds hjerter, der er noget tilfredsstillende ved at tilberede grisen over en hel dag, gå og smide kul på, lave forberedelser og så til sidst bare nyde hele molevitten – det er sgu stort! Men lad os da endelig høre hvad du ender med?

      • Jamen så må det blive PP burgeren. Som du selv beskriver det er der meget arbejde med den. Det er som at have barn mens den er på grillen. Jeg har kun prøvet at lave den på en alm. Weber grill, så jeg var oppe flere gange om natten som urolige første gangs forældre for at se om det lille pus havde det for varmt eller koldt. Men den slår kun de andre med en meget lille margen!

  3. Christian

    Hvad bruger du som bolle på billederne? Den ser super lækker ud.

    • Et lille trick som jeg har lært af Eksilsønderjyden som lige skulle afprøve – det er de boller som ligner det amerikanske slags mest muligt herhjemme – dog af den grove slags – der er såmænd bare krydderboller :-) Og ja, det fungerer altså rigtig godt – men næste gang vælger jeg nok lige at bage dem selv – se opskriften her: http://gastromand.dk/hjemmelavet-burger-burgerboller-bof/

  4. Yblegoem

    Det ser satme godt ud, og er da absolut er projekt der skal afprøves ved først givne lejlighed.

    Der er 2 thumps op for den ret

    • Takker – jamen det er jo weekend – så det skal da næsten være nu :-)

  5. Kenneth

    Hvilken udskæring er kødet ? jeg synes ikke det ligner kamsteg ?

    • Jo bestemt Kenneth – men andre udskæringer går også an…

      • Kenneth

        ok, jeg tænkte bare at en kamsteg ofte ikke er fed nok til langtidsstegning

        • Det er lidt svært at se på billedet, men denne havde et enormt fedt lag mellem svær og kød, på billedet ser den godt nok meget mager ud, men der var meget, så fedtet er jo så langsomt smeltet og løbet ned i køddet hvor det har givet smag – uha, det var altså tæt på verdensklasse. Men nu har ret – den skal have noget fedt. Min var så også ude og hvile nogle gange, så den blev faktisk delvist intervalstegt.

  6. Kåre

    Mangler der ikke noget væske til de Råsyltet agurk? fx eddike? :/

  7. Dennis

    Selv om det skulle passe med 1-2 timer ved 130grader, er der så ikke en kernetemperatur man skal gå efter stadigvæk? Hvis ens ovn ikke har varmluft eller grill, er der så et trick til at få skidtet sprødt? Kan man tage stegen ud af ovnen, varme den op til 250 grader og så stille stegen op øverst i 10min eller vil det ikke give et særlig godt resultat?

    • Hej Dennis – mjaa… både og – men den slags kød her, så er det jo “low and slow” vi går efter, så efter 2 timer er vi ikke nået langt, så den skal have mange timer – og ja, eneste umiddelbare trick er nemlig, at give ovnen fuld ild og så smide den ind, som du nævner, dog kunne man måske også stege den op på en pande, hvis du har en som er stor nok, så skal det bare være meget langsomt – det er jo dybest set samme metode…

  8. Inga

    Det vil jeg prøve at stege svinet ved 130 grader .

  9. Husmoderen

    Et helt umiddelbart begynder spørgsmål – ligger du stegen på bagepapir som vist på dit billede ?

    • Hej Husmor – beklager det sene svar vi har lidt travlt med kogebogen :-) det er bestemt ikke begynder-spørgsmål og ja det gjorde jeg!

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'