Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Surdejsvafler: Opskrift på de lækreste nybagte surdejsvafler

Surdejsvafler: Opskrift på de lækreste nybagte surdejsvafler
Ingeniøren

Hvis du har fulgt med i vores surdejsskole, har du nok oplevet at have en masse surdej til overs. Når du fodrer din surdej, skal du normalt kassere minimum halvdelen.

Brug en god portion af din surdej på disse vafler, og du har en glad mave og familie. De laves dagen før, og dejen kan sagtens stå i køleskabet i længere tid end det.

Ud over at være bløde og søde så har de også et syrligt pift fra surdejen. Det gør dem velegnede til at servere med æg, bacon, pølser og sirup – ja tak!

Dejen kan også uden problemer bruges til at bage amerikanske pandekager af. Du vipper den bare op på en pande, steger dem til der er luftbobler på toppen, vender og vupti – klar til sirup og smør!

Og gider du slet ikke alt det surdejspjat og vil bare have vafler? Så bare erstat de 200 g surdej med 100 g og 100 g vand.

Vaffeldejen er god og tung, så det kræver et vaffeljern med riv i for at få dem bagt igennem. Jeg har brugt et vaffeljern fra Tefal Snack Collection til at give dem prygl med

Vafler – meet your maker!

Surdejsvafler: Opskrift på de lækreste, nybagte surdejsvafler

5 fra 5 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 12 timer
Ret: Bagværk, Dessert, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: surdej, surdejsbrød, surdejsskolen, vafler

Ingredienser

Fordejen

  • 200 g surdej behøver ikke være fodret og kan komme direkte fra køl
  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 400 g kærnemælk eller A38

Vaffeldejen

  • Hele fordejen
  • 50 g smeltet smør
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Udstyr

  • Vaffeljern

Sådan gør du

Fordejen

  • Bland alle ingredienserne til fordejen.
    Husk nu ikke at bruge ALT din surdej, men gem en klat i køleskabet som du fodrer.
  • Fordejen skal stå på køkkenbordet natten over. Hvis du er gået i gang i endnu bedre tid end det, fx morgenen før, kan den stå i køleskabet, indtil du tager den ud om aftenen.

Vaffeldejen

  • Tænd dit vaffeljern, så der er fuld skrald på det, når du skal bruge det.
  • Om morgenen smelter du smørret først og lader det køle lidt af.
  • Pisk æggene godt og pisk det smeltede smør i æggemassen.
  • Pisk salt og bagepulver i massen.
  • Hæld nu roligt fordejen ned i æggemassen, imens du pisker den godt sammen og sørger for, at det hele bliver blandet godt.
  • Så er det bare om at komme i gang med at bage vafler. Jo mørkere, jo bedre 😍
    Jeg har brugt et vaffeljern fra Tefal Snack Collection, der giver dejen godt med tæv.
  • Serveres gerne med æg, bacon, pølser og alt, hvad der hører til en god morgenmad!

Noter

Denne dej kan også sagtens bruges til amerikanske pandekager. Så steger du dem bare på en pande eller lignende i stedet for at bruge dit vaffeljern.
Og husk bacon, æg, pølser, sirup, kaffe og det hele 😎
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Submit a Comment

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Opskrift Vurdering